"Πρωταθλητής" το υπ. Παιδείας σε αριθμό συνταξιοδοτήσεων

Αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού περιόδου 2022 - 2024

21/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης τακτικών υπαλλήλων, η μισθοδοσία των οποίων βαρύνει απευθείας τον τακτικό προϋπολογισμό, παρουσιάζονται αυξημένες την τελευταία τριετία. 

Το 2022, βάσει απολογιστικών στοιχείων, αποχώρησαν συνολικά 14.571 τακτικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων:

  • το 39% από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού,
  • το 24% από το Υπουργείο Υγείας και το
  • 21% συνολικά από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, με βάση τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία αποχωρήσεων έτους 2023 και λαμβανομένων υπόψη των εκτιμήσεων της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) αναμένεται ότι οι αποχωρήσεις υπαλλήλων, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει απευθείας τον τακτικό προϋπολογισμό, θα διαμορφωθούν στις 13.287 για το 2023 και στις 7.842 για το 2024.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών (83%) για καθένα από τα έτη 2023 και 2024 εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν τα τέσσερα προαναφερθέντα υπουργεία (Διάγραμμα 3.3.).

Σχόλια (4)

Το μυαλό τους και μια λίρα
|

Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας. Είναι πολλοί οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση σε όλον τον κόσμο (ξέρετε, υπάρχουν σχολεία παντού). Έχετε τις εξής λύσεις:
1) καταργείτε τα σχολεία και άρα τους εργαζόμενους σ' αυτά
2) φτιάχνετε σχολεία χωρίς εργαζόμενους (δασκάλους κλπ.)
3) καταργείτε τις συντάξεις.

φιλελεύθερος
|

Δεν είναι και τόσο άσχημα στην εκπαίδευση. Φεύγω επειδή με διώχνουν με αυτοδίκαιη απόλυση λόγω ορίου ηλικίας. Γιατί με διώχνουν αφού τη δουλειά μου την κάνω και μάλιστα πολύ καλύτερα από τους νεότερους;

αγανακτισμένη εκπαιδευτικός
|

Οι τόσες αποχωρήσεις δεν χτυπά καμπανάκι εκεί στο Υπουργείο; Σε λίγα χρόνια θα ψάχνουν για εκπαιδευτικούς ,για γιατρούς ,για νοσηλευτές ! Δυστυχώς. Ακόμα και αναπληρωτές παραιτούνται ,μόλις δουν εκ των έσω την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία .

όπου φύγει φύγει
|

άμεσα , αν μπορούσαν και πολλοί άλλοι !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ