Με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικών ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα ελληνόπουλα στη Γερμανία

Για ακόμα μια χρονιά χάνονται δεκάδες ώρες μαθημάτων, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία από το υπουργείο να προχωρήσει σε διαδικασίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!

16/08/2023

Άκουσε το άρθρο

Την έντονη δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, εκφράζει η τοπική ΕΛΜΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Ενώ το διδακτικό έτος στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 7 Αυγούστου(!) πολλές θέσεις παραμένουν κενές, καθώς η διαδικασίες των αποσπάσεων και των παρατάσεων δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί», τονίζει η ΕΛΜΕ και σημειώνει:

  • Για ακόμα μια χρονιά χάνονται δεκάδες ώρες μαθημάτων, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία από το υπουργείο να προχωρήσει σε διαδικασίες που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!
  • Διεκδικούμε την άμεση έκδοση των αποφάσεων αποσπάσεων και παρατάσεων των αποσπάσεων, αλλά και καλύτερο προγραμματισμό προκειμένου στο εξής όλες οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σχόλια (7)

Ενημερώστε με παρακαλώ...
|

Εδώ τα σχολεία της Ελλάδας ξεκινούν με κενά και συνεχίζουν έτσι μέχρι το Μάρτη ή και όλη τη χρονιά! Τι σόι Ελληνικό σχολείο θα είναι αυτό αν δεν παρέχει "ολόκληρη την εμπειρία" (full experience)... δε φτάνει μόνο η γλώσσα! Πρέπει να μεταδίδεται και η κουλτούρα...

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
|

Να μην ξεχάσει ο κος Υπουργός ότι για να λειτουργεί σωστά η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί. Άρα χρειάζεται παρέμβαση για αλλαγή στο χρονικό διάστημα που διαρκούν οι αποσπάσεις στο εξωτερικό, κατάργηση της διάταξης μη καταβολής επιμισθίου το πέμπτο έτος απόσπασης και φυσικά ανάλογες αυξήσεις των επιμισθίων.

Μερακλής
|

Δυστυχώς φυλλορροούν από μαθητές τα σχολεία αυτά . Οι μαθητές παρακολουθούν τα αμιγώς γερμανικά σχολεία με κάποιες ώρες ελληνικά ισως. Αν δεν υπάρχουν μαθητές προς τι οι καθηγητές;

CHARALAMPOS TS.
|

Στη Φρανκφούρτη υπάρχουν όλοι οι καθηγητές;

νικος
|

Πρώτα στην Ελλάδα κ μετά έξω.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα;
|

Για πόσους μαθητές στο σχολείο; Συχνά πυκνά βλέπουμε αναρτήσεις της ΕΛΜΕ εκεί.

Το σήμα
|

Το σήμα όμως στα μμε έχει φτάσει.ο υπουργός περπατάει στο νερό για οτι πρόβλημα φταίνε οι εκπαιδευτικοί

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ