Ο Πρύτανης του ΕΜΠ για τις πρόσφατες επεμβάσεις κατά των καταλήψεων

21/10/2023

Ενημερώθηκε: 21/10/2023, 22:44

Άκουσε το άρθρο

Κατειλημμένοι χώροι, όπως στο ΕΜΠ και άλλα πανεπιστήμια της χώρας, γίνονται ορμητήρια ομάδων που καταστρέφουν, βανδαλίζουν, απειλούν, προκαλώντας μεγάλη ζημιά και αναστάτωση.  

Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με προσφυγή στη δικαιοσύνη και επέμβαση της αστυνομίας.

Η σιωπή, η ανοχή, η δαιμονοποίηση της αντιμετώπισης, οι κατευναστικές προσεγγίσεις και σενάρια (αναγκαστικής) συνύπαρξης,  που προτείνονται ευθέως ή εμμέσως από κάποιες πλευρές, αποδεδειγμένα συντηρούν επί δεκαετίες και επιδεινώνουν μια απαράδεκτη κατάσταση που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για λειτουργία και εικόνα πανεπιστημίων.

Πρόσφατα και παλιότερα σοβαρά περιστατικά, που δεν λαμβάνουν όλα ευρεία δημοσιότητα, μαζί με «σκληρές» εικόνες είναι σε γνώση των αρμοδίων αρχών.

Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης ΕΜΠ

Σχόλια (12)

@@@Οι φοιτητές (;) προτιμούν να γκρεμίσουν την Σχολή τους
|

Ούτε τους μάζεψαν ούτε τους δίκασαν "σούμπιτος" ούτε πλήρωσαν τα σπασμένα, αφού ήταν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι κι αφού εάν είχαν να πληρώσουν, θα πλήρωναν τα δάνειά τους. Ξέρετε τι έγινε στη νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική Αμερική (τις ΗΠΑ εάν προτιμάτε)? Με τα λεφτά των φορολογούμενων, "σώθηκαν" οι ιδιωτικές τράπεζες που έδωσαν αβέρτα τα δάνεια.... until next time (όπως πολύ σωστά λέτε).

@@Οι φοιτητές (;) προτιμούν να γκρεμίσουν την Σχολή τους
|

ναι, αλλά "στην Αμερική" σε μαζεύουν, δικάζεσαι σούμπιτος, και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ. Στο Ελλαδιστάν κανένας δεν πλήρωσε τις καταστροφές στα ΑΕΙ ποτέ. Α, εκτός από το φορολογούμενο που τα δίνει ξανά στις Πρυτανείες να τα ξαναχτίζουν....until next time.

Οι αλληλέγγυοι και οι εξ αμερικής ορμώμενοι
|

@...@Οι φοιτητές (;) ...
που αναφέρεστε μάλλον το προτιμούν "καυτό" το ΕΜΠ, γιατί κάτι μπερδεύεται ... οι χώροι των πανεπιστημίων δεν είναι σπίτι κανενός, είναι του Δημοσίου και αυτοί που καταπατούν και καταστρέφουν αυτούς τους χώρους δεν έχουν καμία δικαιολογία ή ηθικό έρεισμα ότι δήθεν κάποιος τους ξεσπιτώνει.
Οι χώροι των πανεπιστημίων είναι του Δημοσίου, που προορίζονται για εκπαίδευση επιστημόνων και επιστημονική έρευνα, όχι γενικώς για εκπαίδευση πχ τρομοκρατών, κλεφτών, διακινητών ουσιών, κάθε λογής επαναστατών, και όχι γενικώς έρευνα πχ για στέκια-γιάφκες, τεκέδες, υπόγεια τούνελ, κρυψώνες, εγκληματικές ενέργειες κλπ.
Οι αλληλέγγυοι σε αυτά, που θεωρούν σπίτι τους ή ζωτικό τους χώρο τα πανεπιστήμια, δεν έχουν καμία ιδιοκτησιακή σχέση όπως οι απανταχού ξεσπιτωμένοι (και στη Αμερική που αναφέρεστε, καμία σχέση και με τα πανεπιστήμια της).

@Οι φοιτητές (;) προτιμούν να γκρεμίσουν την Σχολή τους
|

Στην Αμερική πάντως, όταν οι τράπεζες πήγαν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου (για τα στεγαστικά δάνεια που οι ίδιες χορήγησαν απλόχερα) οι κάτοικοί τους.... τα παρέδωσαν "καλοκαιρινά". Στην Αμερική ξαναλέω.

Η λωρίδα του ΕΜΠ και οι "ινδιάνοι πολεμιστές"
|

Ένα απλό ζήτημα εφαρμογής αστυνομικών μέτρων προς τήρηση της νομιμότητας σε περιουσία του Δημοσίου (δηλαδή όλων μας) αποτελεί "μεσανατολικό ζήτημα" σφετεριστών ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου επί δεκαετίες. Η διεκδικούμενη λωρίδα του ΕΜΠ πρέπει άμεσα να δοθεί προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες με μίσθωμα επ' ωφελεία του ιδρύματος και των φοιτητών που θα εξυπηρετεί.

Οι φοιτητές (;) προτιμούν να γκρεμίσουν την Σχολή τους
|

Ενημερωτικά, σε σημερινή ανακοίνωση η εκκενωμένη κατάληψη δηλώνει "Σε πείσμα των συνθηκών η αίθουσα 11 εχει ανακαταληφθεί και ανοικοδομηθεί για ακόμη μία φορα. Ως απαντηση στην τελευταία εισβολή των μπατσων και το γκρέμισμα των τειχών καταλάβαμε έναν ακόμη χωρο. Αν η πρυτανεία, η κοσμητεία και το κράτος πιστεύουν οτι με το γκρέμισμα της κατάληψής μας θα λυθεί το προβλημα,θα χρειαστεί να γκρεμίσουν το κτήριο στο σύνολό του. Τέλος πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση με διακοπή του μαθήματος της κοσμήτορος των Χημικών, [] καθώς αν δεν είναι λειτουργική η αίθουσα 11 δεν θα δεχτούμε να ειναι λειτουργική ούτε η σχολή."

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για τελεσίγραφο: η επαπειλούμενη μόνη λύση για να παραμείνει όρθιο το κτίριο της σχολής είναι η ανοχή της τρομοκρατίας (η λύση της παρουσίας μόνιμης διμοιρίας όπως στο ΑΠΘ μάλλον δεν είναι εφικτή). Θα την ανεχθούμε λοιπόν, για να πανηγυρίσουμε απρόσκοπτα την επενδυτική βαθμίδα, τον γάμο του μέλλοντος πρωθυπουργού και το πέρασμα από την Εποχή του Λίθου στην Εποχή της Βαριοπούλας.

Δεν έγινε και τίποτα
|

Σε μια βδομάδα, με δικά μας υλικά και εθελοντική 24ωρη εργασία θα το ξαναχτίσουμε το κάστρο, καλύτερα από πριν. Κύριε πρύτανη, μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Ετεοκρής
|

Δεν φταίει η Δικαιοσύνη, αυτή εφορμόζει την κείμενη νομοθεσία. Όταν ο νόμος προβλέπει ότι αρκεί το ''προδέρμ'', ''προδέρμ'' θα πει και ο δικαστής. Τα διάφορα
''πρόστιμα'' δεν αρκούν αφού πολλοί από τους καταληψίες δεν έχουν μία...

Καθηγητής ΑΠΘ
|

Γεια΄ στο στόμα σας κ. Πρύτανη! Αυτές "οι κάποιες πλευρές" είναι χρόνια που κλείνουν το μάτι στους μπαχαλάκηδες επικαλούμενοι το άσυλο! Αλλά είναι το κράτος που άφησε την κατάσταση να φτάσει εδώ που είναι.

Πολλούς ελεύθερους χώρους φαίνεται να έχετε στο ΕΜΠ
|

Ως γνωστόν ο ελεύθερος χώρος καταλαμβάνετε. Αν περισσεύουν χώροι τότε να τους διαθέσετε σε ιδιώτες για εγκαταστάσεις εστίασης, να εξυπηρετούνται και οι φοιτητές εντός του κάμπους.
Έχετε τώρα και τον Δήμαρχο Αθηναίων να συνδράμει χωροταξικά!

Έτσι ακριβώς!
|

Αλλά για να υπάρχει αποτέλεσμα χρειάζεται τιμωρία. Η δικαιοσύνη ακούει…;

Μια είναι η λύση
|

Πρόστιμα στους καταληψίες και αποκατάσταση ζημιών με δικά τους έξοδα και όχι των φορολογουμένων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ