Κ. Πιερρακάκης: Προτεραιότητα μας η ψηφιοποίηση των αρχείων του Κράτους

"Η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύνολο του αρχειακού υλικού του ελληνικού κράτους αποτελεί δέσμευση"

21/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στο Ηράκλειο της Κρήτης επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερραακάκης κι ενημερώθηκε   για τις δράσεις που υλοποιούνται.

"Η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύνολο του αρχειακού υλικού του ελληνικού κράτους αποτελεί δέσμευση" τόνισε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε: "Η ψηφιοποίηση των αρχείων, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, είναι προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού".


 

Σχόλια (4)

Ελπίδα
|

Ε, μα φυσικά. Είναι δυνατόν να δει προκοπή ο μέσος Έλληνας αν δεν είναι ψηφιοποιημένα τα αρχεία του ελληνικού κράτους? Παρατήστε ό,τι άλλο κάνετε, βρείτε το χαμένο κλειδί του υπογείου, πιάστε το ξεσκονόπανο (για τους πολύ παλιούς φακέλους αρχείων) και ξεκινήστε το σκανάρισμα!

Μία = καμία
|

Η ψηφιοποίηση των αρχείων απαιτεί και ικανά εκπαιδευμένους πολίτες. Το μάθημα της Πληροφορικής είναι πρακτικά ανύπαρκτο στο Δημοτικό και στις 2 τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου, όπου διδάσκεται μόλις μία ώρα την εβδομάδα! Επίσης, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων, το μάθημα της Πληροφορικής έχει αποκλειστεί από το Πεδίο των Θετικών Σπουδών, ένα πεδίο το οποίο θεμελιώνεται στις μέρες μας στην Πληροφορική, η οποία συνιστά βασικό εργαλείο ποσοτικοποίησης και μοντελοποίησης για τις Θετικές Επιστήμες. Η ενίσχυση της Πληροφορικής στην εκπαίδευση είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε ψηφιακή αναβάθμιση.

Με τα αρχεία και τη γραφειοκρατία του ΥΠΑΙΘΑ τι γίνεται;
|

Στα του οίκου μας βασιλεύει η απεραντοσύνη της γραφειοκρατίας, εκεί θα πάνε για ψηφιοποίηση οι εκπαιδευτικοί.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Ωραίος είναι. Όπου πάει λέει ότι εκεί θα δώσει προτεραιότητα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ