Έριξαν μολότοφ σε προαύλιο χώρο σχολείου στο Μοσχάτο-Συνελήφθησαν 8 ανήλικοι

Συνελήφθησαν και οι γονείς των ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

26/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Συνελήφθησαν,  σήμερα το απόγευμα, στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, -8- ανήλικοι, 16 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων και φθορές κατά συναυτουργία, αμέσως μετά τη ρίψη μολότοφ σε προαύλιο χώρο σχολείου.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων προσέγγισε τον προαύλιο χώρο σχολείου στο Μοσχάτο, όπου έρριψαν τρεις βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια διέφυγαν πεζή. Ωστόσο, αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα σε κοντινό σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, το οποίο επιλαμβάνεται προανακριτικά.

Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν και οι γονείς των ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες ανήλικοι θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (17)

@θύμιος
|

αυτή είναι η σωστή λογική . δεν θα κάνει το σχολείο τον σωτήρα των πάντων , ε΄χει ευθύνη η οικογένεια. θα αλλάζει σχολείο με΄χρι να εξαντλήσει την επικράτεια για να ληφθεί το μήνυμα - και στο δημοτικό είναι μια χαρά , από γυμνάσιο και πάνω έχει χαθεί η μπάλα . και εκεί να μπαίνει η πρόνοια , αν ε΄ινα άχρηστη η οικογένεια , να το πάιρνει για να σωθεί το ίδιο και η κοινωνία. επίσης κίνητρα οικονομικά να μενει ο ΄ενας γονιος στο σπίτι . απλό. και στο θέμα μονογονεικές : να έχει κάποια επίπτωση ο γονιός που φευγει και δεν βοηθά στην ανατροφή (δεν λέμε κάτω από την ίδια στέγη) . και όχι να επιβαρύνεται ένας. σήμερα είναι εύκολο . αλλά πού λογική στο μπαχαλιστάν

Ετεοκρής
|

- Δεν θέλω γκρίνιες τέτοια μέρα. Μαζί κάναμε την Αλλαγή, όπως και μαζί τα...
- Σώπα! Σώπα!
- ....

Θύμιος
|

Από γνωστή στην Ιρλανδία έμαθα ότι το δημοτικό σχολείο που πάνε τα παιδιά της έχει μηδενική ανοχή στον εκφοβισμό.
Μηδενική ανοχή σημαίνει ότι την πρώτη φορά που πιάνουν παιδί για εκφοβισμό, αποβάλλεται από το σχολείο.

Πλατάρος Γιάννης
|

Μια μελέτη περιπτωσης για το ποιος τιμωρείται ή όχι.
Κάποτε προσπάθησα σε τέτοιες περιπτώσεις να κάνω αυτό που πρέπει, νομικά, διοικητικά, ηθικα.
Στείλαμε στο σχολείο του δράστη τα χαρτιά από το νοσοκομείο, και τις καταγγελίες του κακοποιημένου παιδιού από άλλο μαθητή αλλού σχολείου, έως και τα σχετικά δημοσιευματα.
Ο ΣΔ είπε ότι δεν τον τιμωρεί, διότι δεν παραδέχεται την ενοχή του.
Όπως είχα δικαίωμα, τους είπα να ξαναεπιληφθουν της υποθέσεως, με καινούργια στοιχεία, αφού πήγα στην εισαγγελία και πήρα αντίγραφα από αυτόπτη μαρτυρά του ξυλοδαρμού.
Πάλι δεν τον τιμώρησαν, παρ ότι κόντεψε να τυφλωθει το παιδί που είχε και δύο σπασμένα πλευρά.
Μου ανέφεραν και που παράπεμπε στο λατινικό : "είς μάρτυς, ουδείς μάρτυς"
Πάλι αθώος...
Δεν ξέρω τι έγινε στο ποινικό. Μάλλον εξεδημησε ο γέρος μάρτυς, ή δεν είδε ή δεν θυμάται πια ή έχει αμφιβολίες αν είναι αυτός ο δράστης ή κάποιος που του μοιάζει.
Σε μια άλλη περίπτωση σαν σήμερα δύο μαθητές παρέλασαν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα έμπροσθεν των επίσημων.
Δημοσιεύθηκε φωτογραφία με το περιστατικό, σε τοπική εφημερίδα.
Περίμενα να τους τιμωρισουν αφού η σύνταξη της εφημερίδας δεν μου έδινε και τα κεφάλια των μαθητών.
Βρείτε τους στο βίντεο της παρέλασης τους διεμηνυσα που υπάρχει στο διαδίκτυο.
Δεν μπορούμε να τους ταυτοποιησουμε μου είπαν...
Καθησα λοιπόν με την φωτογραφία και με τα στοπ καρέ του βίντεο και τους ταυτοποίησα εγώ. Με την σειρά στο τμήμα παρελάσεως, με τα παπούτσια, το παντελόνι, τα χαϊμαλια στα χέρια, τα μπλουζάκια.
Τους έστειλα το υλικό, τους είπα αυτοί είναι, τιμωρειστε τους.
Μου είπαν ότι τους βρήκαν....
Ο ένας προσεκομησε χαρτί από γιατρό ότι έχει πρόβλημα ιατρικής φύσεως στο συγκεκριμένο μέρος και ο άλλος δήλωσε ότι προσπάθησε να σηκώσει το παντελόνι του που του έπεφτε.
Δεν τιμωρήθηκε κάνεις, όπως μου εξήγησε ο διευθυντής - που "τα ακουσε" φιλικά, - για λόγους οικονομικής ισότητας στην πρόσβαση του πληρωμένου ιατρικού πιστοποιητικού.
Για να βγάλει το σωστό συμπέρασμα ο αναγνώστης, πρέπει να γνωρίζει, ότι ο τότε διευθυντής, είναι αντικειμενικά και πανθομολογουμενως, πολύ καλός άνθρωπος και άριστος διευθυντής. Τα ίδια πίστευα και γω πριν τα ίδια πιστεύω και τώρα...
Ιστορίες με όπλοφορια (περίστροφο), χασισεμπορια, ιστορίες με χασισοκαλλιεργεια σε σχολεία, με εκτυπώσεις πλαστών εικοσαευρων, με Γονείς δραστών, δεν σας λέω...
Δεν αξίζει να επιλαμβανεσαι τέτοιων αλλότριων με τα τρέχοντα καθήκοντα μας περιστατικών...
Από τα παραπάνω - για να σας βοηθήσω- βγαίνει μόνο ένα συμπέρασμα όπως το είπε ο Νιόνιος το 1989:
"Δεν υπάρχει Ελπίς, στην Ελλάδα ζεις"

@ Λάμπης Νικολ.
|

αυτό γιατί δεν γίνεται όταν έχουμε κατάληψη και καταστροφές μέσα στο σχολείο; γιατί δε συλλαμβάνεται γονέας παιδιών που είναι μέσα στην κατάληψη αφού τους βλέπουν ποιοί είναι;
ο νόμος ισχύει κατά περίπτωση;;;;

σχόλιο - για τροπολογία, πες και νομικό- για εφημερίες
|

δεν έχουν νόημα ειδικά στη δευτεροβάθμια !να καταργηθεί πλήρως η ευθύνη αυτη ! έχουν ευθύνη γονείς και τα ίδια τα παιδιά. απλώς καταγγελία τι έγινε στο γραφείο καθηγητών και λήψη μέτρων. και σου λεω αν θα λυθουν πολλά σε ενα χρονο το πολύ. επίρριψη ευθύνης σε όποιον πρέπει, δεν είναι θηριοδαμαστές και παιδονομοι οι εκπαιδευτικοί (είδατε που κυκλοφορούν οι γονείς λεει σε προάστιο δίκην παιδονόμου όχι αλά παλαιά αλλά για ασφάλεια; )
λειτουργΟΥν είναι η μετοχή στο ουδέτερο , ε;;;;;;;; νομικάντζα οκ, αλλά τα γραμματικά μας και οι ελληνικούρες;

16 ετών
|

δεν μαζεύονται με τίποτα, εκτός σχολείου ένα έτος, κοινωνική εργασία υποχρεωτική (σκουπίδια, λατζα σε ιδρύματα , βαριά πράγματα , όχι απαλά) και μετά ας πάνε εσπερινό ή άλλο. επίσης, με αφορμή και και θέματα πάλι με παιδιά σε μεγάλη πολη : ακόμα να καταλάβουμε ότι πολλά θέματα ψυχολογικά, παραβατικότητας κλπ ειναι θεμα προβληματικού γονεϊκού περιβάλλοντος (για πολλούς λόγους ) και πρέπει να απομακρύνονται τα παιδιά μεχρι να ενισχυθούν οι γονείς; στοιχίζει περισσότερο όλο αυτό που ζούμε και οικονομικά και κοινωνικά. καταλάβετέ το

Gf
|

Αυστηρές ποινές σε κάθε ανήλικο παραβάτη....αν μάθεις από μικρός ...απ' το δημοτικό...ότι κάνω ότι θέλω....τι θα γίνει μετά? ....αυτά που διαβάζετε καθημερινά.....

Ψυχολογος
|

Μα με τοσους ψυχολογους και κοινωνικους λειτουργους, γινονται ακομη τετοια??? Διπλασιαστηκαν οι ψυχολογοι και κοιν. λειτ. σε σχεση με περισυ, οπως ανεφερε και η υφυπουργος. ντα ντα παιδια. Μη το ξανακανετε.

@Ιωάννα Κ
|

Όσο περισσότερα πανεπιστήμια φτιάχνουν από τη μισ μεριά, τόσο περισσότερες φυλακές δημιουργούνται από την άλλη. Είμαι περίεργη αν και πότε θα γίνει αντιληπτό από όλους.

Να σας πω τη συνέχεια
|

Δικογραφία, θα δικαστούν μια μέρα, μπορεί να μην καταδικαστούν καν ή θα πάρουν μια ποινή "στα χαρτιά", και θα συνεχίσουν τη ζωή τους.

Θα τους βάλουν να πληρώσουν τις ζημίες; Όχι, ποτέ δεν γίνεται αυτό.
Θα "κάνουν" μερικές μέρες φυλακή να το ξανασκεφτούν; Όχι, ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Θα τους διώξουν απ'το σχολείο τους; Όχι, ποτέ δεν έχει γίνει αυτό.

Αν δεν υπάρχουν πραγματικές συνέπειες, διοικητικές και οικονομικές, μην περιμένετε βελτίωση με γραφειοκρατικές διαδικασίες και "δικογραφίες".

Πλατάρος Γιάννης
|

Ένα νομικό σχολιο:
Είναι ένα τελευταίο οκταμηνο, όπου ό, που έχουμε συλλήψεις ανηλίκων, έχουμε και διώξεις κατά των γονέων.
Εφαρμόζεται δηλαδή ο προϋπαρχων νόμος, που ΔΕΝ εφαρμόζονταν παλιά, ίσως μόνον κατ εξαίρεσιν...
Ο ίδιος νόμος θεωρητικά, ισχύει και για τους καθηγητές....
Στην παρούσα περίπτωση, έχουμε ρίψη μολότοφ σε μη λειτουργόν σχολείο.
Με σ ύλληψη γονέων...
Αν γίνει το ίδιο ή παρόμοιο ποινικό σε σχολείο που λειτουργεί, την εποπτεία έχουν οι καθηγητές, ανεξαρτήτως αν επιληφθουν πειθαρχικα. Ισχυρίζομαι δηλαδή, ότι αν ένας ανήλικος διαπράξει ποινικό αδίκημα εντός του σχολείου σε ώρα λειτουργίας του, η πρώτη ευθύνη είναι των καθηγητών που δεν τους εποπτευουν σωστά. Βεβαίως μπορούν να πουν, ότι δεν μπορούν να ψάξουν τις τσάντες των μαθητών και να απαλλαγούν αν τους ασκηθει δίωξη.
Η ευθύνη όμως υπάρχει και είναι αντικειμενική και θα ζητηθούν ευθύνες για πράξεις και παραλήψεις, που απαιτούν άψογες απαντησεις. Γι αυτό η εφημερία είναι η πιο υπεύθυνη εξωδιδακτικη υπηρεσία.

Λάμπης Νικολ.
|

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!! ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!!

Περίεργος
|

Και σε μισή ώρα όλοι ελεύθεροι.....!!!
Ούτε τις πιθανές ζημιές να πληρώσουν...
Πολιτισμός.....!!!

OK
|

Δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι ήταν το σχολείο τους...

Ετεοκρής
|

Ασύνηθες φαινόμενο, αλλά παρόμοια φαινόμενα έχουμε αρκετά τα τελευταία σαράντα χρόνια όπου οι μαθητές προκαλούν καταστροφές στο σχολείο τους για διάφορους λόγους και η Πολιτεία αντιδρά με τρόπους που δίνουν στους μαθητές το γνωστό κωμικοτραγικό μήνυμα: Μην το ξανακάνετε γιατί θα σας κάνω ντα-ντα!

Ιωάννα Κ.
|

Όσο περισσότερα πρότυπα σχολεία φτιάχνουν από τη μισ μεριά, τόσο περισσότερες εστίες παραβατικοτητας δημιουργούνται από την άλλη. Είμαι περίεργη αν και πότε θα γίνει αντιληπτό από όλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ