Τελετή αποφοίτησης & ορκωμοσίας 240 σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο, παρουσία του υπουργού Χρήστου Κίττα

23/06/2023

Ενημερώθηκε: 23/06/2023, 14:25

Άκουσε το άρθρο

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ’ Αλμυρού κ. Ιγνατίου και την υψηλή παρουσία, χαιρετισμό και προτροπές του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστου Κίττα, προσκεκλημένου του Αντιποροέδρου της ΔΕ Καθηγητή Σπύρου Πανέτσου και του Συντονιστή Δρ Σωκράτη Σαβελίδη, σε κλίμα συγκίνησης και προσδοκίας, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο η Ορκωμοσία των διακοσίων σαράντα αποφοίτων των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ της πόλης.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Χρήστος Κίττας εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την παρουσία του στην Τελετή Αποφοίτησης & Ορκωμοσίας των σπουδαστών και από καρδιάς τα σπουδαία εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά εφόδια που πήραν να τους φανούν χρήσιμα σε ότι επιλέξουν να κάνουν και, κυρίως, να τα αξιοποιήσουν στο έργο τους ως εκπαιδευτικοί όταν ενταχθούν στο δυναμικό των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Δρ Σπυρίδων Πανέτσος, ο οποίος, απευθυνόμενος στους αποφοίτους, τους προέτρεψε και τους κατηύθυνε στο να λειτουργήσουν με γνώμονα τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αρχές που πάνω από πενήντα χρόνια προάγονται από την ΑΣΠΑΙΤΕ και την προκάτοχό της ΣΕΛΕΤΕ, οι οποίες βασίζονται κάθε φορά σε νεότευκτες επιστημονικές και ακαδημαϊκές αντιλήψεις, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη παροχή εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου από τους αποφοίτους της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το βήμα ανακοίνωσε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για την αύξηση των σπουδαστών της ΕΠΠΑΙΚ Βόλου κατά ογδόντα θέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσφερόμενες θέσεις από το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου για το ακαδημαϊκό έτος ανέρχονται στις τριακόσιες είκοσι. Αυτό αναδεικνύει το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ Βόλου ως το πρώτο μεγαλύτερο στη χώρα, μετά από εκείνο της Αθήνας. Σημείωσε, ακόμη, ότι η απόφαση αυτή της Διοικούσας Επιτροπής λήφθηκε με γνώμονα το πλήθος των υποβαλλόμενων αιτήσεων για το ΕΠΠΑΙΚ Βόλου, που οφείλεται στην κεντρική θέση του Βόλου στο χάρτη της χώρας, αλλά και στο υψηλό επίπεδο σπουδών το οποίο προσφέρεται.

Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θ’εμα «το Σχολείο της Χαράς» πραγματοποιήθηκε από τον πρώην Διευθυντή της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου Δρ Κωνσταντίνο Βαϊνά. Στην κατάμεστη αίθουσα, εκτός των διακοσίων σαράντα αποφοίτων και των επισήμων προσκεκλημένων παρευρέθηκαν πάνω από πεντακόσιοι προσκεκλημένοι και συνοδοί, οι οποίοι μέσα από ένα ευχάριστα συναισθηματικό κλίμα ευχήθηκαν στους αποφοίτους.

Την ευχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ’ Αλμυρού κ. Ιγνατίου συνόδευσε το Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου και ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του ίδιου σχολείου το οποίο πλαισίωσε μουσικά την τελετή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Τίτλων στους Αποφοίτους και ένα παραδοσιακό πηλιορείτικο κέρασμα για όλους.         

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

ΠΕ82
|

Η ΑΣΠΑΙΤΕ πάντα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει!!! Δεν εκτιμηθηκε αυτο απο τις προηγουμενες ηγεσιες του Υπουργειου Παιδείας.... Σε αναμονη των επιλογων της επερχομενης ηγεσιας του Υπουργείου λοιπον...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ