Ο Γ. Κατσαρός αναλαμβάνει νέος Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας στη θέση του Α. Κόπτση

Ο Αλ. Κόπτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το υπ. Παιδείας στη σημερινή σύσκεψη με τους Γενικούς Διευθυντές του υπ. Παιδείας

29/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Ο Γιάννης Κατσαρός,  Διδάκτορας Διοίκησης Εκπαίδευσης,   φέρεται να είναι η πιο πιθανή επιλογή του υπουργού Κ. Πιερρακάκη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στη θέση του Αλ. Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Ο Γιάννης Κατσαρός  γνωρίζει σε  βάθος  τα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, καθώς στο παρελθόν από τις θέσεις τις οποίες έχει περάσει έχει χειριστεί σημαντικά εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα.

Ο  Αλ. Κόπτσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα στη σημερινή προγραμματισμένη σύσκεψη με τους Γενικούς Διευθυντές του υπουργείου.

Ποιος είναι ο Γ. Κατσαρός

Ο Γιάννης Κατσαρός είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Έχει υπηρετήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δάσκαλος, διευθυντής και σχολικός σύμβουλος (2012-2018).

Ως αποσπασμένος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1997-2002) έχει ασχοληθεί με την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού.

Διετέλεσε σύμβουλος υπουργού παιδείας (2010-12) για θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικά στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Έχει διδάξει και διδάσκει θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης στην Εκπαίδευση σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΚΔΔΑ, στο Παιδαγωγτικό Ινστιτούτο, στο Πάντειο.

Έχει εκδόσει τα βιβλία «Εισαγωγή στη Διοικητική Επιστήμη» (2003, σε συνεργασία με τον Γ. Τύπα) και «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» (2008) και έχει γράψει σειρά άρθρων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ε.Ο.Δ.Ε., του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.

Σχόλια (63)

Αθανάσιος
|

Επειδή δεν σχολιάστηκε, θα το κάνω. Στο καλό κ. Κοπτση. Ως δάσκαλος θεωρώ καλό που φύγατε. Να σας θυμίσω την φράση σας ως μη γενόμενα για τα κείμενα της ΔΟΕ, που αναρτήσαμε. Μας λογοκρινατε ενώ δεν ήταν στα καθήκοντά σας, ούτε προβλέπονταν από τον νόμο. Διαπραξατε κάποια ατοπήματα εξ αιτίας των οποίων δεν θα μας λείψετε. Ωστόσο θα σας ευχηθώ καλή συνέχεια

ΑΝΤ. ΕΕΑ
|

Όποιος έτυχε να συνεργαστεί μαζί του, δεν θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει την βαθιά επιστημονική του γνώση, την εργατικότητα, τις ηγετικές ικανότητες, την εικρίνεια, το ήθος και τη σεμνότητά του. Η καλύτερη επιλογή!

ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ
|

Πέρα από τα πολλά προσόντα που του αναγνωρίζουν οι σχολιαστές, τα οποία ασφαλώς και κατέχει ο νέος ΓΓ, κατέχει πολύ καλά και τα της σχολικής τάξης και το απέδειξε στην πράξη ως Σχολικής Σύμβουλους. Είχε γνώσεις και ικανότητες, αλλά και τον τρόπο να ανταποκρίνεται σε δύσκολα θέματα των εκπαιδευτικών και να τους βοηθά με προτάσεις σε ζητήματα σχολικής τάξης και όχι και με ευχολόγια.
Παράλληλα με προβλήματα τάξης ρύθμιζε και δυσλειτουργίες της σχολικής μονάδας, ακόμη και μονάδων ειδικής περίπτωσης. Γι' αυτό οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν την επίσκεψή του, όπως από οικογενειακό μου πρόσωπο μου έλεγε τότε. Αλλά τότε, που να το φανταζόμασταν.

ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ
|

Πέρα από τα πολλά προσόντα που του αναγνωρίζουν οι σχολιαστές, τα οποία ασφαλώς και κατέχει ο νέος ΓΓ, κατέχει πολύ καλά και τα της σχολικής τάξης και το απέδειξε στην πράξη ως Σχολικής Σύμβουλους. Είχε γνώσεις και ικανότητες, αλλά και τον τρόπο να ανταποκρίνεται σε δύσκολα θέματα των εκπαιδευτικών και να τους βοηθά με προτάσεις σε ζητήματα σχολικής τάξης και όχι και με ευχολόγια.
Παράλληλα με προβλήματα τάξης ρύθμιζε και δυσλειτουργίες της σχολικής μονάδας, ακόμη και μονάδων ειδικής περίπτωσης. Γι' αυτό οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν την επίσκεψή του, όπως από οικογενειακό μου πρόσωπο μου έλεγε τότε. Αλλά τότε, που να το φανταζόμασταν.

Βαιος Καραγιάννης
|

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΝΝΗ
ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΘΑΝΕΙ

Εμπειρία σχολικής τάξης = Αστείο
|

Αυτό με την εμπειρία στη σχολική τάξη έχει καταλήξει ένα αστείο να το επικαλούνται κάποιοι εμμονικα. Ναι χρειάζεσαι σε ένα βαθμό, αλλά δεν γίνεται να βγάλεις κάποιον από την σχολική τάξη να τον ορίσεις Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο! Προφανώς και χρειάζονται πολλά περισσότερα προσόντα, ικανότητες, διοικητική γνώση και εμπειρία. Αυτά φαίνεται πως τα κατέχει και όσοι τον γνωρίζουν λένε τα καλύτερα. Καλή θητεία ευχόμαστε.

Αναστασία
|

Ελπίζω ο νέος Γ.Γ. να εκτιμά εμάς και το έργο μας περισσότερο από τον προηγούμενο.

ΑΡΗΣ
|

Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του έχουμε να πούμε τα καλύτερα.Εργατικός,καταρτισμένος,ικανότατος,προσηνής,ευρυμαθής και μορφωμένος.

PE19
|

H καλύτερη Επιλογή !!!!
Άνθρωπος με εμπειρία και γνώσεις

alex
|

Δεν τον γνωρίζω τον νεο γενικό γραμματέα.Μπορεί να είναι άξιος για την θέση .Ρωτάω , όμως,πόσα χρόνια έχει ΜΕΣΑ στην τάξη ????? Κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό έπρεπε πρώτο να εξετάζουν για αυτές τις θέσεις και μετά τα πτυχία κλπ.

Β
|

Η καλύτερη επιλογή. Γνωρίζει σε βάθος τα θέματα της παιδείας μας. Έμπειρος, μετριοπαθής, ευγενής χωρίς κομματική εμπάθεια.

Υποψήφιος/α
|

Συγχαρητήρια! Καλή θητεία. Καιρός να προχωρήσετε και στους Περιφερειακούς που οι περισσότεροι είναι αναπληρωτές και στους Προϊστάμενους εκπαιδευτικών θεμάτων που είναι ισόβιοι.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
|

Εύχομαι στον Ιωάννη Κατσαρό καλή δύναμη και επιτυχία στη θέση που επιλέχθηκε.Γνώριμος από την θητεία του ως Σχολικός Σύμβουλος έχει όλες τις προϋποθέσεις για επιτυχία.

Κατσαρός vs Κόπτσης
|

Το σημαντικό νέο δεν είναι που ήρθε ο δάσκαλος Κατσαρός (αλήθεια με την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση τι σχέση έχει?) αλλά που έφυγε ο άλλος δάσκαλος Κόπτσης.

Διαμαντοπουλου
|

ψηφίσαμε και δεν το γνωρίζουμε; Πέραν αυτού, υπήρξαν τόσο πετυχημένες και αποδέκτες οι πολιτικές της εν λόγω πρώην υπουργού που χρειάζεται να επαναληφθούν;

@Κ.ΠΟΛΥΖΟΣ
|

Όταν αγαπητέ μου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμούσε καμμία συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και αμφισβητούσε και τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας για το αξίωμα του πρωθυπουργού Ε ναι!!!,Είναι πολύ παράδοξο να προτείνεται για τη θέση του γενικού γραμματέα ένα σημαντικό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!!!

Δημήτρης
|

Οι παλιές ταμπέλες αριστερά και δεξιά έχουν φθαρεί και αντικατασταθεί απο αυτές που γράφουν λογικό και αυτονόητο ή ιδεοληψίες και ζωή σε παράλληλο σύμπαν. Για τον λόγο αυτό, τη στιγμή αυτή κυβερνά μια πασοκονεοδημοκρατική ομάδα που εκφράζει το κέντρο ή αλλιώς το αυτονόητο, αυτό που καθυστερεί χρόνια απο την χώρα μας. Ίδωμεν όμως

@ ΑΝΤ.ΕΕΑ
|

πότε θα πάρουν στελέχη στο ΥΠΑΙΘ που είναι πολύ καλοί γνώστες της σύγχρονης τάξης και κοινωνίας με τα προβλήματά της και της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων;
κατά τα άλλα..πάρτε επίθετα..
καταπληκτικός, υπέροχος,εργατικός, ευγενικός,καταρτισμένος, οπαδός του brain storming, οπαδός του reverse class, γνώστης άριστος των ΚΤΠ..... αλλά έχει ιδέα τι απαιτεί μια σύγχρονη τάξη και ποιά είναι τα προβλήματα της παιδείας στην Ελλάδα; Ποιά βιβλία θέλουν αλλαγές ποιά όχι; Γιατί όλο το σχολείο δεν είναι ολοήμερο όπως στα άλλα κράτη που τα παιδιά πα΄νε σπίτι διαβασμένα για την άλλη ημέρα; κλπ κλπ
ή πα΄με πάλι σε copy-paste συνταγές της Ευρώπης (φυσικά όχι copy-paste στο ύψος των μισθών)

Πάλι τα ίδια
|

άνθρωποι αξιολογότατοι σε σπουδές αλλά μακριά από την τάξη για δεκαετίες αποφασίζουν για πράγματα που αφορούν την τρέχουσα τάξη για την οποία δεν έχουν ιδέα!!! αλλά την έχουν μελετήσει θεωρητικώς βεβαίως-βεβαίως.
Ελπίζω να μην εξελιχθεί σε μάνατζερ τύπου πολυεθνικής που απαιτεί οι υπάλληλοι να εργάζονται υπερωρίες και σαββατοκύριακα λές και έχουν 200 χρόνια ζωής και δεν έχουν οικογένειες να τους περιμένουν σπίτι. (βλ κο Κόπτση και άλλα στελέχη του πρώην ΥΠ. Παιδείας)

ΑΠΟΛΛΩΝ
|

Μπράβο στον ΥΠΑΙΘ που έκανε αξιοκρατική κι όχι κομματική επιλογή.Γιατί ο Γιάννης Κατσαρός είναι αποδεκτός από τους κομματικούς χώρους για το έργο του,την αξία και τις ικανότητές του.

Γιε-Yes
|

Με πιο κριτήριο θα διαλέγαμε άραγε έναν από τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς της τάξης για να τον βάλουμε σε κάποιο καίριο πόστο, όπως τόσο συχνά ακούγεται; ΟΚ, η ύπαρξη τυπικών προσόντων δεν εξασφαλίζει την παρουσία και ουσιαστικών. Ισχύει όμως το αντίθετο; Η απουσία τυπικών προσόντων εξασφαλίζει τα ουσιαστικά;

Κ. ΠΟΛΥΖΟΣ
|

Η περίοδος όπου οι κομματικοί στρατοί έλυναν και έδεναν πρέπει κάποια στιγμή να περάσει στην ιστορία και όσοι δεν το καταλαβαίνουν ειδικά για τα θέματα Παιδείας είναι πολύ λυπηρό γι' αυτούς από όποια οπτική, πολιτική οπτική, κρίνουν τα πράγματα.

εκτός ταξης, επιμορφώσεις, αννούλα , νεο σχολείο ακόμα
|

φιλικός αλλά για τον κλάδο τι θα κάνει; για την καριέρα του σημαντικό αλλά...

ΖΕΥΣ
|

Είναι παιδαγωγός και μάνατζερ.Έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε διάφορες θέσεις.Θα διαπρέψει.

@Ευφυμια
|

Την εμπειρία της τάξης που την είδατε;;τουλάχιστον 27 χρόνια είναι εκτός τάξης.

Μινα
|

Τι μανια με τους δασκαλους!

Εκπαιδευτικός
|

Πολύ καλή επιλογή!
Καλή θητεία!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑ
|

ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΣΕ 6 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΟΜΩΣ.

Νεοδημοκρατης
|

Ενταξει χαρτια πτυχια θεωρια μπλαμπλαμπλα το θεμα ειναι ποιος θα σπασει αυγα να λυσει τα προβληματα που εχουμε στα σχολεια και αυτα μονο ενας εν ενεργεια τα γνωριζει ολα τα αλλα να αγαπιομαστε οποτε ιδωμεν βαλτε ανθρωπους .....της πιατσας

Πειραιώς
|

Όλοι μας θυμόμαστε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι δεν πρόκειται με τίποτα να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία.
Κοιταζόμουνα τότε στον καθρέφτη και αναρωτιόμουν μήπως έχω κάτι εκ γεννητής που απωθεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και γενικά τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μαζί μου.
Χθες διάβασα πως στην παραλαβή - παράδοση του υπουργείου ένιωσα υπερήφανος που ο νεοδημοκράτης υπουργός παιδείας εξήγγειλε το πρώτο ψηφιακό υπουργείο θα είναι το υπουργείο παιδείας.
Δύο μέρες αργότερα ο υπουργός παιδείας μαθαίνουμε ότι επέλεξε Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει να μπει σε τάξη από το 1997 για να οικοδομήσει μαζί του το όραμα του για το υπουργείο και την εκπαίδευση και όχι μαχόμενα στελέχη της από μεριάς.
Ερώτηση ρωτήσατε κύριε υπουργέ αν υπάρχουν και στην από εδώ μεριά άτομα που μπορούν να κάνουν τη δουλειά;

Τώρα εγώ και πάρα πολλοί άλλοι που αγωνιστήκαμε για να ψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι ο κύριος υπουργός ότι νιώθουμε ευτυχισμένοι;
Κοίταξα ξανά τον καθρέφτη και ένιωσα εκτός από μίασμα και ανίκανος.
Φυσικά η ΔΑΚΕ εξυπακούεται Πως θα αντιδράσει δηλώνοντας την αντίθεςή της στην συγκεκριμένη επιλογή.
Και επειδή πληροφορίες λένε ότι μετακομίζει στο υπουργείο παιδείας όλο το γραφείο της κυρίας Διαμαντοπούλου «συνολικά πέντε άτομα»θέλουμε Να Ενημερώσουμε τον υπουργό πως εδώ είναι το «παιδείας» και όχι το «ψηφιακής.»
Ραντεβού στα α…..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ