Χρονοδιάγραμμα για την πλήρωση των θέσεων Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία

27/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:

Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην πρόσκληση, ξεκινούν την ημερομηνία που θα ορκισθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές τις 25.06.2023. Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών φαίνεται στο επισυναπτόμενο αρχείο xronismos.xls.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ 9ΒΧΜ46ΜΤΛ6-0ΜΗ), θα υπάρχει περίοδος υποβολής συμπληρωματικών αιτήσεων ενδιαφερομένων, από την ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και μέχρι τις 13:00 της πέμπτης ημέρας από την ημερομηνία εκείνη.

Οι εισηγήσεις για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν, πρέπει να έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στο Τμήμα Β/ΔΕΕΚ (email: matheitia_deek@minedu.gov.gr) το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης 18.07.2023. Σύμφωνα με το Νόμο 4763/2020 το πλήθος των προτεινόμενων για τις θέση Συντονιστή ΠΔ.Ε. για τη Μαθητεία ή Υπεύθυνου Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία, εξαρτάται από το πλήθος των τμημάτων μαθητείας που λειτουργούν.

Όσον αφορά την μοριοδότηση των αιτήσεων το υπουργείο Παιδείας  επισημαίνει:

1. Σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν ταυτόχρονα εκπαιδευτική και διοικητική προϋπηρεσία, η προαπαιτούμενη τριετής προϋπηρεσία αφαιρείται μόνο μία
φορά.

2. Οι υποψήφιοι που δικαιούνται μόρια για ανάληψη καθηκόντων για έναρξη της Μαθητείας περιόδου 2021-22, είναι οι υποψήφιοι που θα προσκομίσουν αντίγραφα των εισηγήσεων που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης-Τμήμα Β’ από τους Διευθυντές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, σε απάντηση της με αρ πρωτ. 117295/16.09.2021 πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ