Εγκύκλιος για τη διοργάνωση δράσεων στα σχολεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Να αφιερώσουν οι σχολικές μονάδες κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, έως τέσσερις (4) διδακτικές ώρες

10/10/2023

Ενημερώθηκε: 10/10/2023, 18:23

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο για τη διοργάνωση δράσεων στα σχολεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας:

1. Να αφιερώσουν κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, έως τέσσερις (4) διδακτικές ώρες, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις

(α) προαγωγής της κοινωνικής και συναισθηματικής ευεξίας των παιδιών και των εφήβων και

(β) ευαισθητοποίησης των μελών της σχολικής κοινότητας επί του θέματος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας: «Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Οι δράσεις (συλλογικές εικαστικές/μουσικές δημιουργίες, μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις, βιωματικές ασκήσεις/εργαστήρια, προβολές ταινιών/ντοκιμαντέρ, κ.ά.) δύνανται να εντάσσονται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, τα οποία υλοποιούνται στις σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας και να αναπτύσσονται σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

2. Να διοργανώσουν σχολικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση των δράσεων/δημιουργιών με αποδέκτες την ευρύτερη σχολική και τοπική κοινότητα.

3. Να αποστείλουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., εφόσον το επιθυμούν, υλικό από τις ανωτέρω δράσεις/δημιουργίες σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να αναρτηθεί αντιπροσωπευτικό μέρος αυτού σε ιστότοπο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. .

Ειδικότερα:

α) Ανά σχολική μονάδα δύναται να αποσταλεί βίντεο (διάρκειας έως δύο λεπτά) ή φωτογραφικό υλικό (έως δύο ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας), όπου αποτυπώνονται αποκλειστικά συλλογικές δράσεις/δημιουργίες μαθητών και μαθητριών.

β) Το υλικό να συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο και να αποσταλεί ηλεκτρονικά από τη σχολική μονάδα στη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία -Τμήμα Β ́ Σχολικής Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας (disedu@minedu.gov.gr) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

γ) Οποιαδήποτε ευκρινής απεικόνιση μαθητών/μαθητριών στο υλικό προϋποθέτει την έγγραφη συγκατάθεση των ασκούντων την επιμέλεια αυτών για την παρουσίαση ή/και την προβολή του.

Σχόλια (8)

Λόλα να ένα μήλο
|

Προς @Ετεοκλής, Κώστας κ.λπ.
Σας έδωσε λαβή ο @Ετεοκρής.... και "ξεχάσατε".... ΚΑΙ ποιος ήταν "ο πρώτος διδάξας" ταρζανιών στα κάγκελα ΚΑΙ την παγκόσμια ρεκορντγούμαν δεξιοτήτων στα μηλάκια.....
https://www.esos.gr/arthra/83181/o-prothypoyrgos-skarfalose-sta-kagkela…

Ετεοκρής
|

Και γνώση και πολιτική και κοινωνική αγωγή και αισθητική αγωγή και ψυχική καλλιέργεια και δεξιότητες. Όλα χρειάζονται. Αν μάλιστα έχεις λάβει και μια καλή σωματική αγωγή και βγαίνεις στον χορό... τότε ο παππούς, ο πατέρας και η μάνα κλαίνε!...
Στο εύχομαι!

@Ετεοκλής, Κώστας κ.λπ.
|

Το σχολείο της παιδείας και της γνώσης μετατρέπεται σε εργαστήριο δεξιοτήτων ....κ.λπ., .......
π.χ. ''Στέφανε, έχεις τη δεξιότητα να μας κάνεις μια ταρζανιά με το κάγκελο...;;;''

Κώστας
|

ότι να είναι. Έχετε καταστρέψει τα σχολεία.
Αντί να ασχοληθείτε με το να μάθουν τα βασικά τα παιδιά, ΄άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτό μας αξίζει. Η διάλυση.

Πάλι δράσεις;
|

Από την μια οι δράσεις, οι ημέρες αθλητισμού, οι ημέρες μνήμης.... και από την άλλη οι συνάδελφοι που δεν έχουν έρθει ακόμη στα σχολεία, καθώς και αυτοί που περνούν άδειες για κάποιο λόγο !!!
Μετά θέλετε και pisa και εξετάσεις στο τέλος για να δείτε το επίπεδο των μαθητών !!!!
Με όλα αυτά δεν γίνεται αρκετό μάθημα στα σχολεία!!

ΚατεριναΜ
|

Το βίντεο των 2 λεπτών μου αρέσει.... Δλδ να χαμε να λέγαμε.

Φ. Κώστας
|

Μάθημα πότε κάνουμε; ποτέ. Δράσεις να γίνονται.

Ετεοκρής
|

Τα παιδιά μια χαρά είναι, εσείς να μην κάνετε ταρζανιές στα κάγκελα γιατί παρασύρονται...
- Γιώργη, κατέβα από το κάγκελο! Πάλι τα ίδια;
- Κι ο Στέφανος το κάνει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ