Γιατί ο νέος προϋπολογισμός δεν έχει διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για το έτος 2024

Υπουργείο Παιδείας: Δεν υπάρχει κανένα Σχέδιο έτοιμο για νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

22/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Το έτος 2024 οι νέοι διορισμοί και οι προσλήψεις αναμένεται να ανέλθουν περίπου στις 20.000, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εκτιμώμενες προς υλοποίηση προσλήψεις με βάση τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2024 (συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών σε παραγωγικές σχολές ένστολων) καθώς και προσλήψεις (εντός του κανόνα 1:1) που δεν υλοποιήθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.

Από το σύνολο των εγκεκριμένων προσλήψεων τακτικού προσωπικού το μεγαλύτερο μέρος κατευθύνεται σε δύο κρίσιμους τομείς του κράτους, της υγείας και της κλιματικής κρίσης, με τις εγκρίσεις προσλήψεων να φτάνουν τις 6.500 στο υπουργείο Υγείας και 990 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αντίστοιχα.

Για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της προβλεπόμενης δαπάνης από τους νέους διορισμούς και προσλήψεις για το έτος 2024, έχουν ενσωματωθεί πιστώσεις ύψους 155 εκατ. ευρώ στις «Γενικές Κρατικές Δαπάνες» του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Γιατί δεν έχει διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2024 δεν περιέχει διορισμούς εκπαιδευτικών διότι το υπουργείο Παιδείας θα κάνει την εισήγησή του  μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.

Έτσι θα εκδοθεί πρόσθετο κονδύλι, όπως έγινε και την περασμένη   Άνοιξη για τον διορισμό των 3.777 εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα  με πληροφορίες του esos ο αριθμός αυτός θα είναι  περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες.

Οι επόμενοι διορισμοί  εκπαιδευτικών θα γίνουν κανονικά από τους ισχύοντες πίνακες, όπως ήδη έχε δεσμευθεί  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός σε πρόσφατη   συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Υπουργείο Παιδείας: Δεν υπάρχει κανένα Σχέδιο έτοιμο για νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

"Δεν υπάρχει κανένα Σχέδιο έτοιμο για νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, ούτε υπάρχει κάποια ομάδα εργασίας στο υπουργείο που ετοιμάζει αυτή την περίοδο κάτι τέτοιο".

Αυτό ξεκαθάρισε στο esos ανώτατη πηγή  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας , και σημείωσε:

  • Το νέο σύστημα διορισμών  δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο.
  • Ο υπουργός δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν.
  • Οταν ετοιμαστεί το Προσχέδιο ο Κ.Πιερρακάκης θα   ανοίξει   διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα.
     

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ