Ο Α. Συρίγος έχασε τη βουλευτική έδρα για 10 ψήφους

Είχε τοποθετηθεί ως υφυπουργός Παιδείας στις 4 Ιανουαρίου 2021

26/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Για 10 ψήφους, ο πρώην  υφυπουργός Παιδείας , αρμόδιος για θέματα ΑΕΙ,Άγγελος Συρίγος, έχασε τη βουλευτική έδρα , σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών εθνικών εκλογών.

Για το αποτέλεσμα αυτό το  οποίο τον αφορά προσωπικά, ο Α. Συρίγος εξήγησε:

«Έχασα την έδρα, λόγω της κατανομής και του συστήματος να παίρνουν έδρα τα μικρά κόμματα, όπου έχουν περισσότερες ψήφους και όχι μεγαλύτερο ποσοστό. Στις μεγάλες περιφέρειες είναι λογικό να παίρνουν περισσότερες ψήφους και έτσι παίρνουν και έδρες τα μικρότερα κόμματα».

Ο Άγγελος Συρίγος εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία  στις εκλογές του 2019   και στις 4 Ιανουαρίου 2021 τοποθετήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (21)

Χάσαμε
|

Ένα άριστο στελεχος της Παιδείας, τι να πει κανείς...

Ε. Τ.
|

Πολλά χαιρέκακα σχόλια διαβάζω για τον κ. Συρίγο. Υποθέτω ότι ο πρώην bodybilder που στέφθηκε Μίστερ Κρήτη το 1985 θα υπηρετήσει καλύτερα τον ελληνικό λαό ως βουλευτής από τον μη εκλεγμένο πανεπιστημιακό καθηγητή.

@Πλαταρος Γιαννης
|

Για να το πούμε σωστά (από γραμματικής και συντακτικής απόψεως τουλάχιστον) :
«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».

Εκείνο το 'παρά' που προσθέσατε εσείς στη φράση, από νοηματικης απόψεως δεν έχει καμμία δουλειά εκεί.... Παρά+γενική = προσέλευση προς ή απομακρυνση από κάποιον η κάτι .....

Α, και δεν το λέγαν αυτό οι αρχαίοι, εδώ που τα λέμε...Περί νεολογισμού πρόκειται....

Γιε-Yes
|

@Πλατάρος
Δυστυχώς γράφεις επωνύμως! Το μόνο ελαφρυντικό που μπορώ να σκεφτώ είναι αν γράφεις τα βαρυσήμαντά σου μετά από 2-3 τσιπουράκια με φιλαράκια κάτω από τον παχύ ίσκιο του πλατανιού σε κάποια πλατεία χωριού! Αν είναι έτσι, μπράβο σου και στην υγειά σου. Διαφορετικά, μη μιλάς για γραφικούς και μην επικαλείσαι μορφωμένους...

ΠΕ 04.01 Victory
|

Ο τίτλος είναι λανθασμένος: Αν έπαιρνε 10 ψήφους παραπάνω πάλι δεν έβγαινε. Απλώς αν έπαιρνε η ΝΙΚΗ 11 ψήφους περισσότερες στην Δυτική Αττική θα έβγαζε εκεί την έδρα της και όχι στην Α Αθηνών. Απλά Μαθηματικά.

ΑΔΙΚΗ ΖΩΗ
|

Δυστυχώς η Κεραμέως είναι στη Βουλή και υπουργός και ο κύριος Συρίγος εκτός.

Πως να αντέξουμε...
|

...τέτοια απώλεια απο την πολιτική!

Κρίμα..
|

Πολύ κρίμα

"Σώσε με... δώσ' μου να πιω το δηλητήριο"
|

@Πλατάρος Γιάννης
Άραγε οι πολίτες ψηφίζουν κάποιον για πολιτικό, με κριτήριο το ότι είναι "σοβαρός, μορφωμένος, με ζηλευτό βιογραφικό"? Πόσοι από τους 300 (και δεν εννοώ τους Σπαρτιάτες) θα ήταν σήμερα Βουλευτές βάση αυτού?
Για να μην εκλέχθηκε ενώ το κόμμα του θριάμβευσε, σημαίνει απλά, ότι δεν επιδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του. Αποκλείετε εσείς δηλαδή, το να αποδοκιμάστηκε ως Υφυπουργός Παιδείας ή και ως πολιτικός γενικά.... γιατί "πετούσε" με τα Ραφάλ.... ή γιατί δεν έχανε τηλεοπτικό πάνελ για τα Ελληνοτουρκικά, τους εξοπλισμούς, το Αιγαίο και την Ουκρανία?
Τα περί "δηλητηρίου" και "μίσους" τα θεωρώ υπερβολικά. Ήταν Υφυπουργός και προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο και οι κανόνες του σπορ (της πολιτικής) είναι γνωστοί, σε όποιον αγωνίζεται στο στίβο της. Όταν παίρνει κανείς το μετάλλιο (και μάλιστα χωρίς σταυρό), είναι όλα μέλι-γάλα.... ενώ όταν πέφτει μόνος του από το βάθρο, είναι μίσος και δηλητήριο? Ε δεν νομίζω.
ΥΓ. Η παπάς ή ζευγάς λένε στο χωριό (και ισχύει για όλους μας)....

polar bear
|

η πολιτική του καριέρα βασίζεται σε επίθεση τσαμπουκων στο πανεπιστημιο. πολιτικά αδιαφορος

h index
|

μορφωμένος φυσικά
αλλά όχι για το συγκεκριμένο υπουργείο

e-Πιτσιφλής
|

Δεν είχε αύρα ούτε e-.

Maria
|

Καθείς κατά τα έργα του.....

Μέλος ΔΕΠ
|

Το πρώτο θύμα της ακροδεξιάς. Καλή συνέχεια.

Πλατάρος Γιάννης
|

Τα δηλητηριωδη επιχαιροντα σχόλια για τον Συριγο, που είναι σοβαρός, μορφωμένος, με ζηλευτό βιογραφικό.
Ταυτοχρόνως υπερτίμηση ημιμαθων γραφικων
Ταυτοχρόνως αυτό το δηλητηριο,να προερ εται από καλλιεργημενους εκπαιδευτικούς...
Προσωπικά, άργησα πολλές δεκαετίες να καταλάβω, ότι μπορεινα σε μισεί κάποιος, χωρίς α του έχεις κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ!
Τελευταία είδα και μισος από ευεργετημένους!... Αυτό ειδικά ήταν παμπάλαιο γνωμικό, το οποίο είχε καταταχθεί στις υπερβολες: "Ουδεις ασφαλέστερος εχθρός πάρα του ευεργετηθεντος"
Φαντάσου δηλαδή για τους άλλους...
Ευτυχώς που γράφετε ανώνυμως, ώστε να μην τα εισπραττουν τα παιδιά σας που σας έχουν ως θεούς....

ΓΚ
|

Δεν θα έπρεπε να ήταν μόνο 10. Δεν έκανε τίποτα απολύτως, παρά μόνο να αναλύει τα ελληνοτουρκικά σε πάνελ.
Όπου όποτε έβγαινε καλεσμένος, η αναλογία Ελληνοτουρκικά-Παιδεία ήταν εύκολα 90-10. Δηλαδή, στα 10 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου τα 9 δεν μιλούσε καν για θέματα στα οποία ήταν αρμόδιος στο ΥΠΑΙΘ...

@ριστεία, όχι αστεία
|

Θα βρει χρόνο να πάει και στο χωρίο του, να συγυρίσει το σπίτι και να κλαδέψει την κρεβατίνα.
Άριστα.

Πέτρος
|

Άλλος ένας σοβαρός και χρήσιμος άνθρωπος γίνεται θύμα του λαϊκισμού και των πολιτικών παιχνιδιών των δημαγωγών. Η φτηνή χαιρεκακία είναι αναμενόμενη από τους πελάτες των δημαγωγών, που έναν σκοπό έχουν: να διώξουν τους σοβαρούς ανθρώπους από την πολιτική, για να μείνουν οι όμοιοί τους!

Έχασε την έδρα του
|

είναι λογικό

jim
|

Ευτυχώς. Όλοι θυμόμαστε την περίφημη δήλωσή του για την πανεπιστημιακή αστυνομία.
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα υπέρ της ίδρυσης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, το γεγονός ότι στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα σε Πανεπιστημιουπόλεις .
«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις» σημείωσε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης,

Δρ ΕΔΙΠ
|

Τώρα θα μπορεί απερίσπαστος να αναλύει θέματα εξωτερικής πολιτικής στα πάνελ του ΣΚΑΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ