Τρίωρες στάσεις εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ για να μη γίνει η αξιολόγηση

26/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τετάρτη 1/11 έως και Πέμπτη 30/11/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (8)

Πλατάρος Γιάννης
|

Ποιο είναι το νόημα των στάσεων εργαδιας:
1. Σας καλεί ο σύμβουλος για συνάντηση εργασίας προαξιολογικη.
Δηλώνετε ότι μετεχετε της τριωρου, στον Διευθυντή σας, γίνεται σχετική περικοπή αποδοχών με δήλωση που θα κάνει ο διευθυντής στο Myschool και σχετικής αναφοράς στην μισθοδοσία. (Ενώ θα έπρεπε μόνο στο Myschool, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει, θα έπρεπε, εμπίπτει στην ΔΙΠΛΉ, ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας)
2. Πρώτη παρακολούθηση διδασκαλίας.
Η προηγούμενη διαδικασία, συν βεβαίωση γεγονότος από τον διευθυντή προς τον Σ. Ε. για να δικαιολογεί η απλή μετάβαση ή και με οδοιπορικα.
Αν δεν έχει προηγηθεί το 1. Δεν γίνεται το 2. Απλώς το 1. επαναλαμβάνεται.
3. Τριτη παρακολούθηση. Ομοίως με τα 1. και 2.
Είναι στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης να διενεργεί την πρώτη συνάντηση εργασίας μέσω Webex επαναληπτικά έως και δις ημηρεσιως όπως μπορεί να το κάνει.
Πιθανώς όμως, όπως ειθισται, θα ξεκινήσει η διαδικασία, εθελοντικά, απ όσους θέλουν. Στο τέλος θα μείνουν όσοι δεν θέλουν, οι οποίοι δύνανται να συμμετέχουν έως και σε δυνητικά 50 τριωρες στάσεις εργασίας κατά μήνα.
Εκτός, αν, συμμετάσχουν στην προαξιολογικη και δεν μετέχουν στα υπόλοιπα, όπου συνήθως οι επισκέψεις το πολύ μπορούν να πραγματοποιηθούν ανά ημέρα και να έχουμε, το πολύ 25 τριωρες ανά μήνα.
Η μονάδα περικοπής είναι η τριωρη αποχή.
Τα παραπανω είναι μια γλαφυρή περιγραφή του πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, όταν υπάρχει αντάρτικο με την εξουσία.
Το μόνο ουσιώδες σχόλιο που μπορεί να γίνει, είναι ότι λόγω πολιτικών επιλογών της εξουσίας, έχει εμπεδωθεί του ότι "κάνω ο, τι θέλω χωρίς επίπτωση" Κάποιοι μάλιστα το έχουν πιστέψει ότι μπορούν να το κάνουν αδαπανως και ακοστως.
Αν με αυτά που κάνει ο κλάδος εκνευρίσει και την κοινωνία, κι άλλο περισσότερο απ ο, τι έως τώρα έχει εκνευρίσει. Ίσως πει η Εξουσία: "Από δω και πέρα εφαρμόζουμε τον νόμο, που δεν εφαρμοζαμε έως τώρα και από "τουδε" που λέει ο Σεφερλής, θα εφαρμόζεται....
Δεν την έχουμε κουράσει πάντως την κοινωνία σε κρίσιμο βαθμό, αλλά είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε, αν θέλουμε. Έτσι κι αλλιώς παραδοσιακά δεν μας συμπαθούν, δεν θέλει και πολύ.
Αν μας αφήσουν όπως είμαστε αφημενοι. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα ιδιωτικά σχολεία, παρ ότι τα δημόσια έχουν αντικειμενικά και προφανώς, πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Παρ ότι το νέο προσωπικό, πόρρω απέχει επιστημονικά, παντός αλλού εν Ελλάδι...
Ή προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου την έχει περάσει "επί της αρχής" την αξιολόγηση.
Η νέα ηγεσία επιθυμεί να την συνεχίσει.
Η κοινωνία που δεν πολύ-ξέρει και το πεδίο, τοπίο της εκπαίδευσης, επιθυμεί να περάσει.
Στην αλλοδαπή έχει περάσει προ αμνημονευτων ετών.
Εδώ από αμνημονευτων ετών, πιστεύουμε ότι θα γίνει το δικό μας, ενάντια στους νόμους. Καλώς το πιστεύουμε αυτό, αφού κατ εξαίρεση με όλα τα κράτη του πλανήτη, έχουμε βαθύτατη κουλτούρα ανομίας και συχνακις έχουμε εξαιρέσεις του νόμου. Ακόμα και επί χούντας κοινωνικές ομάδες εξαιρούντο του νόμου, όχι τώρα που έχουμε και δημοκρατία.
Η παροιμία που δεν έχει εμπεδωθεί, είναι ότι " ο τρελός κι η εξουσία κάνουν ό, τι θέλουν"...
Απλως δεν θέλουν, συνήθως...

Γιώργος
|

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ορκίζονται ότι θα τηρούν τους νόμους του κράτους. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να τηρεί μόνο όποιους νόμους θέλει και στους υπόλοιπους βαράει μια απεργία αποχή μπορεί απλώς να παραιτηθεί και να δοκιμάσει την τύχη του στον ιδιωτικό τομέα.

@@Απεργός εκ του ασφαλούς
|

Διαβάστε αυτά που λέτε και πείτε μου αν βγάζουν νόημα
Ζητάτε να απέχετε από τα καθήκοντά σας και να πληρώνεστε κανονικά.
Ωραία εφεύρεση.

@@Απεργος εκ του ασφαλους
|

Τότε πειτε μας αφού εινσι ζήτημα πλατφόρμας και προσωπικών δεδομένων γιατί δεν κάνετε απεργία αποχή από τα σχέδια δράσης και την αυτοαξιολόγηση σχολειου;εκεί ποιος σας διασφαλίζει;μηπως επειδη έχει εκπέσει στα δικαστήρια;στο my school ποιος σας διασφαλίζει;να σας πω αλλά δέκα; Γιατί δεν απέχετε από την παράδοση ποσοτικής βαθμολόγησης;

Gg
|

Αυτό το απεργία αποχή ...αν συνοδευτεί από περικοπή μισθού....τι θα γίνει? Θα σπεύσουν όλοι να αξιολογηθούν.... οπότε μετά αφού 'θα την πιούν' στην αξιολόγηση....θα χάσουν αυξήσεις στο μισθό...όπως λέει ο Νόμος....άρα χαμένοι έτσι κι αλλιώς

@Απεργός εκ του ασφαλούς
|

Δεν απεργείς αγαπητέ/ή από την παροχή εργασίας σου προς τον εργοδότη σου, απλά δεν παρέχεις (τον εαυτό σου) σε αξιολογικές ενέργειες και διαδικασίες, ΑΠΕΧΕΙΣ. Ούτε λέμε να κλείσεις πόρτες και παράθυρα σε ΣΕΕ κλπ.... Απλά δε συμμετέχεις σε αυτές τις διαδικασίες, που κι εσύ και το συνδικαλιστικό σου όργανο, θεωρείτε ότι θίγουν τα εργασιακά σου και ατομικά σου συμφέροντα ή/και τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Το εάν θα σου κόψουν τον μισθό, θα σου στερήσουν τον βαθμό, τη δυνατότητα εξέλιξης κλπ., αυτό είναι άλλο πάλι πράγμα. Θα κριθεί δικαστικώς... Κανονικά θα έπρεπε να το χαρακτηρίσουν Αποχή (από+έχω), διότι δε συν(+μετέχω) σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν παρέχω κάποιο συγκεκριμένο Έργο, ώστε να Απεργώ (από+έργο). Μπορεί να λέει η Υ.Α. ή /και ο νόμος ότι πρέπει να ανεβάσεις στην πλατφόρμα αυτά, να κάνεις υποδειγματική ΄κλπ., ΑΛΛΑ εγώ απέχω. Κι ας κρίνουν αυτοί (ή τα δικαστήρια) αν ανέβηκαν ή όχι τα αρχεία μου, αν μπορούσα να τα ανεβάσω, αν διασφαλίζονταν τα προσωπικά μου δεδομένα, αν πάρθηκε άδεια για αυτό από την ΑΠΔΠΧ (ούτε 1/1.000.000) κλπ. Άρα απέχω και μην συγχέεις λοιπόν το δικαίωμα στην απεργία και το λοιδορείς. Δες πρώτα τις ενέργειες του ΥΠΑΙΘ (έχει πάρει π.χ. άδεια από την ΑΠΔΠΧ;) και μετά κρίνεις....

Απεργός εκ του ασφαλούς
|

Και εγώ λέω να απεργήσω αυτό το μήνα , αλλά θα πω στον εργοδότη μου να μην μου κόψει ούτε ευρώ. Θα είναι στάση από όλα τα καθηκόντά μου, αλλά απαιτώ να πληρώνομαι και όχι μόνο. Αλλά θα πάω έξω από την εταιρία και δεν θα αφήσω να μπει κανείς που θέλει να δουλέψει. Εννοείται θα πληρωνόμαστε κανονικά
Τι λέτε να γίνει;

Χαρά
|

Τα ίδια και τα ίδια. Πίσω ολοταχώς .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ