Κ. Μητσοτάκης: Οριζόντιες οι αυξήσεις στο δημόσιο - Eιδική έμφαση στις αμοιβές όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης

"Στηρίζουμε και τους δημόσιους υπαλλήλους με οικογένεια αυξάνοντας το οικογενειακό επίδομα από 20 έως 50 ευρώ"

06/07/2023

Ενημερώθηκε: 06/07/2023, 22:01

Άκουσε το άρθρο

Από 1.1.24 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων με οριζόντιες αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης , σήμερα, από το βήμα της Βουλής.

"Θα υπάρξει ειδική έμφαση στις αμοιβές όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης" διευκρίνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε:

  • Στηρίζουμε και τους δημόσιους υπαλλήλους με οικογένεια αυξάνοντας το οικογενειακό επίδομα από 20 έως 50 ευρώ.
  • Πρόσθετη μείωση φόρου κατά 1000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά, νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% για κάθε ασφαλισμένο σπίτι από φυσικές καταστροφές, μόνιμη απαλλαγή πρώην δικαιούχων του πρώην ΕΚΑΣ από τις φαρμακευτικές δαπάνες.

Εισικότερα ο Κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής:

"Σε μόνιμη βάση από 1/1/2024 τίθεται σε ισχύ το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με οριζόντιες αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια -θα μιλήσει πιο ειδικά γι’ αυτό και ο Υπουργός Οικονομικών. Θα υπάρξει, εκτός από την οριζόντια αύξηση, ειδική έμφαση στις αμοιβές όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης, τμηματάρχες, διευθυντές, γενικούς διευθυντές.

Η αλήθεια είναι ότι στην ελληνική δημόσια διοίκηση η «ψαλίδα» η οποία χωρίζει την αμοιβή ενός νεοπροσλαμβανόμενου δημοσίου υπαλλήλου από αυτήν του γενικού διευθυντή είναι η μικρότερη από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Πρέπει να ανταμείψουμε καλύτερα τους δημοσίους υπαλλήλους μας οι οποίοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, καθώς βάσει του επιτελικού κράτους τους αναθέτουμε και περισσότερες αρμοδιότητες.

Ταυτόχρονα, όμως, στηρίζουμε και τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν οικογένεια, αυξάνοντας το οικογενειακό επίδομα από 20 έως 50 ευρώ. Ο Υπουργός θα δώσει και περισσότερα συγκεκριμένα παραδείγματα. Αυτό σημαίνει για έναν δημόσιο υπάλληλο σε θέση ευθύνης, παραδείγματος χάρη, ο οποίος έχει παιδί, μία σημαντική, σημαντικότατη αύξηση πια από 1/1/2024.

Και αυτές οι νέες ρυθμίσεις φέρνουν και τρεις ακόμα ελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά: την πρόσθετη μείωση φόρου κατά 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά, τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κάθε σπίτι το οποίο είναι ασφαλισμένο από φυσικές καταστροφές, αλλά και τη μόνιμη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ από κάθε συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες".

Σχόλια (25)

βρε μανία
|

σε όλα να εφαρμόσουμε Ευρωπαϊκά προγράμματα δοκιμασμένα εκτός από τους μισθού΄ς!!!!
μπα σε καλό μας

Επίδομα τέκνου
|

Το επίδομα τέκνου για φοιτητές πρέπει να καταβάλλεται μέχρι και το τελευταίο έτος σπουδών.
Εάν ένα παιδί περάσει με τη δεύτερη φορά σε σχολή με 6 έτη φοίτησης , γιατί να σταματά το επίδομα στο 5ο έτος , αφού απομένει ένα ακόμη έτος φοίτησης ;

ΔΕΠ
|

Ουρανίαααααα!!!!! Σωθήκαμε!

Πολίτες
|

Ρε Κυριάκο είναι πολιτική με στόχευση, τι ακριβώς , 150 ευρώ σε όποιον γίνεται 18....!!!
Κόψανε το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους......και αντί να το επαναφέρετε δίνεται επίδομα ηλικίας.....!!!
Ο λαϊκισμός έχει και όρια.....
Ενισχύστε τουλάχιστον όσους κάνουν τρίτο παιδί ( 300 το μήνα) με ένα σημαντικό ποσό σε μια προσπάθεια βελτίωσης του δημογραφικού.
Το τρίτο παιδί και όχι όσους απλά αραδιάζουν παιδιά για τους δρόμους....

Vv
|

Δεν είπε προεκλογικά ότι θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης;

@ Μπράβο!
|

ακόμα δεν είδες την αύξηση και πανηγυρίζεις;;;;;;
αν σου δώσει 20 ευρώ το μήνα θα ανοίξεις λογαριασμό στην Ελβετία και θα λύσεις τα προβλήματά σου;
να θυμίσουμε ότι με το μνημόνιο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν 2 μισθου΄ς δώρα και μεσοσταθμικά 45% των αποδοχών τους πχ

ένας εκπαιδευτικός που είχε 2300 ευρώ μεικτά μισθό έχασε
4600 και 12 χ (2300 χ 45/100) = 4600 + 12420 = 17020 ευρώ μισθό!!!

αν του δώσει τώρα πε΄ς το μέγιστο 100 ευρώ το μήνα μεικτά του δίνει πίσω
12 χ 100 = 1200 ευρώ! ενώ είμαστε έξω από τα μνημόνια

με αναγωγή στα όσα έχασε του δίνει 7% από όσα έχασε!!!!!!!!!!!

Μήτσος
|

Μετά της απομακρύνσεως της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Φάτε τώρα ότι ψηφίσατε!

Ανδρέας
|

αν μιλάμε για σύγκλιση μισθών με την Ευρώπη, πχ για να φτάσουμε στα 2400 καθαρά και όχι τα 3200 καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό που δίνουν τα άλλα κράτη πρέπει να υπάρχει αύξηση 500 ευρώ το μήνα κάθε χρόνο....
ή θα έχουμε αυξήσεις 5 ευρώ το μήνα;;;; μέχρι να συγκλίνουμε με την Ευρώπη θα έχει φουσκώσει ο ήλιος και θα μας έχει καταπιεί...

βρα παιδιά
|

κατάλαβε κανείς τι χρήματα θα πα΄ρει στην τσέπη;
ο έχων 0-10 χρόνια υπηρεσίας;
ο έχων 11-20;
ο έχων 21-30;
ο έχων 31-40;
άμα πειράξει το μκ1 θα πάρουν πολύ μεγάλες αυξη΄σεις όλοι αφού τα επόμενα στηρίζονται στο μκ1.
εκτός αν με το νέο μισθολόγιο απαξιώσει τον παλαιότερο υπάλληλο και όσο μεγαλώνεις αντί ο πολλαπλασιαστής να μεγαλώνει μειώνεται!! και παίρνεις λιγότερα...
τί σόι μισθολόγιο θα είναι αυτό;

ΔΜ
|

Οι αυξήσεις ανακοινώνονται ως ποσοστό και ο καθένας υπολογίζει με βάση το μισθό του τι αύξηση θα πάρει....Οι αυξήσεις θα είναι μικρές με μικρή εξαίρεση τους νεοδιοριστέους και τις θέσεις ευθύνης. Οι υπόλοιποι περίπου στο 20άρικο....Ψίχουλα θα είναι και τα επιδόματα τέκνων αφού το κόστος διαβίωσης για οικογένειες με παιδιά έχει ... εκτοξευθεί!!
Οι πιστώσεις που έχουν εγκριθεί και είναι εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό ( τουλάχιστον δεν θα είναι με δανεικά όπως παλιότερα) είναι κοντά στις 700.000. Βάλτε περίπου 170.000 προσωπικό και καταλαβαίνετε. Η μισθοδοσία του Δημοσίου κοντεύει τα 15 δισ. και είναι στο Ανώτατο ποσό - ποσοστό ΑΕΠ συγκριτικά με άλλες χώρες. Άρα αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ δεν έχει....σεντ και λόγω δημοσιονομικής επιτήρησης για περίπου 100 χρόνια που θα είμαστε.....
Αν δεν

Ο αλήθειας
|

@Μπράβο!
Μα ειδικά οι πολιτικοί, φημίζονται για την αξιοπιστία τους κι ότι λένε την αλήθεια. Αυτοί εδώ ειδικά.... το τερμάτισαν.... θα του γράψουν στα Γκίνες....

"Αυτός είναι καφές"
|

@Μπράβο!
Τρέχω ν' ανοίξω θυρίδα στην Τράπεζα....

good luck
|

Δεν ξεκαθαρίζει το ποσόν των αυξήσεων για κάθε εκπαιδευτικό. Αν λάβουμε υπ οψιν ότι για τους έχοντες τέκνα και δη πολύτεκνους η αύξηση θα είναι ένα πενηντάρι θα πρέπει να περιμένουμε αυξήσεις ψιχουλάκια για να πούμε ότι έγινε αύξηση!!!!

Μπλεκ
|

Τι θα πει θέση ευθύνης;
Οι εκπαιδευτικοι τάξης τι είναι;
Ανεύθυνοι;

ΠΕ04.01
|

Το 2010 έπαιρνα 1200 ευρώ X14 και σήμερα παίρνω 1040x12. Πόσο είχε το γάλα,το ψωμί και η βενζίνη το 2010 και πόσο σήμερα; Όλα τα άλλα είναι απάτη.

KLM
|

Προφανώς μιλάμε για αυξήσεις της κλίμακας των 5 ευρώ το μήνα το πολύ 10 για όσους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα; Δηλαδή μας κερνούν μερικούς καφέδες....

Κική
|

Θα ΄δωσουν 100 ευρώ μεικτά σε όσους έχουν παιδιά και κάτι έκαναν... Ψίχουλα στους διευθυντάκους, που θα τους βγάλουν το ζουμί (ψηφιακά πλέον) και κάτι ψείγματα στους υπόλοιπους Δ.Υ. . Εντωμεταξύ όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα έχουμε απωλέσει 30% του εισοδήματός μας. Γεια σου βρε πρωθυπουργέ μας, χουβαρντά...!!!

ΑΚΑΜΑΤΗΣ
|

'' Eιδική έμφαση στις αμοιβές όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης ''.
Στο χώρο της Εκπαίδευσης όσοι θα υλοποιήσουν τις αξιολογήσεις
και τις αλλαγές που έρχονται , πρέπει να νιώσουν ότι είναι κάτι διαφορετικό
από το σύνολο των Εκπαιδευτικών , ότι αξίζουν περισσότερο , άρα πρέπει να πληρωθούν και καλύτερα .
Καρότο για τα στελέχη , ψίχουλα και μαστίγιο για τους εκπαιδευτικούς
της τάξης .
Για να κάνεις ένα αυταρχικό σύστημα εκπαίδευσης , χρειάζεσαι έντονους διαχωρισμούς , πολλά διαφορετικά επίπεδα ιεραρχίας και φυσικά
έντονα ανταγωνιστικό μισθολόγιο .

Μπράβο!
|

Έτσι πρέπει να είναι οι Πολιτικοί!
Αξιόπιστοι!
Επιτέλους, αυξήσεις μετά απο 14 χρόνια!!!

Iσπανία: 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο -
|

Ελλάδα: ????

@ριστεία, όχι αστεία
|

Greedflation για τους έχοντες, πενηνταρακι για τους πένητες. Φάτε Μαρατα. Άριστα.

Τρώτε σανό
|

η χορτοφαγία καταπολεμά και την κλιματική αλλαγή. Σώστε το περιβάλλον.

Ελπίδα
|

@ , αυτό είναι το καλό της ελληνικής Δεξιάς. Ξέρει εκ των προτέρων ο καθένας τι να περιμένει, αναλόγως της τάξης του. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιά τάξη... φοιτούμε!

Q
|

Διάβασα κάπου κάτι που πραγματικά με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Κάτι κορυφαίο! Πλέον μιλάμε για επιστήμη!! Ο ιδιωτικός λέει θα παίρνει 780 επί 14, κι ο δημόσιος 840 επί 12.
Δηλαδή ο δημόσιος ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ που θα πάει στα 910 θα παίρνει σε 12 μήνες όσα ο ιδιωτικός σε 14!!!!
Δεν περιγράφω άλλο...

@
|

Έχουμε διαβάσει χιλιάδες φορές για τις περίφημες "αυξήσεις" που θα είναι για κάποιον που έχει παιδιά συνολικά ένα 50άρι, άντε λίγο παραπάνω. Εννοείται φυσικά πως οι πραγματικές αυξήσεις θα δοθούν σε επιδόματα διευθυντών και άλλων υπουργείων. Καθόλου τυχαίο που οι αυξήσεις αντιμετωπίζονται ως σύνολο ποσού το έτος, μεσοσταθμικά ποσοστά κλπ. Ο λόγος είναι να κρυφτεί η αλήθεια (για να μην πω ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ) που θέλει μετά από 2 χρόνια πραγματικής απώλειας περίπου 25%, να καλύπτεται για τον δημόσιο υπάλληλο λιγότερο από το ένα τρίτο. Αντί δηλαδή να είμαστε έξω και να φωνάζουμε, θα πούμε κι ευχαριστώ και θ' ακούμε και το περίφημο: "Έδωσαν ό,τι υποσχέθηκαν".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ