Λύση "Πιερρακάκη" για τη στέγαση μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Αγίας Παρασκευής

Μόλις ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα... το υπ.Παιδείας θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου ΕΝΕΕΓΥ-Λ

24/08/2023

Άκουσε το άρθρο

Α. Η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Β ́Αθήνας κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών και συνεργασιών με τους Δήμους των περιοχών αρμοδιότητάς της, αναζήτησε την δυνατότητα εύρεσης έτερου κτιρίου που να μπορεί να στεγάσει έτερο ΕΝΕΕΓΥ-Λ. Κατά τον παρόντα χρόνο ευδοκίμησε η προσπάθεια με το Δήμο Κηφισιάς που δεσμεύτηκε να διαθέσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις που έως πρόσφατα φιλοξενούσαν τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας και το οποίο μεταφέρεται σε άλλο κτίριο από την επόμενη σχολική χρονιά.

Β. Έτσι, μόλις ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις των παρ. 1,2 και 5 του άρθρου 11 του ν. 1966/1991 (Α ́/147) όπως ισχύουν, της παρ. 15 του άρθ. 59 του ν.3966/2011 (Α ́/118),σύμφωνα με τα οποία προτού προβεί το υπ.Παιδείας στην ίδρυση σχολικών μονάδων εξασφαλίζει από τους οικείους Δήμους δια των θεσμοθετημένων τους οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Ενιαία Σχολική Επιτροπή Αθμιας ή Βθμιας Εκπ/σης, Οικονομική Υπηρεσία ) βεβαίωση για την ύπαρξη κατάλληλου χώρου στέγασης αυτών όπως επίσης και τη δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών, μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου για το σκοπό αυτό, θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου ΕΝΕΕΓΥ-Λ στην Κηφισιά.

Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης σε γραπτή απάντηση προς τη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την  απάντηση του υπουργού Παιδείας
  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
  • Πατήστε  εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση των Βουλευτών

Σχόλια (1)

ΘΩΜΑΣ
|

ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ?
ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΤΕ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ