Κ. Μητσοτάκης: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, θα υπάγονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτική Προστασίας

Όλοι οι επιστήμονες με την υπογραφή τους, ως επίσημοι πια σύμβουλοι του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, θα καταθέτουν τις απόψεις τους για να αξιολογούνται τελικά από την επιχειρησιακή και την πολιτική ηγεσία.

22/11/2023

Άκουσε το άρθρο

"Αναζητούμε την επιστημονική γνώση, αλλά τη θέλουμε ενσωματωμένη στο Υπουργείο, το οποίο τελικά έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην αντιμετώπιση των κρίσεων" τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης , κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και υπογράμμισε τα εξής:

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, θα υπάγονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτική Προστασίας. Δεν τους στερεί αυτό την ανεξαρτησία τους να μπορούν να δρομολογούν το ερευνητικό τους έργο.

Αλλά εγώ θέλω όλους τους ειδικούς στο ίδιο δωμάτιο, να ακούω τις προβλέψεις τους. Ο υπουργός προφανώς ακόμα περισσότερο, διότι είναι πρωτίστως δική του δουλειά, έτσι ώστε και όλοι να είναι υπόλογοι και να μη λένε εκ των υστέρων «εμείς τα είπαμε, αλλά δεν μας άκουσε κανείς».

Όλοι παρόντες λοιπόν. Δεν υπάρχει τέλεια μέθοδος πρόγνωσης, ούτε πρόκειται πότε εμείς να κουνήσουμε το δάχτυλό σε οποιονδήποτε επιστήμονα δεν προέβλεψε με απόλυτη ακρίβεια αυτό το οποίο μπορεί να έγινε. Μακριά από εμάς τέτοιες λογικές.

Όμως, όλοι οι επιστήμονες με την υπογραφή τους, ως επίσημοι πια σύμβουλοι του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, θα καταθέτουν τις απόψεις τους για να αξιολογούνται τελικά από την επιχειρησιακή και την πολιτική ηγεσία.

Σχόλια (6)

Θύμιος
|

Κάτι άλλο που σκέφτηκα, σε σχέση με αυτό:
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, θα υπάγονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτική Προστασίας. Δεν τους στερεί αυτό την ανεξαρτησία τους να μπορούν να δρομολογούν το ερευνητικό τους έργο.

Όταν η χρηματοδότηση προέρχεται από την Πολιτική Προστασία, δεν θα κατευθυνθεί προς τις ανάγκες της κι όχι προς τη βασική έρευνα;

Θύμιος
|

Η φάκα...
Θα καταθέτουν τις απόψεις τους για να αξιολογούνται τελικά από την επιχειρησιακή και την πολιτική ηγεσία.
Οι απόψεις ή οι επιστήμονες;

Αξιολόγηση...
|

Επιστημονικής μελέτης/τοποθέτησης από την πολιτική ηγεσία!
Πόσο πιο κάτω στο βαρέλι; βρήκαμε τον πάτο.

Ετεοκρής
|

Μέχρι να οργανωθούμε έτσι όπως πρέπει θέλει δουλειά πολλή. Αργεί και ο Περίανδρος Πόπωτας...

Μα τον Τουτάτης
|

Το μικρό γαλατικό χωριό καταντήσαμε, και το μόνον που φοβίζει τους Γαλάτες του είναι μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους. Από μαγικό φίλτρο όμως, γιοκ.
... πότε άστρα πότε άκρη της αβύσσου
κάτι κυνηγώ σαν τον ναυαγό ...
Πάμε για διαστρικές διαστροφές στην ΕΜΥ με αστρονόμους να κάνουν καιρικές προβλέψεις. Μ΄άλλον για αποδιοπομπαίους ψάχνει για να τους φορτώνει εθνικές καταστροφές και απώλειες όπως του Έβρου, της 111 ΠΜ, της Θεσσαλίας και της βάσης στο Στεφανοβίκειο ...
Από ερευνητικό κέντρο το Εθνικό Αστεροσκοπείο το μετατρέπει σε δρυίδη Πανοραμίξ ... ο .. ο ...συγκλητικός. Για μαγικό φίλτρο ψάχνει ... την εθνική σουπερμαντολίνι.

για να αξιολογούνται τελικά από την επιχειρησιακή
|

και την πολιτική ηγεσία : αυτή της αττικής οδού , της δαδιάς κλπ; αχχαχαχαχαχαχαχαχαχα, μπα σε καλό μας , ξινά τα γε΄λια βραδινιάτικα !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ