ΔΙΠΑΕ: Δράσεις υποστήριξης των πληγέντων της Θεσσαλίας

15/09/2023

Ενημερώθηκε: 16/09/2023, 09:05

Άκουσε το άρθρο

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και σύσσωμη η ακαδημαϊκή του κοινότητα εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για την απώλεια των συνανθρώπων μας και τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν, εξ αιτίας των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων, στη Θεσσαλία.           

Το ΔΙΠΑΕ συμμετέχει στην καθολική προσπάθεια των Ελληνικών Πανεπιστημίων να συνδράμουν τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς και το δοκιμαζόμενο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Πρυτανεία σε συνεργασία με τα τις διοικήσεις των Σχολών και τους Συλλόγους (μελών ΔΕΠ, εργαζομένων) δρομολογεί ήδη τη συλλογή των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης (είδη ρουχισμού,  προσωπικής υγιεινής, κ.λπ.) για την υποστήριξη των πληγέντων. Άμεσα, επιδιώκεται και η συγκέντρωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού με σκοπό την ενίσχυση του ΠΘ και των σχολικών μονάδων.

Επίσης, δόθηκαν οδηγίες στις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για την παροχή συνδρομής προς όλα τα πληγέντα μέλη της κοινότητάς του, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών τους και ειδικότερα για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των φοιτητών στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Τα Τμήματα του Πανεπιστημίου έχουν ήδη ενημερωθεί όπως διαμορφώσουν το πρόγραμμα της συμπληρωματικής εξεταστικής περιόδου. Παράλληλα γίνονται ενέργειες για την δωρεάν σίτιση των φοιτητών και φοιτητριών που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ