Ο Δ. Κουτσούμπας για Δ. Μιχαηλίδου, Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, PISA και επαγγελματική κατάρτιση

17/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Σε σειρά επίκαιρων θεμάτων για την παιδεία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά τη σημερινή ομιλία του,  στη Βουλή, για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ειδικότερα ο Δ. Κουτσούμπας, είπε τα εξής:

PISA: Την ίδια αγοραία λογική, όμως, βλέπουμε ότι λανσάρετε και για τα σχολεία, που σας πήρε ο πόνος κύριε υπουργέ και οι υπόλοιποι, για τις κακές επιδόσεις των μαθητών μας στον διαγωνισμό της PISA!

Και είχατε φυσικά τη λύση έτοιμη από πριν: ακόμα πιο γρήγορα βήματα στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης του διαφοροποιημένου σχολείου της αγοράς, πάντα με τον μανδύα του εκσυγχρονισμού.

Σχολεία: Να σας ενημερώσουμε φυσικά, ότι τα σχολεία μας και τα σχολικά βιβλία κινούνται εδώ και χρόνια στη λογική των δεξιοτήτων. Μην χύνετε λοιπόν κροκοδύλεια δάκρυα για το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών. Εσείς και η πολιτική σας είστε απόλυτα υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση.

Για να σας βοηθήσω, λοιπόν, σας έχω φέρει εδώ μια εικόνα που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και δείχνει το διαδραστικό ταβάνι του 19ου δημοτικού σχολείου του Αιγάλεω που, πριν από λίγες βδομάδες, έπεσε στα πάνω έδρανα και παραλίγο θα έπεφτε στα κεφάλια των μαθητών που είχαν φύγει πριν 10 - 15 λεπτά. Κάθε μέρα κάτι συμβαίνει. Την Παρασκευή έπεσε ο φεγγίτης μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας στο 7ο νηπιαγωγείο Δάφνης. Συγχαρητήρια για τον εκσυγχρονισμό σας.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σε ένα άλλο επεισόδιο μεσαιωνικού εκσυγχρονισμού, ακούσαμε και την υφυπουργό παιδείας να λέει ότι είναι καλό για τα παιδιά γυμνασίου να περπατάνε 2 χιλιόμετρα μόνα τους, σε επικίνδυνες λεωφόρους, σε κρύο και βροχή – αυτό δεν το είπε, είπε τα υπόλοιπα- μέχρι το σχολείο τους που θα έχει συγχωνευθεί, γιατί το προτείνει, λέει, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τι να πούμε.. από Μαρίες Αντουανέτες πάτε πολύ καλά σε αυτή την κυβέρνηση…

Επαγγελματική κατάρτιση: Άλλωστε, την ταξική σας τοποθέτηση την βλέπουμε πολύ καλά και στις διακηρύξεις σας για την επαγγελματική κατάρτιση. Θυμηθήκατε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο μάλιστα, ο οποίος, ακριβώς, προωθώντας τότε τον προσανατολισμό των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων να μάθουν κάποια τέχνη της εποχής, έλεγε: «Η κλασική παιδεία είναι για τους ολίγους –εκλεκτούς οι οποίοι θα αποτελέσουν την ηγεσία της αύριον»!!! Αλλά έχει περάσει κι ένας αιώνας από τότε, αλλά εσείς εκεί κολλημένοι.

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Και βέβαια έχετε και τον μεγάλο σας στόχο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και έχετε τέτοια εμμονή -ναι εσείς έχετε πράγματι πολλές εμμονές - που εκστομίζετε την μια αστοχία - ευγενικά το λέμε – τη μια μετά την άλλη. Τα επιχειρήματά σας, κύριοι της κυβέρνησης, είναι αμιγώς οικονομικά και όχι εκπαιδευτικά. Κι αφήστε αυτά τα παραδείγματα με τις άλλες χώρες που έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εδώ υπάρχει φοιτητικό κίνημα, υπάρχουν τίμιοι πανεπιστημιακοί, υπάρχει ο ελληνικός λαός που πασχίζει να μορφώσει τα παιδιά του, που θα τα υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα που έχουν απομείνει, όσα νομοσχέδια και αν φέρετε, όποτε κι αν τα φέρετε.

Σχόλια (5)

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|

Εσύ με ποιους είσαι τελικά; Πάει περίπατο η υποστήριξη από το χώρο;

Μάλιστα...
|

@ΔΗΜΉΤΡΗΣ, ενώ ο θαυμαστός κόσμος του ΚΚΕ ανθίζει στον υπόλοιπο κόσμο....Ρωτήστε τους Πολωνούς!

ΔΗΜΉΤΡΗΣ
|

Και λίγα τους είπε..Αλλά ότι και να πεις σε μία καπιταλιστικη (μπανανια)Ελλάδα που πληρώνεις ακόμα και τον αέρα που αναπνέεις, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους..(ΥΓ βλέπε 41%)..Δυστυχία μας..

Δημήτρης
|

Ρε παιδια η Δόμνα ειπε 8 χιλιόμετρα όχι δυο λαθος κάνω;δεν νομίζω έτσι ειπε για το περπατημα

Φορολογούμενος
|

Καλά εντάξει τώρα! Δε πρόκειται για λεωφόρους . Η μεταφορά στα νησιά και στην επαρχία. Όταν υπαρχει σχολείο δίπλα δεν πρέπει να δικαιούται μεταφορά. Στο 1,5 χλμ είναι λογικό να περπατάει . Άδεια πάνε τα λεωφορεία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ