ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ανοιχτή Επιστολή της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης

Δημοσίευση: 21/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών, εξαιτίας κυρίως της δημογραφικής ανάπτυξης της περιοχής στην οποία ανήκει το σχολείο. Για το λόγο αυτό σημειώνεται υπερπληθυσμός: σε ένα σχολείο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο να στεγάζει περίπου 400 μαθητές/τριες φοιτούν περίπου 600 τη σχολική χρονιά 2023-24 που τώρα ξεκινά.

Εύλογα τη λειτουργία του σχολείου, που συναυλίζεται με το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, δυσχεραίνει η ανεπάρκεια χώρων, που εγείρει μάλιστα και σοβαρά προβλήματα κτιριακής ασφάλειας:

  • Ανεπαρκείς χώροι διδασκαλίας, ασφυκτικά γεμάτοι
  • Ανεπάρκεια αύλειου χώρου και κυλικείου: ένα κυλικείο μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους από 1200 μαθητές/τριες που συνωστίζονται φέτος συνολικά στην κοινή αυλή του 5ου Γ/σίου και του 11ου ΓΕΛ;

Η ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα στέγασης θα ήταν η ίδρυση ενός ακόμα λυκείου, που θα εξυπηρετούσε τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός μέρους από τις περιοχές που ανήκουν στο 11ο ΓΕΛ, π.χ. τους μαθητές και τις μαθήτριες από τον Μαραθίτη ως και τον Άγιο Σύλλα. Επειδή όμως μια τέτοια προοπτική φαίνεται απίθανη στο άμεσο μέλλον, χρειάζεται να αναζητηθούν άλλες λύσεις, πιο πρόσφορες, πιο ρεαλιστικές, που θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τις υφιστάμενες πιέσεις.

  • Αναγκαία και προσωρινή λύση προσφέρει η εγκατάσταση μίας ακόμη προκατασκευασμένης αίθουσας στην αυλή του σχολείου, η οποία ήδη έχει δρομολογηθεί, επείγει όμως και να πραγματοποιηθεί ταχύτατα, άμεσα, ΤΩΡΑ!
  • Επόμενη ενδεδειγμένη ενέργεια θα ήταν η ολοκλήρωση της αγοράς του γωνιακού οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο, για την οποία έχουν καταβληθεί μακροχρόνιες προσπάθειες από τη διεύθυνση του σχολείου και τοπικούς παράγοντες.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου συνεργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε επίπεδο Περιφέρειας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης. Έχουν ήδη καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σχολείου, προσβλέπουμε στη συνέχιση των προσπαθειών με μεγαλύτερη ένταση και με απτά αποτελέσματα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου.

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο των καθηγητών του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Ετικέτες: 
Κρήτη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.