Εκπαιδευτικοί και αγροτική δραστηριότητα-Το υπ. Παιδείας να δώσει απάντηση για τους αγρότες εκπαιδευτικούς ειδικού καθεστώτος

Το έγγραφο του υπ. Παιδείας το οποίο επικαλείται Γνωμοδότηση του ΝΣΚ

06/09/2023

Ενημερώθηκε: 06/09/2023, 19:09

Άκουσε το άρθρο

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν και αγροτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΝΣΚ 554/91 επιτρέπεται η άσκηση της δραστηριότητας αυτής σε δημόσιο υπάλληλο.

Οι ενταγμένοι αγρότες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες:

1.Ειδικού καθεστώτος

2 Κανονικού καθεστώτος.

Η διαφορά ανάμεσα στις δυο κατηγορίες είναι ότι οι του ειδικού καθεστώτος δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και στοιχείων και έχουν πολύ μικρότερα εισοδήματα και επιδοτήσεις σε σχέσει με του κανονικού καθεστώτος.

Το ΥΠΕΠΘ με σχετική απάντηση σε σχετικό ερώτημα και βασιζόμενο στην πιο πάνω γνωμοδότηση απάντησε με έγγραφο(30/4/2019 ΑΠ 67432/Ν4) του ότι επιτρέπεται η άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας χωρίς άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου (γιατί δεν θεωρείται ιδιωτικό έργο) από το ΠΥΣΔΕ σε αγρότες κανονικού καθεστώτος.

Δεν υπάρχει απάντηση για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Οι ενδιαφρόμενοι εκπαιδευτικοί ζητούν  απάντηση για τους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Καλύπτει η γνωμοδότηση ΝΣΚ554/91 και τους αγρότες ειδικού καθεστώτος?

Το έγγραφο

Το έγγραφο(30/4/2019 ΑΠ 67432/Ν4) του υπουργείου Παιδείας αναφέρει τα εξής:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Εάν είσαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός και αγρότης ειδικού καθεστώτος χωρίς έσοδα, τι ισχύει ?

@
|

Δηλάδή Βαγγέλη είσαι αγρότης ειδικού καθεστώτος και παίρνεις άδεια ιδιωτικού έργου για να πουλήσεις τα προϊόντα σου?

Βαγγέλης
|

Άδεια από τα διδακτικά μας καθήκοντα μπορούμε να πάρουμε, προκειμένου να ασχοληθούμε με τις αγροτικές εργασίες μας;

...
|

Μόνο που όταν κόβει κάποιος τιμολόγια άνω των 15000€ είναι κανονικός αγρότης και πρέπει να κάνει έναρξη στην Εφορία επιχειρηματίας (τήρηση αρχείων εσόδων-εξόδων κτλ). Επίσης, δεν μας λέει το υπουργείο, επικαλούμενο γνωμοδότηση 32 ετών (έχει τη σημασία του αυτό γιατί άλλα ήταν τότε τα οικονομικά δεδομένα), αν εκπαιδευτικοί κατ' επάγγελμα αγρότες συμπήξουν εταιρεία ΟΕ, ΑΕ κτλ, αν είναι επιτρεπτό.
Καλά θα κάνουν να αφήσουν τις διασταλτικές ερμηνείες σε γνωμοδοτήσεις που αφορούσαν την περίοδο που η Ελλάδα με τον τότε πρωτογενή τομέα στην επαρχία κυρίαρχο της ελληνικής οικονομίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας από την οποία εξερχόταν η χώρα μαζί με τα πακέτα Ντελόρ και να κάνουν εκ νέου το ερώτημα με τα σημερινά οικονομικά, φορολογικά και νομικά δεδομένα. Τολμάνε;

αρτε
|

Ενδιαφέρον!! Μπραβο esos..Θα αρχίσω να το ψάχνω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ