Εκατομμύρια ευρώ πληρώνει το υπ. Παιδείας κάθε χρόνο για ενοίκια κτηρίων- Τι πληρώνουν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Μόνο για το κτήριο της Κ.Υ. του υπ. Παιδείας, στο Μαρούσι , το ετήσιο ενοίκιο ανέρχεται στα 4.160.000,00€

24/08/2023

Ενημερώθηκε: 25/08/2023, 15:42

Άκουσε το άρθρο

Εκατομμύρια ευρώ καταβάλει το υπουργείο  Παιδείας, ετησίως, γα ενοίκια κτηρίων προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του, αλλά και  εποπτευόμενων φορέων του, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο υπουργός Κ. Πιερρακάκης στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλου.

Μόνο για τη στέγαση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για το οικ. έτος 2022 το ύψος της ετήσιας δαπάνης ανήλθε στο ποσό των 3.860.359,76€. Για το μίσθωμα οικ. έτους 2023 έχουν εκδοθεί οι υπό στοιχεία 6780/Β5/20-01-2023 (ΑΔΑ: Ψ3Ε346ΜΤΛΗ-5ΨΚ) & 15631/Β5/10-02-2023 (ΑΔΑ: 6ΖΞΙ46ΜΤΛΗ-ΦΑΥ) αποφάσεις δέσμευσης πίστωσης συνολικού ποσού ύψους 4.160.000,00€.

Ειδικότερα για να δείτε τα ποσά που καταβάλει το υπουργείο Παιδείας για το ίδιο και τον κάθε εποπτευόμενο φορέα, πατήστε αντίστοιχα παρακάτω:

Σχόλια (8)

Με κυβέρνηση ΝΔ
|

Θα τα λύσουμε μέσω του επιτελικού κράτους.

Αναπληρώτρια σε ΚΕΔΑΣΥ
|

Στα ΚΕΔΑΣΥ να δείτε τι μετακινήσεις έχουν οι συνάδελφοι/ισσες για υπηρεσιακούς λόγους κ δεν παίρνουν ούτε επιδομα, που παίρνουν οι Σ.Ε. Επίσης, τα ΚΕΔΑΣΥ, ιδίως τα δεύτερα στεγάζονται σε ακατάλληλα κτιρια με πολλές ελλείψεις και σε υλικοτεχνική υποδομή. Μην ξεχνάμε ότι οι φορείς αυτοί υποδέχονται παιδιά με αναπηρία χωρίς να είναι προσβασιμοι, χωρίς να έχουν τουαλέτες για άτομα με αναπηρία. Υπάρχουν θέματα με την καθαριότητα, με την θέρμανση τον χειμώνα που παγώνουν όλοι κ τα παιδιά μαζί ενώ το καλοκαίρι σκάνε από την ζέστη. Για τους κεντρικούς φορείς όπως η ΠΔΕ Αττικής μια χαρά βρίσκονται κτίρια και κονδύλια. Ντροπή!

@ΚΑΙ ΟΜΩΣ
|

...οι Δνσεις ούτε χαρτί φωτοτυπικού και ζητούν από τα σχολεία. Δημιουργούνται και νέοι θεσμοί δίχως πρόβλεψη για στέγαση και δίχως να έχουν οι υπάλληλοι τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι νέοι ΣΕ δεν έχουν ούτε καρέκλα να καθίσουν να μη μιλήσουμε για τα υπόλοιπα...
Απαιτούν από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης να μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους (αξιολόγηση, κ.λπ.) χωρίς αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων, ενώ η σπατάλη και η αμοιβή ημετέρων καλά κτρατεί...!!!!

Ιωάννης Κ.
|

Τι θα περίμενε κανείς από ένα αποτυχημένο κράτος (failed state);

Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
|

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Και μάλιστα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δυσάρεστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ελληνικό δημόσιο σε όλη την επικράτεια διαθέτει αμέτρητους ανεκμετάλλευτους χώρους, ενώ την ίδια στιγμή νοικιάζει κτίρια ιδιωτών κατασπαταλώντας τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ουσιαστικότερες ανάγκες της εκπαίδευσης.
Εύλογα βέβαια περνάει από το μυαλό του καθενός ότι όλα αυτά κρύβουν ακόμη και σκοπιμότητες με συμβάσεις που αποφέρουν οικονομικά οφέλη με νομότυπο τρόπο σε κάποιους παράγοντες εν πλήρη γνώσει της κεντρικής εξουσίας! Και δυστυχώς η παθογένεια αυτή διαιωνίζεται χρόνια τώρα και δεν αντιμετωπίστηκε ούτε από τη σύντομη αριστερή διακυβέρνηση Τσίπρα.
Αναρωτιέμαι εκείνος ο υπερευαίσθητος 'Ελληνας Φορολογούμενος σχολιαστής πού χάθηκε τελευταία...

τι μας τα λε΄τε βρε παιδιά
|

να θυμώνουμε περισσότερο που το κράτος έχει ακίνητα και πληρώνει υπέρογκα νοίκια;;;;

Τα ακίνητα Δημοσίου και πανεπιστημίων που παραμένουν κενά
|

ή ανεκμετάλλευτα, και θα μπορούσαν να στεγάσουν τις αναφερόμενες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ να καταγράψετε!
Το ακίνητο που στεγάζει τώρα το ΥΠΑΙΘΑ πωλήθηκε το 2015 από το Δημόσιο στην Eurobank, και με τα ενοίκια που κατέβαλε μέχρι τώρα το υπουργείο έχει αποπληρώσει στην τράπεζα το αντίτιμο της αγοραπωλησίας του!
Αυτό είναι που λένε "νοικοκυροσύνη με τα λεφτά των άλλων".

ΚΑΙ ΟΜΩΣ
|

Σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν οι Δνσεις ούτε χαρτί φωτοτυπικού και ζητούν από τα σχολεία. Δημιουργούνται και νέοι θεσμοί δίχως πρόβλεψη για στέγαση και δίχως να έχουν οι υπάλληλοι τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι νέοι ΣΕ δεν έχουν ούτε καρέκλα να καθίσουν να μη μιλήσουμε για τα υπόλοιπα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ