Συνελήφθησαν 3 ανήλικες που επιτέθηκαν σε 13χρονη εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι

Aναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση

20/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 17-11-2023 στο Περιστέρι, -3- ανήλικες, ηλικίας 16, 14 και 13 ετών, για σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος συνομήλικής τους στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικες επιτέθηκαν με λακτίσματα και απείλησαν λεκτικώς 13χρονη συνομήλική τους, εντός σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι.

Επιπλέον αναζητείται έτερος ανήλικος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθώς βιντεοσκόπησε και διαμοίρασε σε έτερα άτομα την εν λόγω επίθεση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια (7)

Μαρθα
|

Σε όσες σχολές γονέων έχω πάρει μέρος ,η συμμετοχή είναι πολύ μικρή ,αυτό κάτι σημαίνει.Αυτο που ακούς συνήθως από γονείς είναι "εντάξει μωρέ παιδιά είναι" μήπως πρέπει η κοινωνική πρόνοια να είναι πιο ενεργή στο Ελλαδισταν

NN
|

@Όχι άλλο κάρβουνο, 21 Νοε 2023 12:07
«Για να γίνει αλλαγή περιβάλλοντος πρέπει να αποδείξεις ότι έγινε πρόγραμμα αναμόρφωσης και απέτυχες. »
Κι όμως, είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Θα πρέπει ο σύλλογος να αποδείξει (χωρίς καμιά αμφιβολία) ότι η αλλαγή περιβάλλοντος είναι προς όφελος του/της μαθητή/τριας, ή με άλλα λόγια ότι στο καινούριο σχολείο που θα πάει θα πάψει να έχει παραβατικές ή/και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Όχι άλλο κάρβουνο
|

Αν δεν αλλάξει το νομικό πλαίσιο κι αν οι γονείς δεν σταματήσουν να καλύπτουν τους εκφοβιστές- παιδιά τους δεν θα γίνει τίποτα. Ατιμωρησία απόλυτη και ευθύνες στους Διευθυντές και στον σύλλογο που δουλεύει αβοήθητος από παντού. Για να γίνει αλλαγή περιβάλλοντος πρέπει να αποδείξεις ότι έγινε πρόγραμμα αναμόρφωσης και απέτυχες. Κι αν βγάλει κάποιο μαχαίρι ή ξυλοκοπήσει κάποιον/α θα πρέπει να πάρει επίπληξη αν δεν έχει προηγούμενη ποινή; Ή το πολύ δυο μέρες αποβολή με απόφαση συλλόγου και να απασχοληθεί τις μέρες αυτές στο σχολείο με ευθύνη του Διευθυντή; Πράξεις χωρίς καμία συνέπεια. Και στον εισαγγελέα να φτάσουν θα ορίσει διαμεσολάβηση, όχι ποινή. Γιατί να μην το επαναλάβουν; Επειδή θα τους το πούμε εμείς; Ιδέα δεν έχει το Υπουργείο, ούτε διάθεση να τα βάλει με τους γονείς-πελάτες. Και φυσικά η κατάσταση θα διαιωνίζεται και θα φταίνε πάντα οι εκπαιδευτικοί.

Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος;
|

Κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπονται στα σχολεία από το νόμο.
Ωστόσο στα σχολεία όλοι οι μαθητές έχουν κινητό. Άρα διδάσκονται οι μαθητές να μην τηρούν τους νόμους από τον ίδιο το σχολείο.

Και στο κάτω κάτω αν δεν μπορούν οι καθηγητές να πάρουν από τους μαθητές τα κινητά, ας βρεθεί μια συσκευή που να απενεργοποιεί τα κινητά.

Λύσεις υπάρχουν από την τεχνολογία.

προσωρινή άρση επιμέλειας
|

και επίσκεψη πρόνοιας στο σπίτι θα γίνει;

Σώστης
|

Μαζέψτε τα παιδιά σας… για αρχή: μην τους παίρνετε κινητά!

Μυρτώ Δ.
|

Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, οι γονείς των καλών μαθητών, μόλις τελειώσουν το Δημοτικό, τους/τις πηγαίνουν είτε σε Προτυπα/Πειραματικά τα οποία βρίσκονται πλέον σε αφθονία είτε σε ιδιωτικά αν έχουν τα χρήματα. Όσοι εκπαιδευτικοι διδάσκουν στην Α Γυμνασίου είδαν φέτος την τεράστια πτώση επιπέδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Δυστυχώς τα σχολεία της γειτονιάς , οσους διαδραστικους και να παρουν, σε λίγα χρόνια θα καταλήξουν να είναι γκέτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ