Παράταση θητείας 225 υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε Πειραματικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ολα τα ονόματα

25/08/2023

Άκουσε το άρθρο

Την παράταση της θητείας 225  υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε Πειραματικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  μέχρι 31-8-2024, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σχόλια (11)

"Για τα μάτια σου μόνο"
|

@Νίκη 25 Αυγ 2023 19:59
Αγαπητή κυρία Νίκη, νομίζω ότι αξιολογηθήκατε ως νεοδιόριστη εκπαιδευτικός, γιατί δεν είχατε άλλη επιλογή εάν θέλατε να μονιμοποιηθείτε σύμφωνα με το νόμο "Κεραμέως". Αξιολογηθήκατε δηλαδή, για τα μάτια της συνονόματής σας και μόνον. Ικανή και άξια εκπαιδευτικός ήσασταν νομίζω και πριν την αξιολόγηση, αφού διοριστήκατε μετά πολυετών κόπων και βασάνων (και προσόντων και προϋπηρεσίας).

Αν
|

Αν δεν δοθούν ισχυρά κίνητρα στους εκπαιδευτικούς των ΠΣ και ΠΕΙΣ, θα πηγαίνει σ' αυτά καθενας, που θα παραμένει με τις παρατάσεις... ΠΣ και ΠΕΙΣ κατ' όνομα, όπως και πολλά άλλα.

Κωνσταντίνος
|

Όλα στο πόδι... Αναξιοκρατία, ανικανότητα, προχειρότητα, έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης!!!! Πάντα η Ελλάδα μας πληγώνει...

Νίκη
|

Κε Υπουργέ, αξιολογήθηκα ως νεοδιόριστη εκπαιδευτικός αποδεχόμενη την θεσμοθετημένη αξιολόγηση της πολιτείας. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο να γίνεται παράταση θητείας, χωρίς φυσικά αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς των πειραματικών.

ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ
|

Κάθε παράταση είναι έλλειψη ικανότητας κι επάρκειας κι ομολογία αποτυχίας.Ας διαγράψει τη λέξη ΠΑΡΑΤΑΣΗ ο κύριος υπουργός αν θέλει να πετύχει.Η προκάτοχος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στις παρατάσεις.Και το χειρότερο δημιούργησε μια κουλτούρα παράτασης που δεν συνάδει με τη δημοκρατία καιγκρεμίζει τα όνειρα και τον προγραμματισμό των προσοντούχων εκπ/κών που περιμένουν μάταια τη σειρά τους.Και,δυστυχώς,κανείς δεν διαμαρτύρεται.Οι παρατάσεις έγιναν η νέα κανονικότητα.

Έλλη
|

Πολύ σωστά. Συμφωνούν πολλοί μαζί σου αλλά...στου κουφού την πόρτα...

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ
|

Αν θέλουν αναβάθμιση των πειραματικών- ειδικάαυτών που ιδρύθηκαν το 2021 στην επαρχία-ας καταργήσουν τον νόμο που απαιτεί 12μηνη προυπηρεσία σε πειραματικό για τον υποψήφιο δ/ντή πειραματικού.Είναι δυνατόν να αποκλείονται από υποψήφιοι δ/ντές πειραματικών ο δ/ντής εκπ/σης και οι σύμβουλοι εκπ/σης του νομού που έχουν 20 μόρια περισσότερα από τους νυν δ/ντές των πειραματικών της επαρχίας;Ο Δ/ντής πειραματικού πρέπει να είναι ο πιο προσοντούχος εκπ/κός του νομού χωρίς αποκλεισμούς.Διαφορετικά,τα πειραματικά θα στελεχώνονται από νεοδιόριστους κι αναπληρωτές.Οσυμπαθής υπουργός ας αλλάξει τον νόμο.

acritas
|

Δεν νοείται παράταση θητείας σε Π.Σ και ΠΕΙ.Σ, είναι τα πρώτα που θα έπρεπε να αξιολογούνται, και το προσωπικό και η μονάδα (εξωτερική αξιολόγηση). Και φυσικά να στηρίζονται. Δε μπορεί όλα να επαφίονται στον πατριωτισμό κάποιων.

Άριστος
|

Παράταση θητείας: Αστοχία; Αδυναμία στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας; Λάθη και παραλείψεις; Τι από τα παραπάνω ή όλα μαζί;

ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
|

Και του χρόνου τέτοια εποχή παλι παράταση θα έχουμε.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
|

Θεωρώ απαράδεκτες τις παρατάσεις θητείας στο δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, και μάλιστα της αριστείας, των πειραματικών. Όπως θεωρώ και απαράδεκτο την πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών στα πειραματικά. Κάποτε στα πειραματικά υπηρετούσε το καλύτερο και εμπειρότερο προσωπικό !Επιπλέον κάποτε ήταν αδιανόητο να υπηρετεί στα πειραματικά αναπληρωτής/ τρία, δυστυχώς σήμερα θεωρείται αυτονόητο. Νέα ήθη η κατάντημα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ