Πρώτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Χρ. Κέλλας: «Είμαι στη διάθεσή σας για ανοικτό και γόνιμο διάλογο»

26/07/2023

Άκουσε το άρθρο

«Το έργο, που καλούμαστε να παράξουμε, είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την κοινωνία και τη Χώρα μας, αφού άπτεται των σημαντικών τομέων της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Τομέων, που διαμορφώνουν όχι μόνο το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και την εικόνα μας διεθνώς. Σκοπός όλων μας είναι να βοηθήσουμε στην καλύτερη επεξεργασία των νομοσχεδίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού, συμβάλλοντας, έτσι, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση στους τομείς αυτούς».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα τη διατύπωση γνώμης από τα μέλη της, σχετικά με τον προτεινόμενο από τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,   Κυριάκο Πιερρακάκη, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.),  Σπ. Δουκάκη.

Ο Λαρισαίος Πολιτικός, αφού δεσμεύτηκε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη,  που του έδειξαν τα μέλη της Επιτροπής, εκλέγοντάς τον, με συντριπτική πλειοψηφία, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής και να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και συνέπεια στον νέο θεσμικό μου ρόλο, επισήμανε ότι:

«Σκοπός μας είναι τα νομοσχέδια, που έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση στην Επιτροπή μας, να λαμβάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Απαραίτητες προϋποθέσεις, για να το επιτύχουμε αυτό, είναι η συζήτηση, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, η συνεργασία και η συλλογική δουλειά. Σας διαβεβαιώνω ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, θα έχω ευήκοα ώτα. Θα είμαι «ανοικτός» στο να ακούγονται όλες οι απόψεις, οι ιδέες ή οι αντιρρήσεις σας. Είμαι στη διάθεσή σας για ανοικτό και γόνιμο διάλογο».

Τέλος, ο κ. Κέλλας κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων να γνωμοδοτήσουν για τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ΙΕΠ συνιστά έναν επιτελικό επιστημονικό και ερευνητικό φορέα, που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, σε πολλά, κομβικά ζητήματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστεί νέος Πρόεδρος, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και να αποφευχθεί τυχόν καθυστέρηση στην υλοποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος για την παιδεία, ενόψει και της έναρξης του σχολικούς έτους 2023-2024».

Σχόλια (8)

DD
|

@Πιτσιφλής 27 Ιουλ 2023 12:00

Δεν ήμουν καλός μαθητής στα φιλολογικά
δεν τράβαγα όπως έλεγαν

Πιτσιφλής
|

Δεν έχει παρέμβει ακόμη ο κύριος Γιάννης και ανησυχώ.

Πιτσιφλής
|

@ DD
Κι εσύ, με αυτό το σχόλιο, κακοποιείς την ελληνική γλώσσα. Γιατί το κάνεις;

DD
|

@Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός) 27 Ιουλ 2023 08:14

Αγαπητέ συνταξιούχε διευθυντά

Έχεις απόλυτο δίκιο
Μία ερώτηση

Πιστεύεις ότι είναι αναστρέψιμο το φαινόμενο της κακοποίησης της γλώσσας, και αν ναι πώς; (και δεν μιλάω για τους σημερινούς, αλλά γι αυτούς που θα έρθουν)

Πιτσιφλής
|

Να διοριστούν τρεις φιλόλογοι στη Βουλή για επανορθωτική διδασκαλία.

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

Το ελάχιστο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την παιδεία είναι ο σεβασμός και η γνώση της ελληνικής γλώσσας. Αυτό όμως το χονδροειδές "να παράξουμε" του κ. Κέλλα - που δυστυχώς έχει γίνει κοινός τόπος στην ξύλινη πολιτική διάλεκτο - διόλου δεν εγγυάται κάτι τέτοιο! Χρειάζονται λοιπόν αμέσως εντατικά μαθήματα και προτείνω να αρχίσουν από το καταταλαιπωρημένο ρήμα "άγω"...

@ξεκίνα να λες ''παραγάγουμε''..
|

πες το, επί τέλους, !...
ξεκίνησα να σχολιάσω ακριβώς αυτό και με μεγάλη έκπληξη είδα το σχόλιο...! υπάρχει θεός της γλώσσας, λοιπόν...!
''Θα παράξω έργο'', ''θα εξάξω προϊόντα'', ''θα προάξω τα στελέχη''!..επί τέλους.θα φωνάξω!..
πρωθυπουργοί , δημοσιογράφοι, βουλευτές, δημόσια πρόσωπα, ο ένας παρασύρει τον άλλο σε ξεκαρδιστικά γλωσσικά ατοπήματα, κι όλοι παρατηρούν τους νέους ότι ΄χαλάνε' τη γλώσσα ..

ξεκινά να λες "παραγάγουμε"
|

και θα δούμε από τα λόγια τα μεγάλα (είδαμε 4 χρόνια) τι θα γίνει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ