ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συμμετοχή του Οδ. Ζώρα στο Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ

Δημοσίευση: 11/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Φόρουμ με θέμα «Nurturing learning culture, building resilience and promoting sustainability for “stronger”, bolder, better education by design», το οποίο διοργάνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο στις 07-10 Μαΐου 2023, στο Λονδίνο.

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΓΓΑΕ), Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας. Την ελληνική αντιπροσωπεία συνόδευσε η Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, κ. Αναστασία Ανδρίτσου.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, ο ΓΓΑΕ συναντήθηκε και με την κ. Susan Acland-Hood (Permanent Secretary at the Department for Education) με την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Επιπλέον, την Τρίτη 09.05.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΓΓΑΕ με Έλληνες και Ελληνίδες Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και Καθηγήτριες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τη συνάντηση φιλοξένησε στην πρεσβευτική κατοικία ο Έλληνας Πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Ιωάννης Τσαούσης.

Αντικείμενο της ιδιαιτέρως επιτυχημένης συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση και η επικοινωνία με τους/τις Πανεπιστημιακούς αναφορικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ειδική αναφορά έγινε στο έργο «Επισκέπτες Καθηγητές/Επισκέπτες Ερευνητές», το οποίο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της διεθνοποίησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ανοίγοντας δρόμους για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών μέσω της προσέλκυσης Επισκεπτών Καθηγητών/Επισκεπτών Ερευνητών διεθνούς εμβέλειας. Επιπλέον, η πρωτοβουλία αυτή, αναμένεται να συμβάλει επικουρικά στον επαναπατρισμό Ελλήνων/ίδων επιστημόνων, που αυτή τη στιγμή ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ