Σήμερα η παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο" για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Στη συνέχεια το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

20/12/2023

Ενημερώθηκε: 21/12/2023, 10:27

Άκουσε το άρθρο

Στην  σημερινή συνεδρίαση  (11 π.μ.) του υπουργικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκος  Πιερρακάκη το Σχέδιο Νόμου "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο" για τα Μη Κρατικά  Πανεπιστήμια, το οποίο όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024.
 
Στη συνέχεια το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο"  διότι το "κόνσεπτ"  του  είναι:

Α. Απελευθέρωση  από την κρατική γραφειοκρατία, και,

Β. Απελευθέρωση από το Κρατικό Μονοπώλιο.

Οι διατάξεις για τα κρατικά Πανεπιστήμια θα περιλαμβάνουν:

  •         εμβάθυνση της πολιτικής για  διεθνοποίηση των ελληνικών Πανεπιστημίων,
  •         καθιέρωση περισσότερων κοινών προγραμμάτων (joint degrees) με ξένα ΑΕΙ,
  •         δημιουργία περισσότερων ερευνητικών προγραμμάτων, τη λήξη του κρατικού μονοπωλίου σε ό,τι αφορά τα ελληνικά Πανεπιστήμι
  •         τερματισμό της γραφειοκρατίας στους  ΕΛΚΕ
  •         σχέδιο χρηματοδότησης των φοιτητών με πρωτότυπες ιδέες με τη δημιουργία  ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα δέχεται προτάσεις φοιτητών, συγκεριμένων κατηγοριών, όπως:Τεχνολογία Επιχειρηματικά σχέδια κλπ

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια:Πως θα γίνονται οι εγγραφές των υποψηφίων, η αξιολόγηση και η αδειοδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos , στο Σχέδιο  Νόμου θα προβλέπονται  τα εξής:

Εισαγωγή φοιτητών στο Μη Κρατικό Πανεπιστήμιο

Οι προϋποθέσεις εγγραφής των ενδιαφερομένων  στο Μη Κρατικό Πανεπιστήμιο, θα ορίζονται από τον Κανονισμό Σπουδών του κάθε Ιδρύματος.

Για παράδειγμα σε περιζήτητες Σχολές , όπως Ιατρικές, θεωρείται βέβαιο ότι θα τεθεί  ως προϋπόθεση η υψηλή  βαθμολογία σε συγκεκριμένα μαθήματα.

Σε Σχολές που δεν θα είναι στον πίνακα με μεγάλη ζήτηση ενδεχομένως να τεθεί ως προϋπόθεση η βαθμολογία σε κάποια μαθήματα αλλά θα είναι χαμηλή.

Για  την εγγραφή   στο Μη Κρατικό Πανεπιστήμιο  σε Προπτυχιακό τμήμα , ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει  να κατέχει:

(α) Απολυτήριο αναγνωρισμένο  Λυκείου   ή

(β) Απολυτήριο που αποκτήθηκε σε άλλη χώρα  ισότιμο ή αντίστοιχο   του ελληνικού Λυκείου .

Η εγγραφή  στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα θα γίνεται μόνο σε πτυχιούχους προπτυχιακών προγραμμάτων.

Αξιολόγηση φοιτητών

Ο τρόπος αξιολόγησης και προαγωγής των φοιτητών καθώς και η διαδικασία αποφοίτησης και απονομής   καθορίζονται  από τον Κανονισμό Σπουδών του κάθε Μη Κρατικού Πανεπιστημίου

Διοικητικά Όργανα

Η θεσμοθέτηση  διοικητικών οργάνων θα γίνεται από τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια , η οποία θα αντανακλά το οικείο "μητρικό"  ΑΕΙ.

Αδειοδότηση

Α. Θα τεθούν συγκεκριμένες διαδικασίες επιλογής και εξέλιξης του ακαδημαϊκού προσωπικού

Β. Προϋπόθεση αδειοδότησης θα είναι η  επάρκεια των υποδομών τόσο για τη βασική λειτουργία (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη) όσο και για τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, αθλητικές εγκαταστάσεις κ,λπ.).

Γ. Θα εξετάζεται η  αναπτυξιακή στρατηγική του και θα αξιολογείται   η βιωσιμότητα και η προοπτική του Μη Κρατικού Πανεπστημίου.

Δ. Θα αποκλείονται  αυτοτελείς εγχώριες πρωτοβουλίες ίδρυσης Μη κρατικών Πανεπιστημίων, χωρίς της αρωγή ξένου ΑΕΙ.

Ε. Θα δίνεται   η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Παραρτημάτων   στην Ελλάδα, από ξένα Πανεπιστήμια, είτε ως συνεργαζόμενα με ελληνικούς  ιδιωτικούς ή κρατικούς φορείς.

Σχόλια (26)

@@@ Κόστος και Τιμή 22 Δεκ 2023 10:49
|

ευχαριστώ!

Μάλιστα...
|

@ @Αναμένονται απαντήσεις21 Δεκ 2023, πάλι λάθος κάνετε.....με το νόμο Γαβρογλου μετατράπηκαν τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια ΟΧΙ σε ΑΕΙ. Ήταν ΑΕΙ (Ανώτατα Ιδρύματα επιπέδου 6) με το νόμο του 2001.
Προφανώς και δεν μπορούν να εξομοιωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πανεπιστημίων που προέκυψαν με τα πρώην ΤΕΙ ειδικά για τις σχολές που προέκυψαν πενταετούς φοίτησης, αν και δεν έχουν αποκτήσει όλες επαγγελματικά ή νέα επαγγελματικά δικαιώματα , αφού κάποιες από αυτές "κληρονόμησαν" τα επαγγελματικά δικαιώματα των πρώην ΤΕΙ!

@ @Αναμένονται απαντήσεις21 Δεκ 2023 11:01
|

Δεν ξερω σε ποιες σχολες αναφέρεστε αλλα ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ τα ΤΕΙ κ ιδρύθηκαν τα ΑΕΙ πχ ΠΑΔΑ με ΝΕΟ προγραμμα σπουδών κ με καθηγητες εχοντες διδακτορικά! Γι αυτο κ δεν πρόκειται να ισοτιμηθουν τα νεοϊδρυθέντα ΑΕΙ με τα πρώην ΤΕΙ όσο κ να το ζητάνε οι αποφοιτοι τους κ να προσφεύγουν στο ΣΤΕ! Οποτε κενό νοήματος το σχόλιο σας!

@@ Κόστος και Τιμή
|

Από τη στιγμή που το ΑΕΙ στο οποίο εργάζεστε (σε 3 μεταπτυχιακά) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των φοιτητών όπως εσείς λέτε, ή οι φοιτητές/τριες πήγαν στο εξωτερικό γιατί δεν ήθελαν να σπουδάσουν σε Ελληνικό ΑΕΙ με τα προβλήματα νεποτισμού, ημιμάθειας, καταλήψεων και καταστροφών, και μια που τα πάντα ανέκαθεν ήταν θέμα χρημάτων όπως εσείς πάλι λέτε, τότε θα έχετε μία λαμπρή ευκαιρία όταν έρθουν στην Ελλάδα τα μη κρατικά πανεπιστήμια, να παραιτηθείτε από το δημόσιο πανεπισ΄τήμιο στο οποίο εργάζεσθε, για να πληρώνεστε περισσότερο σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δεν θα έχει παθογένειες. Σας εύχομαι ότι καλύτερο.

@διδακτορας
|

Δεν αναφέρομαι μου καθόλου στην Αγγλία, , ιδιαίτερα μετά το Brexit..
Το σχόλιο παραμένει

Ετεοκρής
|

- Καταλήψεις θα επιτρέπονται στα Ελεύθερα;
- Όχι.
- Στέκια;
- Όι, όι!
- Πού το ξέρεις;
- ....

Τι είναι ελεύθερο πανεπιστήμιο;
|

Το άρθρο μάλλον εννοεί ιδιωτικά πανεπιστήμια που αντιβαίνουν το αρθρο 16 του συντάγματος.
Μπράβο φτιάξαμε νόμους εναντίον του συντάγματος αλλάζοντας τις λέξεις συγχαρητήρια !!

Master chef (στάση-αποχή καθηκόντων για μία εβδομάδα)
|

Πως το είπατε αυτό για την "Εισαγωγή φοιτητών στο Μη Κρατικό Πανεπιστήμιο"??? Με "Απολυτήριο αναγνωρισμένο Λυκείου" και "βαθμολογία σε κάποια μαθήματα"?....
Το "Φαίνεται ότι με τις πανελλήνιες θα μπαίνει κανείς στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια" που δήλωνε πριν δυο μέρες η κα. Υφυπουργός Παιδείας.... πού ακριβώς της φάνηκε δηλαδή? Στον καφέ, στα ταρώ ή στον ύπνο-όνειρα?

@Ταιριάζει με το "πνεύμα" των Χριστουγέννων @Να υψωθεί και λάβαρο για το Ελεύθερο @LAKIS @Νέα υπερπαραγωγή, έρχεται στις αίθουσες σύντομα @Πανεπιστημιακή Ανάπλαση ΑΕ @Κόστος & Τιμή @Φτιάξτε πρώτα το σπίτι σας @@21 Δεκ 2023 09:39
Βαλθήκατε να μ' αφήσετε άνεργο? Και δεν θα πιάσω κουτάλα όλη την εβδομάδα.... και θα είμαι χορτάτος με τα δικά σας σχόλια. Σας βγάζω τη σκούφια μου!

@Ενήλικας
"Τι εξετάσεις θα δίνουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα μη κρατικά
πανεπιστήμια"; Please.... ελάτε τώρα.... δεν είναι ώρα για αστεία....

Μάλιστα...
|

@ @Αναμένονται απαντήσεις, κάνετε λάθος. Δεν τα έκανε ο Γαβρόγλου ΑΕαι σε μια νύχτα....Ήταν από το 2000 ενταγμένα στα ΑΕΙ.

@Νέα υπερπαραγωγή, έρχεται στις αίθουσες σύντομα
|

Τα φροντιστήρια και οι μετεκπαιδεύσεις δεν υπήρξαν ποτέ ο μεγάλος περίπατος.

@Αναμένονται απαντήσεις
|

Τα πρωην ΤΕΙ ήταν ανώτατα τριτοβάθμια, παρόλο που δεν είχαν διακτορικούς κύκλους σπουδών, και πολλοί διδάσκοντες δεν είχαν διδακτορικό (και τα έκανε ΑΕΙ ο Γαβρόγλου σε μία νύχτα).
Το Πανεπιστήμιο Rockefeller, έχει μονο διδακτορικό κύκλο σπουδών.
Θελω να καταλάβω αυτα τα "ακαδημαϊκά κριτήρια" .

@
|

Όποιος πιστεύει πως το ελληνικό που είναι στη θέση 500 είναι ίδιο με το αγγλικό που είναι στη θέση 500 ονειρεύεται. Είναι κατά πολύ ανώτερο. Ονειρεύεται επίσης όποιος πιστεύει πως το 90% δεν πήγαν Αγγλία γιατί μπορούσαν εδώ. Δεν μπορούσαν.

@εκπαιδευτικός 20 Δεκ 2023 20:35
|

ως διδάκτορας στην Αγγλία σας βεβαιώνω ότι δεν πληρώνομαι καλά. Έφυγα γιατί δεν άντεχα τη μιζέρια και την εκμετάλλευση στο (ελληνικό) πανεπιστήμιο. Με χαρά θα γύρναγα ως καθηγήτρια σε ιδιωτικό ΑΕΙ αν είναι όπως εδώ στην Αγγλία.

εκπαιδευτικός
|

Εξω οι διδακτορες πληρωνονται και πολυ καλά μάλιστα. Επόσης κα οι μη οικονομικά εύρωστοι, εχουν πολλες ευκαιριες εργασίας στο πανεπιστημιο και στην αγορά .
Οι πιο ικανοί θα βγουν έξω. Οι λύσεις που προτείνονται δε λύνουν κανένα πρόβλημα και επιτείνυν την κοινωνική πόλωση,

Δημόσια Εκπαίδευση
|

Το αστείο με την υπόθεση αυτή και τις απόψεις των Ελλήνων, είναι ότι πιστεύουμε ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια λειτουργούν σωστά, ότι γίνεται έρευνα και ότι η Παιδεία είναι δωρεάν

@ Κόστος & Τιμή 20 Δεκ 2023 00:28
|

Πάντα είναι θέμα χρημάτων. Π΄όσα εκατομμ΄ύρια ευρώ πηγαίνουν από την Ελλάδα για να σπουδάσουν νέοι/ες στην Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρουμανία και δε συμμαζεύεται; Ας πάρουμε τα καλύτερα από αυτά τα πανεπιστήμια, ας πουμε αυτά που είναι στα 300 πρώτα με βάση τις κατατάξεις, (καμιά 40αριά πανεπιστήμα της Αγγλίας και όλα σχεδόν της Ολλανδίας), δηλαδή είναι πάνω από όλα τα Ελληνικά ΑΕΙ εκτός ίσως από ΕΚΠΑ/ΕΜΠ. Στα πανεπιστήμια αυτά της Αγγλίας και Ολλανδίας φοιτούν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές, περίπου οι μισοί σε μεταπτυχιακά. Ο λόγος δεν είναι ότι αυτοί είναι φοιτητές που δεν τα κατάφεραν στις πανελλήνιες και πήγαν εκεί (όπως θέλει να πιστεύει λανθασμένα πολύς κόσμος), αλλά γιατί δεν ήθελαν να σπουδάσουν σε Ελληνικό ΑΕΙ με τα προβλήματα νεποτισμού, ημιμάθειας, καταλήψεων και καταστροφών. Ειδικότερα, σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα υπάρχουν κενές θέσεις και δεν υπάρχει ΕΒΕ (το γνωρίζω γιατί διδάσκω σε 3 στο τμήμα μου). Αυτό συνεπάγεται ότι δεν τα προτιμούν οι Έλληνες και (αν μπορούν οικονομικά) προτιμούν να πάνε στο εξωτερικό. Αναφέρω ότι έχω δώσει πολλές συστατικές επιστολές σε πολύ καλούς (και οικονομικά ευρωστους) πρωτοετείς φοιτητές στο τμήμα μου οι οποίοι κάνουν αίτηση να συνεχίσουν στο δεύτερο έτος στο εξωτερικό, γιατί το ΑΕΙ που εργάζομαι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. (συνήθως μετά τις καταλήψεις του Νοεμβρίου Δεκεμβρίου έρχονται και με ρωτάνε...).

Αναμένονται απαντήσεις σε θέματα ακαδημαϊκής φύσεως
|

Διεθνώς καθιερωμένα, σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι τα βασικά ακαδημαϊκά κριτήρια. Το σχεδιαζόμενο ως Ελεύθερο πανεπιστήμιο:
-Θα είναι τριών κύκλων σπουδών: προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, υποχρεωτικά με ερευνητικές υποδομές?
-Τα προσόντα του προσωπικού θα προσδιορίζονται ως Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ), και με ποια ακαδημαϊκά κριτήρια και διαδικασίες θα εκλέγονται και θα κρίνονται?
-Η ισοτιμία των πτυχίων και τα επαγγελματικά δικαιώματα ΄θα διασφαλίζονται ανάλογα με τα έτη σπουδών (6 έτη ιατρικές, 5 πολυτεχνικές-γεωπονικές, 4 έτη τα υπόλοιπα)?
Απλά ερωτήματα με μονολεκτικές απαντήσεις. Αναμένουν τις απαντήσεις (όχι επ' αόριστον).

Φτιάξτε πρώτα το σπίτι σας
|

Πού είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων δημοσίων πανεπιστημίων;
Στα ιδιωτικά κολλέγια τα δώσατε "νύχτα" με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο και χωρίς καμία άλλη διαδικασία-αξιολόγηση.
Αν θέλετε να διορθώσετε τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση μειώστε στο ήμισυ τους εισακτέους σε όλα τα Τμήματα.
Άλλωστε ο μέσος όρος student to faculty ratio στην ΕΕ είναι 14:1 ενώ στην Ελλάδα ξεπερνά το 40:1.
Το γελοίο είναι πως και με 50% οριζόντια μείωση εισακτέων πάλι στους τρεις ουραγούς θα είμαστε!
Θα βελτιωθεί όμως η εκπαίδευση, θα αυξηθεί ο αριθμός αποφοίτων, θα μειωθεί το κόστος εκπαίδευσης, έξοδα έκτακτου προσωπικού θαπορούν να μετακοιληθούν σε εργαστηριακό εξοπλισμό κ.α.
Χώρια που θα στέλνετε περί τους 30.000 πελάτες το χρόνο στα μονάκριβα σας ιδιωτικά "πανεπιστήμια".

Κόστος & Τιμή
|

Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα αρχής, τότε είναι θέμα χρημάτων.

Ετεοκρής
|

@ LAKIS
Άμα φύγει ο πατέρας, τι θα κάνεις;
Αλουμινάς να γίνεις... άμα δεις το σπίτι που έχει ο δικός μας, το αυτοκίνητό του και το αυτοκίνητο της γυναίκας του, θα καταλάβεις...
''Τώρα στις γιορτές θα πάρω τη κυρά και θα τη πάω στις Μαλβίδες'', μου είπε πριν από λίγες μέρες...

Πανεπιστημιακή Ανάπλαση ΑΕ
|

Όπως με την αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση» που είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, τον «Μεγάλο Περίπατο» στην Αθήνα, «πετώντας εκτός» η κυβέρνηση τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων και όλα τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι και με το Ελεύθερο πανεπιστήμιο "πετάν εκτός" το απαιτούμενο ακαδημαϊκό και ερευνητικό προαπαιτούμενο χάριν του "Ελεύθερου κέρδους".
Ανάπλαση της τριτοβάθμιας για κερδοφορία των επενδυτών στην "επενδυτική βαθμίδα", έρχονται οι 5-άστερες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, για ξένοιαστους παραλήδες.

Νέα υπερπαραγωγή, έρχεται στις αίθουσες σύντομα
|

- Δεν τα παίρνεις τα γράμματα;
- Σου λείπουν περγαμηνές στο Δημόσιο, για διορισμό, προαγωγή, α΄ύξηση, για προϊστάμενος/η, διευθυντής/ντρια, στέλεχος σε οργανισμό και στην κομματική ιεραρχία;
Τώρα λύνονται όλα σου τα προβλήματα για ανέλιξη στον δημόσιο και κομματικό τομέα. Που να τρέχεις για φροντιστήρια και μετεκπαιδεύσεις. Γλύτωσες, έρχονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Από τον καναπέ σου, ελεύθερα, κόψε δρόμο, αντί για τον μεγάλο περίπατο, πάρε πτυχίο από τον μεγάλο περίδρομο.
Νόμιμα, από αχθοφόρος σταθμάρχης, από κλητήρας δήμαρχος, δίχως νομικά μπλεξίματα, με την "βούλα" του ιδιωτικού, με τον παρά σου ... και τα πτυχία σου.
Για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, πρόλαβε τις προσφορές που έρχονται. Δηλώστε έγκαιρα εγγραφή, πληρώστε όλα τα δίδακτρα προκαταβολικά και κερδίστε τώρα 2 πτυχία στην τιμή του ενός (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα την προκαταβολή).
Πληρώνεις για ένα και αγοράζεις δύο πτυχία. Εγγραφές στο " club", σύντομα ένα κοντά σας, προλάβετε να "ξηλωθείτε" για το μέλλον των παιδιών σου και το δικό σας. Ελεύθερο πανεπιστήμιο, βρέθηκε η λύση, από το Κυριάκος & Κυριάκος corporation.
Λεφτά υπάρχουν; Βρήκες τότε και πτυχία με την σέσουλα, ότι πάρεις 20χίλιαρο, εεεπ άστο κάτω αυτό, το διδακτορικό κάνει 50-χίλιαρο.

Ενήλικας
|

Τι εξετάσεις θα δίνουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα μη κρατικά
πανεπιστήμια; Πανελλαδικές ή κατατακτήριες; Για μένα το καλύτερο είναι
η εισαγωγή στα μη κρατικά πανεπιστήμια να γίνεται με κατατακτήριες
εξετάσεις σε 3 ή 4 μαθήματα για τους απόφοιτους επαγγελματικού
και γενικού λυκείου.

Η εισαγωγή των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό ποια είναι;
Για παράδειγμα, αν είσαι Άγγλος και ζεις στην Αγγλία και θες να σπουδάσεις
σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Αγγλίας, πέρα από το ότι θα χρειαστεί να
έχεις απολυτήριο λυκείου και να πληρώσεις, τι άλλο χρειάζεται;
Χρειάζεται εξετάσεις πανεπιστημιακών μαθημάτων (τύπου κατατακτήριες εξετάσεις);

LAKIS
|

Θ΄έλω να σπουδάσω Μηχανολόγος Μηχανικός. Μπορώ να γραφτώ σε ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και να σπουδάζω εξ' αποστάσεως, γιατί δεν έχω χρόνο να πηγαίνω στο μάθημα και έχω τον αδερφό μηχανικό για να μου γράφει της εργασίες ;

Να υψωθεί και λάβαρο για το Ελεύθερο
|

Προτείνω ως λάβαρο του Ελεύθερου πανεπιστημίου την ροζ ελληνική σημαία που αποσύρεται από την έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, και είναι φτιαγμένη με κλινοσκεπάσματα από ροζ χρώμα (έχει και κεντημένα χαμομηλάκια). Άριστο σύμβολο και για την κακοποίηση της Παιδείας στην Ελλάδα.
Μούρλια θα είναι, θα αρέσει και στην Φάρλι.

Ταιριάζει με το "πνεύμα" των Χριστουγέννων
|

Λαμπιόνια, γιρλάντες, από το "Dumbo πανεπιστήμιο". Σαλούτε Κυριάκοι, να σας πούμε τα πρώτα Ελεύθερα κάλαντα:
Χριστούγεννα Πρωτούγεννα πρώτη γιορτή του χρόνου
για βγάτε ιδέστε μάθετε Ελεύθερο πανεπιστήμιο γεννιέται.
Γεννιέται κι αναθρέφεται με μέλι και με γάλα
το μέλι τρων οι άρχοντες το γάλα οι αφεντάδες...
Δώστε μας τα δίδακτρα και πάρτε τα πτυχία σας
να πάτε σ’ άλλη πόρτα να γυρεύετε.
Good μπιζινες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ