Η περιπέτεια αναπληρώτριας εκπαιδευτικού όταν της συνέβη ατύχημα εν ώρα μαθήματος

Αντί το κράτος να την αποζημιώσει η εκπαιδυτικός πλήρωσε κι από πάνω

27/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και φέτος υπηρετώ ως παράλληλη στήριξη σε Δημοτικό Σχολείο.

Το περιστατικό που ανέλαβα φέτος ήταν ιδιαίτερα βαρύ, ένα παιδί με αυτισμό.

Πάνω σε μία έντονη κρίση του, εν ώρα εργασίας, με κλώτσησε με αποτέλεσμα να μου προκαλέσει εξάρθρωση επιγονατίδας.

Φυσικά, το Κέντρο Υγείας  της περιοχής  με παρέπεμψε σε ιδιώτη ορθοπεδικό, ο οποίος με ενημέρωσε πως και όλες οι περαιτέρω εξετάσεις δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο νησί, επομένως αναγκάστηκα να ταξιδέψω στον τόπο κατοικίας μου (Θεσσαλία).

Ένα μήνα το πόδι μου σε νάρθηκα-κηδεμόνα και τουλάχιστον δύο μήνες αποθεραπεία.

Η αναρρωτική άδεια που δικαιούμαι για το σοβαρό εργατικό μου ατύχημα ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός είναι μόλις δεκαπέντε ημέρες.

Για τις υπόλοιπες ημέρες που χρειάζομαι, μου αφαιρούνται μόρια προϋπηρεσίας, ένσημα και χρήματα από τη μισθοδοσία μου.

Δηλαδή, όχι μόνο δεν αποζημιώνομαι, αλλά καλούμαι να χρεωθώ όλα αυτά και επιπλέον όλα τα ιατρικά και μεταφορικά έξοδα, μετά από ένα τόσο άδικο και τραγικό περιστατικό.

Και όλα αυτά επειδή είμαι αναπληρώτρια και όχι μόνιμη εκπαιδευτικός.

Αυτό το χάσμα μεταξύ μονίμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών δημιουργεί απαράδεκτες εργασιακές και κοινωνικές αδικίες.

Ζητώ, λοιπόν, από το ΥΠΑΙΘΑ ίσα εργασιακά δικαιώματα για εμάς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Να σταματήσει πια η υποτίμησή μας.

Καλούμαστε να καλύψουμε κενά και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό σε τόσο απομακρυσμένα μέρη για χάρη της δημόσιας εκπαίδευσης και το αντάλλαγμα είναι η απαξίωση και η στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων που θεωρούνται αυτονόητα.

(Τα στοιχεία της εκπαιδευτικού  υπάρχουν στο esos εάν  το υπουργείο Παιδείας θελήσει να επικοινωνήσει μαζί της)

Σχόλια (6)

pakis
|

Είπαμε είμαστε χώρα πια Ελλάδα 2.0.
Στη Γερμανία πχ πέρα από την ιατρική περίθαλψη που έχεις με αξιοπρέπεια, οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν απολειονται όταν τελειώσει η δουλειά τους με τους αναπληρωτές όπως εδώ, θα μου πείτε συγκρίνεις τη Γερμανία με μπανανία.

Άπαντα του Μπανανιστάν Vol.367
|

Δεν ξέρω ποια "μεταχείριση" θα είχε από την Υπηρεσία ένας μόνιμος εκπαιδευτικός αλλά θεωρώ πολύ χρήσιμο το δημοσίευμα, για να καταλάβει ο καθένας, σε πόσο μεγάλη "υπόληψη" έχει η πολιτεία τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση. Αναλώσιμοι δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί αλλά κατά τ' άλλα κόπτονται για τη παιδεία.

Spiros
|

Όλοι, μα όλοι, μόνιμοι - αναπληρωτές - συμβασιούχοι και ανεξαρτήτως είδους και τρόπου εργασίας, προστατεύονται από την εργατική νομοθεσία. Δυστυχώς, εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν ζητάμε τα νόμιμα όπως πρέπει. Και η υπηρεσία κάνει τον κουφό. Τι είναι εργατικό ατύχημα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς. Γι' αυτό και η σχετική νομοθεσία το καλύπτει με γενικό τρόπο. Οποιοδήποτε ατύχημα συμβαίνει κατά την εκτέλεση καθηκόντων - υπηρεσίας. Ένας καλός δικηγόρος χρειάζεται και όλα θα βρουν τον δρόμο τους. (Και πάλι δυστυχώς. Πρέπει να ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε μέσω δικαστηρίων).

Απαράδεκτο
|

Έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή της νομοθεσίας χθες!

Δάσκαλος
|

Η ΔΟΕ να στείλει εξώδικο προς υπουργείο παιδείας.

Ετεοκρής
|

Να παρέμβουν όλοι οι Αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής και να διατυπωθεί άμεσα τροπολογία με αναδρομική ισχύ ώστε να γίνει αυτό που πρέπει.
Εδώ και τώρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ