Σχέδιο "Πιερρακάκη" για καλύτερα σχολεία με επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια της χώρας

Έχει ζητηθεί κονδύλι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης και το ΣΔΙΤ

21/08/2023

Άκουσε το άρθρο

Σχέδιο για καλύτερα σχολεία με επισκευαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτήρια της χώρας, ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, παρότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας.

Ηδη ο υπουργός Παιδείας για να υλοποιήσει το σχέδιό του έχει ζητήσει πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης και το ΣΔΙΤ, προκειμένου να ξεκινήσουν επισκευές σχολικών κτηρίων.

Το Σχέδιο φέρει τον τίτλο "Εθνικό  Σχέδιο αναβάθμισης  των σχολικών μονάδων", το οποίο εκτός από επισκευές  θα ορίζεται το  νέο  μοντέλο αρχιτεκτονικών προδιαγραφών  που θα ακολουθούν στο εξής όλα  νέα σχολεία τα οποία θα  χτίζονται .

Ηδη έχει ανατεθεί στο ΤΕΕ να κάνει ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτήρια της χώρας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος το σχολικού έτους.

Με βάση την αποτύπωση των ελέγχων που κάνει το ΤΕΕ θα ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες εργασίες με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια (11)

Ούτε ο Αϊ Βασίλης, Βασίλη μου
|

@Βασίλης
Τα 100 εκ. ευρώ όμως, είναι μια χαρά "μποναμάς" για την εταιρία που θα επιλεγεί..... Ενώ δηλαδή οι Δήμοι λαμβάνουν χρήματα για της επιδιορθώσεις των σχολείων, δώσε κι άλλα 100μυρια και σε μια εταιρία. Ή αλλιώς : Πώς να φορολογήσουμε ΔΥΟ φορές τον πολίτη για το ίδιο πράγμα....

Καραμανης δημητρης
|

Μακάρι να φτιάξει και το σύστημα προσλήψεων ώστε στο μέλλον να μην γίνονται εγκλήματα , όπως έγινε φέτος με την έλλειψη διασταύρωσης στα στοιχεία των αναπληρωτών. Αν είναι δυνατόν να αποκλείονται άνθρωποι που έχουν στηρίξει το δημόσιο σχολείο 15, 20 χρόνια και να μην διορθώνουν το λάθος της διατύπωσης. Θεωρώ ότι δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη αδικία στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, από το να σου λένε ξαφνικά ότι δεν υπάρχεις.

Βασίλης
|

Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε. Τίποτα δεν θα γίνει και πάλι. Τα 100 εκ. ευρώ αντιστοιχούν σε 6.000 ευρώ για κάθε σχολείο και πολλά λέω.

ΠΕ70
|

Τα περισσότερα κτίρια, εκτός ολίγων, δεν διαθέτουν άδεια και οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων πρέπει να τις εκδόσουν.

DD
|

@Anastasia 21 Αυγ 2023 22:49

Αυτό το 2.000.000 Ε για το σχολείο σου πως προέκυψε;
Υπάρχει κάποια μελέτη από κάποιον φορέα ή η κοστολόγηση έγινε από σένα με το μάτι;

(αν υπάρχει μελέτη θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πεις για πιο σχολείο, ποια υπηρεσία την συνέταξε και πότε)

Γονεας
|

Μπράβο! Ο έλεγχος των σχολικών κτιρίων είναι επιτακτική ανάγκη!

Anastasia
|

Καλό αυτό, αλλά 2 εκατομμύρια χρειάζεται μόνο το δικό μας!!!

Κίμωνας
|

Μακάρι να βγει κάτι καλό από αυτό γιατί αν περιμένουμε από τον Δήμο... ζήτω που καήκαμε. Τουλάχιστον στον Δήμο στον οποίο ανήκω εγώ στο Σχολείο δεν έχει γίνει τίποτα όλο το καλοκαίρι, παρόλες τις ανάγκες και τις εκκλήσεις για βοήθεια...

Ρίχτο Ηλία
|

Έλα Κυριάκο, του έλεγε ο Καλατράβα.... Όχι δεν έρχομαι έλα εσύ, απαντούσε εκείνος....

καλό αλλά
|

νεα σχολεία για νέα προγράμματα και φιλοσοφία θέλει (εξάλλου λιγότερα θα είναι, λιγότεροι οι μαθητές. τέλος η ελλαδίτσα, καίγεται, ανακατώνεται κλπ κλπ)

ΠΕ03
|

To πρώτο θετικό βήμα του νέου υπουργού. Μια ένδειξη ουσιαστικού ενδιαφέροντος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ