Κ. Πιερρακάκης: Συζητήσαμε λύσεις για τη στήριξη των σχολείων της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη

27/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Με την Αναπλ. Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία, συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, παρουσία του Έλληνα Γενικού Πρόξενου κ. Κ. Κούτρα.
Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για σειρά ζητημάτων και συζητήσαμε για λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν με τη στήριξη του ΥΠΑΙΘΑ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε τα εξής:

  •  Επίσης, ξεναγήθηκα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη βιβλιοθήκη του που αποτελεί ένα ξεχωριστό κέντρο διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.
  • Η ψηφιοποίηση του πλούτου των έργων που διαθέτει η βιβλιοθήκη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς.
  • Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις ανάγκες εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων.

Σχόλια (1)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
|

Αξιότιμε κ. Πιερρακάκη,
με όλο το σεβασμό και στους ομογενείς της Κωνσταντινούπολης και κυρίως στους μαθητές μας εκεί, αλλά και σε εσάς, στο Μόναχο αριθμούμε σχεδόν 1000 μαθητές σε 3 Δημοτικά (μέχρι το κλείσιμο του ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ήταν τέσσερα) 2 Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Πότε θα μας επισκεφτείτε;
Η τελευταία επίσκεψη στελέχους του Υπουργείου ήταν ένας Γενικός Γραμματέας, πριν πολλά χρόνια. Τα δικά μας παιδιά είναι 2ης κατηγορίας; Ή μήπως, τα σχολεία μας με τους 80 Έλληνες εκπαιδευτικούς.
Ενσκήψετε στα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ