Η πρώτη παρέμβαση Στ.Κασσελάκη για την παιδεία (Βίντεο)-Συνοδευόμενος από την υφ. Παιδείας επισκέφθηκε σχολική μονάδα στην Καλλιθέα

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στο σχολικό κτήριο για μαθητές ΑΜΕΑ με μια κίνηση αθλητική προφανώς για να δείξει την φυσική και σωματική του κατάσταση.

27/09/2023

Ενημερώθηκε: 28/09/2023, 11:32

Άκουσε το άρθρο

Την πρώτη παρέμβαση στον χώρο της παιδείας έκανε σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συνοδευόμενος από την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ.

Ο Στ. Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του στάθηκε σε θέματα υποδομής της σχολικής μονάδας:

  • διατυπώνοντας την απορία πως 40 εκπαιδευτικοί μοιράζονται μια αίθουσα γραφείων που χωρά μόλις 10 άτομα,
  • ενώ ρώτησε εάν το κτήριο διαθέτει θέρμανση για το χειμώνα και ψύξη για τη ζέστη.

 Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στο κτήριο   με μια κίνηση αθλητική  προφανώς για να δείξει την φυσική και σωματική του κατάσταση.

Πατήστε επάνω στη φωτό για να δείτε το σχετικό βίντεο

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης  στην ανακοίνωση που έκανε δεν κάνει αναφορά στην παρουσία της υφυπουργού  Παιδείας ,  ενώ   στο βίντεο μέσα από το σχολείο  που ο ίδιος δημοσιοποίησε  δεν υπάρχει η Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Παιδείας αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επίσκεψη, συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Την ενίσχυση και τη διαρκή αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τι έχουμε κάνει;

20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.

4.719 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την τελευταία τετραετία.

3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών την τελευταία τετραετία.

Οριζόντια αύξηση μισθών για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στόχος όλων, θέλω να πιστεύω, η δημιουργία ενός ακόμη πιο εξωστρεφούς και συμπεριληπτικού σχολείου, στο οποίο έχει θέση και εξελίσσεται κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις. Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες. Σε έναν διάλογο με προτάσεις, τις οποίες με προσοχή θα ακούσουμε και γιατί όχι και θα υιοθετήσουμε όπου υπάρχει κοινός τόπος. Άλλωστε, η δουλειά της γενιάς μας δεν είναι να εκθέσει απλά και μόνο τα προβλήματα. Η δουλειά της γενιάς μας είναι να τα λύσει. Εμείς, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση".

Σχόλια (22)

Προς @
|

Είμαστε χορτάτοι από επικοινωνιακά τερτίπια 4 χρόνια τώρα. Έχει λοιπόν μεγάλο θράσος αυτός ο Κασσελάκης, να λέει ότι δώσει κλιματιστικά και κτήρια.... ενώ τρώμε με χρυσά πιρούνια τα μακαρόνια Νο6 που αγοράσαμε με το market-pass....

@
|

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τα επικοινωνιακά του τερτίπια, τάζοντας κλιματιστικά και κτήρια!!! Στόχος του είναι να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του!!
Πάντως ο κ. Κασσελάκης και η κ .Υφυπουργός Παιδείας ισοπαλία σήμερα!!!!

Master chef (μάθε τέχνη κι άστηνε)
|

Προς @ Έμπειρος ενοργανίστας
Τ' ομολογώ.... ήταν περασμένη η ώρα, είχα τελειώσει και το συμμάζεμα της κουζίνας.... κι έπινα το κρασάκι μου παρέα με τους τελευταίους εκλεκτούς πελάτες-φίλους (στυλ Πενήντα-Πενήντα). Με περισσό κέφι, κάναμε σαματά και μουχαμπέτι λύνοντας όλα τα βάσανα του κόσμου, όταν είπα να δω τα νέα στο esos! Ε μπορούσα ν' αντισταθώ και να μην σχολιάσω, αυτό που είδαν τα ζαλισμένα (όχι από το κρασί) ματάκια μου?
Για την πρότασή σας διατηρώ επιφυλάξεις, να μην παρασυρθούν τίποτα και συνάδελφοι. Είναι και χαμηλά τα μισθά.... καταλαβαίνετε....

Ετεοκρής
|

Ανακαλώ ό,τι έχω γράψει επί του θέματος. Μόλις τώρα διάβασα ότι ετοιμάζεται να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Είκοσι μέρες!... Γυμνάζεται, λοιπόν. Καλά κάνει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

Μπράβο του... αλλά η υφυπουργός που ήταν τον προηγούμενο καιρό? Τι εκανε για τα τόσα κενά εκπαιδευτικών?

Πιτσιφλής
|

Η Δόμνα με το παράστημα που έχει, μπορεί να κάνει σε ένα Λύκειο, την ώρα της Γυμναστικής, ένα grand plié ή ένα middle split και να μείνουν άναυδοι οι δημοσιογράφοι όλων των ΜΜΕ. Αλλά είναι αυτό το ζητούμενο;
Και η Ζέτα έχει ρίξει σε στρατόπεδο με το G3 και πέρασαν όλες οι βολές από την ίδια τρύπα. Εε, και;

μπάρμπα Μήτσος
|

Να αρχίσει πρώτα εντατικά μαθήματα προφορικού ελληνικού λόγου στοιχειωδώς υποταγμένου. Έχει φιλολόγους ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι να βρεθεί, ας πάρει τον Φίλη. Άριστος δημοσιογράφος, όλα τα άρθρα του είχαν την πρέπουσα επιμέλεια.

Σαντσο Πάντσα
|

κασελάκια μου κασελάκια μου εσείς χοροπηδάτε τρώτε και πίνετε και μένα με τρώει η αρκούδα της πείνας

Ετεοκρής
|

Και σιγά την κίνηση. Η Ζέτα έχει μπει σε τανκ, σε ελικόπτερο κια έχει ρίξει με G3.
Γιατί δεν πήραν τη Ζέτα για πρόεδρο;...

@ Έμπειρος ενοργανίστας
|

θεϊκό σχόλιο αχαχαχαχααχαχαχαχαχα. αλλά έχω και πρόταση : στύλοι για pole για εξάσκηση σε ΟΛΑ τα σχολεία

Επος
|

"Τι θέλετε; Να σας δώσω εγώ τα λεφτά; Air condition; Τι άλλο;" Θεούλης, δεν έχει ξαναπεράσει από τη χώρα τέτοιο φαινόμενο, θα περάσουμε όμορφα με Κασσελάκη, δε θα πλήξουμε ποτέ. Αχ τι ρομαντισμός είναι αυτός, νομίζει με μαγικό ραβδάκι και απλή επιθυμία θα κάνει "τσα" και όλα θα λυθούν...αχ αγόρι μου από πού μας ήρθες εσύ;;;;

Ετεοκρής
|

Άρχισαν οι αμερικανιές....

Άρχισε τα σαλτανάτια
|

Το παιδί λάστιχο, κάνει και για αγιοβασίλης, ότι πρέπει!
Άντε κι από Θεσσαλία να βάλεις ένα χεράκι, να δούμε και με το φτυάρισμα της λάσπης αν τα καταφέρνεις.
Δόμνα, μήπως να του κάνετε μια εγγραφή στο εν λόγω κέντρο?

Άρχισε τα σαλτανάτια
|

Κάνει και για αγιοβασίλης, ότι πρέπει!

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ
|

Αυτοί είμαστε δυστυχώς..

Ήμαρτον
|

Από πού να το πιάσεις και από πού να το αφήσεις.....
Ο ένας "αθλητική κίνηση " σε σχολείο ΑΜΕΑ μυαλό κουκούτσι..... και η άλλή "οριζόντια αύξηση" μισθών.....
Για την κάθετη αύξηση των τιμών τι έχει να πεί;;;;

Έμπειρος ενοργανίστας
|

Σιγά την αθλητική κίνηση. Και ο Pierre πιστεύω ότι θα μπορούσε να το κάνει (με λίγη δυσκολία παραπάνω) αν δεν ήταν στο Στρασβούργο. Όσο για την κα. Κεραμέως, μη σας πω ότι θα περνούσε με άλμα πάνω από τη μπάρα ως άλλη Κομανέτσι.....
Σιγά μην το έκανε επίσης.... "για να δείξει την φυσική και σωματική του κατάσταση". Βαριόταν να κάνει το γύρο και φορούσε και τα κατάλληλα ρούχα.
ΥΓ. Η κα. Μιχαηλίδου.... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ..... θα γινόταν πρωτοσέλιδο....

Τύφλα να 'χουν τα Πρωταπριλιάτικα τους esos
|

Ή όταν η πραγματικότητα ξεπερνά την (κάθε) φαντασία.
Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.... έχουν δίκιο.
Όσοι λένε ότι υπάρχει κυβέρνηση.... δεν έχουν....

Προς κύριο Υπουργό
|

"Τι έχουμε κάνει; Οριζόντια αύξηση μισθών"
Κάθε μέρα και ένα μαργαριτάρι η υφυπουργός σας....

ApoTel
|

Αθλητική Κίνηση σε σχολείο με μαθητές ΑΜΕΑ. Ενσυναίσθηση μηδέν...

σωωωωωπααααααα
|

δεν έχουν γραφείο για το 8-2 αχαχαχαχαχαχ. ποιο σχολείο έχει;;;;;;; ρε αυτούς ψηφίσατε;;;;;;;;; (τουλάχιστον αυτός το κατάλαβε , η δόμνα όχι ακόμη με τις γραφειάρες στο μαρούσι)

αμφότεροι ...
|

αμερικανιές και ουσία μηδέν, θεαθήναι και ναρκισσισμός με ρητορικό περίβλημα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ