Διευθύντρια Δημ. Σχολείου τοποθετήθηκε ως Διευθύντρια Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπ. Παιδείας

18/08/2023

Ενημερώθηκε: 19/08/2023, 20:46

Άκουσε το άρθρο

Η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου Μαρία Μονιούδη τοποθετείται  στη θέση της Διευθύντριας Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας  (Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Σχετική απόφαση απόσπασης του στελέχους εκπαίδευσης  υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης.  

Η θέση αυτή παραμένει κενή από τις  6 Φεβρουαρίου του 2023.

Η ως άνω εκπαιδευτικός αναπληρώνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί αναπλήρωσης των στελεχών εκπαίδευσης και επανέρχεται στη θέση της, ως Στέλεχος Εκπαίδευσης, αν για οποιονδήποτε λόγο παύσει να ασκεί τα καθήκοντα της θέσης ευθύνης για την κάλυψη της οποίας αποσπάται.

Η απόφαση απόσπασης ισχύει για όλο το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η αποσπασμένη εκπαιδευτικός διατηρεί την ιδιότητα του στελέχους εκπαίδευσης, βάσει της οποίας έχει αποσπαστεί .

Σε περίπτωση απώλειας της ιδιότητας αυτής, η απόσπαση διακόπτεται αυτοδικαίως.

Σχόλια (11)

ΑΠΟΡΙΑ
|

Πώς υπέγραψε την απόσπαση της Μονιούδη την Παρασκευή, ενώ ο υπουργός επέστρεψε σήμερα στο υπουργείο;

ΑΣΕΠΙΤΗΣ
|

@enikos.
Κρύβε λόγια βρε...μαρτυριάρη!!!!

enikos
|

Το είδατε ότι η κυρία ήταν στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα.

ΧΑΡΑ
|

Η αξιοκρατία δυστυχώς αναζητείται........κυρίως με αυτή την κυβέρνηση .

@ΝΟ
|

Έχεις δίκιο! Σιγά μη βγάζουμε προκυρηξη για τετοιες θέσεις! ότι να ναι λενε οι συναδελφοι αλλά δεν βαριέσαι ας μας ψηφίζουν και μια χαρά ολα!

NO
|

@Δρ ΠΕ04Για τέτοιες θέσεις προκήρυξη? Ότι θέλουμε λέμε έτσι?

ΔΥΣΤΥΧΩΣ
|

Αυτές οι θέσεις όμως πρέπει να καλύπτονται με προκήρυξη και όχι με απόσπαση. Η θέση του Διευθυντή σχολείου δεν εφοδιάζει τον υποψήφιο με τα απαραίτητα προσόντα.Χρειάζεται παιδαγωγικοτεχνική-διδακτική κατάρτιση και όχι τόσο διοικητική .Ένας σχολικός σύμβουλος νομίζω θα ήταν καταλληλότερος.

Κώστας
|

Πολύ αξιοκρατικά!!!

Αριστεια
|

Κάτι θυμάμαι για διεθνείς προκυρηξεις θέσεων στελεχών λόγω αριστείας αλλά μάλλον δεν ισχύει πάντα ε;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
|

Καλή επιτυχία στο έργο της. Θα κοινοποιήσω όμως μια θέση και πρόταση, έχοντας την επιστημονική γνώση, την διοικητική εμπειρία και την παιδαγωγική πορεία της τάξης. Η θέση του/ της Δντή/ Δντριας Σπουδών πρέπει να εμπεριέχει τα προαναφερθέντα. Η θέση της Δντριας Σχολικής μονάδας από μόνη της δεν επαρκεί για τα αυξημένες απαιτήσεις της θέσης της δντριας σπουδών.

Δρ. ΠΕ.04
|

Με προκήρυξη φαντάζομαι...και αξιοκρατικά!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ