ΕΚΔΔΑ: Προγράμματα για Διευθυντές Σχολείων και Συμβούλους Εκπαίδευσης

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τα στελέχη εκπαίδευσης να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά ώστε να ολοκληρώσουν την επιμόρφωσή τους εντός της επιμορφωτικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2023

29/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Το  Ινστιτούτο  Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.),  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πρόκειται να υλοποιήσει κατά την επιμορφωτική περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023 σειρά προγραμμάτων των ακόλουθων τίτλων για στελέχη εκπαίδευσης:

1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ομάδα στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι Σύμβουλοι
Εκπαίδευσης και σκοπός του είναι η Ανάπτυξη εκείνων των Δεξιοτήτων των Συμβούλων Εκπαίδευσης οι οποίες αφορούν στη διάχυση και την ομαλή ένταξη των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και πρακτικών υποστήριξης των εκπαιδευτικών.

2. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ομάδα στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι Διευθύντριες/ές, οι Προϊστάμενοι/ες και οι Υποδιευθύντριες/ντές των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων και σκοπός του είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τις/τους καταστήσει ικανές/ούς να ασκήσουν τα διοικητικά τους καθήκοντα στις σχολικές μονάδες με αποτελεσματικό τρόπο.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τα προαναφερόμενα  στελέχη εκπαίδευσης    να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αυτά ώστε να ολοκληρώσουν την επιμόρφωσή τους εντός της επιμορφωτικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2023 για την οποία έχει ήδη γίνει προγραμματισμός από το ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ.

Την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν μέσω της πλατφόρμας του ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp

Στελέχη που δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα στο ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ θα πρέπει να εγγραφούν.

Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ https://www.ekdd.gr/ μέσω της διαδρομής Προγράμματα Επιμόρφωσης, επιλέγοντας στη Σύνθετη Αναζήτηση στο πεδίο «Θεματικός Κύκλος» την «Πιστοποίηση Επάρκειας» και στο πεδίο «Τίτλος» τον αντίστοιχο τίτλο.

Τα προγράμματα θα συνεχίσουν να προσφέρονται για την κάλυψη όλων των αντίστοιχων στελεχών.

Για σχετικές πληροφορίες τα στελέχη της εκπαίδευσης μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΙΝ.ΕΠ. στο email: hdionatos@ekdd.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 1306 441.

Σχόλια (10)

DD
|

Έλεν 30 Οκτ 2023 11:01

Όποιος τοποθετείται δημόσια θα έχει και δημόσια κριτική η οποία τις περισσότερες φορές δεν θα είναι αυτή που θα περίμενε

Ασυλία δεν έχει κανείς
Και όχι δεν προσπερνάμε ότι δεν μας αρέσει, το κρίνουμε, και ας κριθούμε

εγώ
|

λέω να ακολουθήσεις το παράδειγμα των φίλων σου ετεοκρη και δισκοβολου , ετσι κι αλλιώς για ποιον θα γράφεις πλέον αυτά τα « πολύ ωραία» τα δικά σου ελεν;;;;;

Έλεν
|

@@ ετεοκρής
Μη μου τον Ετεοκρή τάραττε , παρακαλώ πολύ.

Ετεοκρής
|

Εντάξει, θα γράφω αραιά και πού από αύριο. Με τον "νίκο" δεν έχω σχέσεις.

@ετεοκρής
|

άσχετο σχόλιο , δεν αναφέρεται κανείς στο ΤΟΤΕ αλλά στο πολύ κοντινό παρελθόν, ενημερώσου και πεστα και στον νίκο που έχει αστειο τομέα παιδείας , όταν περάσει από κει. καλό να λες τα δικά σου , αλλά μην απαντάς άσχετα, είσαι συχνός (υπερβολικά) σχολιαστής εξάλλου

Ελένη
|

8.00 14.00 στο σχολείο 15.00 με 22.00 στο ΕΚΔΔΑ, έστω και εξ αποστάσεως.

Χορτάσαμε από δεξιότητες και γνώσεις
|

Τώρα θα επιμορφωθούν τα στελέχη για ν' αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις? Τόσα χρόνια αυτό δεν έκαναν? 20 χρόνια επιμορφώνονται οι εκπαιδευτικοί αλλά το σχολείο πάει από το κακό στο χειρότερο. Μήπως φταίει-χρειάζεται κάτι άλλο?

Ετεοκρής
|

Το πρόγραμμα για τους Διευθυντές/Υποδιευθυντές είναι ακατάλληλο. Μόνο η επικοινωνία και η διαχείριση των συγκρούσεων απαιτεί χρόνο μεγαλύτερο από τον συνολικό του προγράμματος.
- Θα το πουν οι διευθυντές.

Ετεοκρής
|

@μονο μια πληροφορία
Είχαμε Αλλαγή τότε.
Έχω όμως ένα καλύτερο: Ένα πρωινό κάποιου Σεπτέμβρη λάβαμε στο νησί μία ευχαριστήρια επιστολή του σχολικού συμβούλου. Για την άριστη, εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά χρόνια έγραφε, μόνο που δεν τον είχαμε δει ποτέ μας, ούτε του είχαμε ζητήσει ποτέ βοήθεια... Μια ευφορία απλώθηκε στο γραφείο, τα γέλια ακούστηκαν στον διάδρομο και τα παιδιά πλησίασαν στην ανοιχτή πόρτα του γραφείου για να δουν τι συμβαίνει. Γελώντας μπήκαμε στις αίθουσες.

μονο μια πληροφορία
|

ο εκτός τάξης χρόνια ΓΓ ήταν εισηγητής εκεί (καλός άνθρωπος αλλά όλο για το νεο σχολείο έλεγε -που πάαααααααλιωσεεεεεεεεεεε - και φληναφήματα πέρα από την πράξη αλλά και παρωχημένα θεωρητικα ). πάμε για νεες αριστείες !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ