Πρυτανικές εκλογές Παν. Αιγαίου: Εξελέγησαν και πάλι οι 6 των άγονων εκλογών

Πιθανή η ισοψηφία 3-3

18/05/2023

Ενημερώθηκε: 18/05/2023, 21:01

Άκουσε το άρθρο

Οι ίδιοι καθηγητές που είχαν αναδειχθεί στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη, οι οποίες κηρύχθηκαν άγονες, επανεξελέγησαν στις σημερινές Πρυτανικές εκλογές για την ανάδειξη των 6 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Πρόκειται για τους καθηγητές (με σειρά εκλογής):

1. Κοκολάκης Σπυρίδων, 46 (1ος γύρος καταμέτρησης)

2. Χουσιάδας Κωνσταντίνος, 69,13 (4ος γύρος καταμέτρησης)

3. Παπαγεωργίου Δημήτριος, 62,31 (5ος γύρος καταμέτρησης)

4. Τρούμπης Ανδρέας, 43,85 (7ος γύρος καταμέτρησης)

5. Θεοδωροπούλου Ελένη, 55,81 (10ος γύρος καταμέτρησης)

6. Μαύρη Μαρία 2,0 (10ος γύρος καταμέτρησης)

Εγγεγραμμένοι εκλογείς: 315

Αριθμός ψηφισάντων: 278

Άκυρα ψηφοδέλτια: 0

Λευκά ψηφοδέλτια: 5

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 273

Εκλογικό μέτρο: 40

Αποτελέσματα καταμέτρησης:

1ος Γύρος: Εκλέγεται: Κοκολάκης Σπυρίδων: Πολυτεχνική Σχολή

2ος Γύρος: Αποκλείεται: Κορρές Γιώργος, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

3ος Γύρος: Μεταφορές ψήφων – Καμία εκλογή ή αποκλεισμός υποψηφίου

4ος Γύρος: Εκλέγεται: Χουσιάδας Κωνσταντίνος, Σχολή Θετικών Επιστημών

5ος Γύρος: Εκλέγεται: Παπαγεωργίου Δημήτριος, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

6ος Γύρος: Αποκλείεται: Μαύρη Μαρία, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης

7ος Γύρος: Εκλέγεται: Τρούμπης Ανδρέας , Σχολή Περιβάλλοντος

8ος Γύρος: Μεταφορές ψήφων – Καμία εκλογή ή αποκλεισμός υποψηφίου

9ος Γύρος: Αποκλείεται: Κουτσούμπας Δρόσος, Σχολή Περιβάλλοντος

10ος Γύρος: Εκλέγονται: Θεοδωροπούλου Eλένη, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Μαύρη Μαρία, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές του περασμένου Νοέμβρη  κηρύχθηκαν "άγονες" επειδή λόγω ισοψηφίας (3-3) δεν επετεύχθη η εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τις 5 θέσεις εσωτερικών μελών είναι 23.

Έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες,με δεδομένο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο,    να έχουμε εκ νέου ισοψηφία στην ανάδειξη τω εξωτερικών μελών, με συνέπεια να  κηρυχθούν και αυτές οι εκλογές "άγονες".

Εάν τελικά επικρατήσει το 3-3  και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των εσωτερικών μελών για την ανάδειξη του συνόλου των εξωτερικών μελών σύμφωνα   και τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης, η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών του Πανεπιστημίου Αιγαίου  περιέρχεται στη Σύγκλητο (σ.σ. έχουν γίνει οι δύο προκηρύξεις εκλογών, αν και υπάρχει κενό  νόμου , προκειμένου να ληφθούν υπόψιν οι πρώτες εκλογές).

Η ψηφοφορία διενεργείται μεταξύ του συνόλου των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του εξωτερικού μέλους. Ως εξωτερικά μέλη αναδεικνύονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας οι υποψήφιοι που λαμβάνουν την αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της Συγκλήτου.

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.

Εάν εξαντληθεί ο ανώτατος αριθμός των συνεδριάσεων και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κάλυψη του συνόλου των θέσεων των εξωτερικών μελών, ενδεχόμενο δύσκολο, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Με τον Εσωτερικό Κανονισμό του  Πανεπιστημίου Αιγαίου θα καθοριστεί  ο  ανώτατος αριθμός  συνεδριάσεων των εσωτερικών μελών     και   της Συγκλήτου.

Σχόλια (4)

Άλλο μέλος ΔΕΠ
|

O ζώρας τι έχει να πει γι αυτό το χάλι; Α ξέχασα. Δεν σχολιάζει α(χ)ριστους νόμους και την υπουργό-φετίχ.

Πανεπιστημιακός
|

Τερατούργημα νόμου. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή έχουν ήδη περάσει 6 μήνες. Και ελπίζουμε ότι στους 7 μήνες θα τελεσφορήσει η εκλογή του Πρύτανη και ... σε δεύτερο χρόνο (στους 8 μήνες;) των Αντιπρυτάνεων. Αναρωτιέμαι ποιός "τρέχει" όλο αυτό το διάστημα την απίστευτη διοικητική καθημερινότητα και τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα Πανεπιστήμιο.

Η πιο ά(χ)ριστη κυβέρνηση ολοκληρώνει σε δύο ημέρες την παράσταση.

Μέλος ΔΕΠ
|

3 και σήμερα για να αλλάξει αυτός ο απαράδεκτος προχειρογραμμένος νόμος που οδηγεί σε απόγνωση τα πανεπιστήμια καθημερινά.

Μέλος ΔΕΠ
|

Τρανή επιβεβαίωση μιας κακής νομοθέτησης που βασανίζει σταδιακά όλα τα ΑΕΙ της χώρας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ