Κατανομή μελών ΔΕΠ στις Ιατρικές: Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών

21/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθμ. 226 έκτακτη συνεδρίαση της στις 20/12/2023 ενημερώθηκε ότι με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δόθηκαν στα 7 Πανεπιστήμια της χώρας που έχουν Ιατρικά Τμήματα 270 θέσεις μελών ΔΕΠ με την εξής κατανομή:

  • ΕΚΠΑ 101
  • ΑΠΘ 68
  • ΔΠΘ 21
  • Παν/μιο Θεσσαλίας 30
  • Παν/μιο Ιωαννίνων 15
  • Παν/μιο Πατρών 15
  • Παν/μιο Κρήτης 20

Η Σύγκλητος διαπιστώνει ότι το Ιατρικό Τμήμα  με πολλές αποχωρήσεις και πλήθος φοιτητών πήρε τις λιγότερες θέσεις ΔΕΠ και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο πήρε τις λιγότερες θέσεις. Αυτή η ανισοκατανομή θέσεων ΔΕΠ θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στο Ιατρικό Τμήμα και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ήδη στα όρια της λειτουργίας τους και η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω μετά την κατανομή των 270 θέσεων ΕΣΥ που μετετράπησαν σε θέσεις ΔΕΠ. Οι 15 θέσεις μόνο είναι μια προφανής ανισοκατανομή που μόνο με ανθρώπινο λάθος δικαιολογείται. Επιπλέον των ανωτέρω η Σύγκλητος υπενθυμίζει ότι την περίοδο αναστολής των προσλήψεων, λόγω μεσοπρόθεσμου προγράμματος και μνημονικών δεσμεύσεων, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών αποστελεχώθηκε, καθώς το έτος 2010 υπηρετούσαν εκατό πενήντα έξι (156) μέλη ΔΕΠ, ενώ σήμερα υπηρετούν εκατό δεκατρία (113) μέλη ΔΕΠ.

Επίσης η Σύγκλητος ζητά να ληφθεί υπόψιν  ο μεγάλος αριθμός εισακτέων στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και το γεγονός ότι τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής, προσφέρουν και σημαντικό κλινικό έργο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών το οποίο καλύπτει τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με αποτέλεσμα η ανάγκη στελέχωσης και υποστήριξης των Πανεπιστημιακών Κλινικών να είναι επιτακτική.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών πιστεύει ότι πρέπει  να δοθούν τουλάχιστον άλλες 15 θέσεις μελών ΔΕΠ  για να εξασφαλισθεί  το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο πριν είναι πολύ αργά για τα δημόσια αγαθά της Παιδείας και Υγείας και εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών να συναντηθεί με τους αρμόδιους Υπουργούς για να τους  παρουσιάσει και να τους τεκμηριώσει πιο αναλυτικά τα παραπάνω.

Ο Πρύτανης

Χρήστος Ι. Μπούρας

Σχόλια (1)

Τρέχα γύρευε
|

Αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε λίγο δεν λειτουργεί τίποτα ούτως ή άλλως...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ