Εγκύκλιος για την ανάθεση διοικητικού έργου σε εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου

Η ανάθεση διοικητικού έργου στους εκπαιδευτικούς εξετάζεται μόνο αφού εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου με διδακτικό έργο σε σχολική μονάδα (για τις κοινές ειδικότητες ακόμα και στην άλλη βαθμίδα)

18/09/2023

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο για την ανάθεση διοικητικού έργου σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου, εξέδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός.

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

  • Η δυνατότητα ανάθεσης διοικητικού έργου στους εκπαιδευτικούς εξετάζεται μόνο αφού εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου με διδακτικό έργο σε σχολική μονάδα (για τις κοινές ειδικότητες ακόμα και στην άλλη βαθμίδα).
  • Η διάθεση πλεονάζοντος εκπαιδευτικού σε άλλη σχολική μονάδα ή σε υπηρεσίες διοίκησης της εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης λαμβάνεται υπόψη ως προς τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης του εκπαιδευτικού, αρκεί στην εν λόγω περιοχή μετάθεσης να μην δημιουργούνται λειτουργικά κενά για την κάλυψη των οποίων προσλαμβάνονται αναπληρωτές, καθώς σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 105756/Δ1/13-9-2012 έγγραφο ΥΠΑΙΘΑ «δε νοείται μετακίνηση εκπαιδευτικού για υπηρεσιακές ανάγκες, όταν δημιουργείται κενό στη θέση που υπηρετεί, για την κάλυψη της οποίας κληθεί να τοποθετηθεί άλλος εκπαιδευτικός». Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που προκύψει λειτουργικό κενό στον ίδιο κλάδο/ειδικότητα, ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να διατεθεί για την κάλυψη του κενού αυτού.
  • Ως εκ τούτου, στο προοίμιο των αποφάσεων για τη διάθεση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να περιλαμβάνεται το ανωτέρω έγγραφο και στο διατακτικό τους να γίνεται αναφορά στην ως άνω προϋπόθεση σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχει αναρτηθεί, μεταξύ άλλων, και η αποτύπωση της σχετικής διαδικασίας στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών.

  • Εδώ για την  Α/θμια και
  • Εδώ γα την Β/θμια.

Σχόλια (1)

Δάσκαλος
|

Εξισώνεται το διοικητικό έργο με το εκπαιδευτικό;
Δηλαδή μία ώρα διοικητικού έργου αντιστοιχεί σε μία ώρα διατακτικού;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ