ΕΚΠΑ - Χάρβαρντ, χέρι- χέρι με κοινά προγράμματα εξειδίκευσης Sυmmer Master Degree Program

Πρύτανης ΕΚΠΑ στο esos: Το γεγονός ότι το Χάρβαρντ συνεργάζεται με ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΕΚΠΑ, αποτελεί το πιο ισχυρό επιχείρημα για την ποιότητα σπουδών στα δημόσια Πανεπιστήμια

20/01/2024

Ενημερώθηκε: 20/01/2024, 22:15

Άκουσε το άρθρο

Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, ξεκινά αυτό το καλοκαίρι συνεργασία με το φημισμένο αμερικανικό πανεπιστημιακό Χάρβαρντ σε επίπεδο Sυmmer Master Degree Program.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα είναι με δίδακτρα ή με υποτροφίες, θα  προσφέρει εξειδικεύσεις στο επιστημονικό πεδίο της κλινικής επιδημιολογίας .

Στους αποφοιτήσαντες θα χορηγείται πιστοποιητικό τα οποίο θα φέρει την σφραγίδα και των δύο πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Το Πρόγραμμα το οποίο θα είναι για λίγους μήνες, θα απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές , ενώ θα γίνονται ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος δήλωσε στο esos:

  • Τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι πολύ διστακτικά για συνεργασίες εκτός των συνόρων της Αμερικής.
  • Το γεγονός ότι το Χάρβαρντ συνεργάζεται με ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΕΚΠΑ, αποτελεί το πιο ισχυρό επιχείρημα για την ποιότητα σπουδών στα δημόσια Πανεπιστήμια.
  • Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν δεν είχαν μπει στέρεες βάσεις συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή εδώ και πολλά χρόνια, από τον αείμνηστο κορυφαίο Καθηγητή Δημήτρη Τριχόπουλο και τώρα με την διακεκριμένη Καθηγήτρια Ιατρικής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας κα Παγώνα Λάγιου.

Σχόλια (4)

μια απορία
|

Λέει η είδηση:
"θα γίνονται ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων"

Και η απορία:
Οι ανταλλαγές αυτές θα καλύπτονται οικονομικά από τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια (από τα δίδακτρα) ή από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή από εμάς τους φορολογούμενους;

Γιατί, από ότι έχει δημοσιευτεί, το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ένα υπέρμετρα μεγάλο ποσό για σχετικές δαπάνες.

@Μάλιστα
|

Συμφωνώ, να δούμε πόσοι και από ποια κράτη θα έλθουν απέξω, και πόσα θα είναι τα λεφτά για summer Master

@Μάλιστα...
|

Αν μπορεί να έχει ξένους φοιτητές που θα πληρώνουν εδώ τα μισά χρήματα να το κάνει. Η Ιατρική Αθηνών είναι από τα κορυφαία τμήματα στον κόσμο. Το κράτος δεν έχει χρ΄ήματα για μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Από τότε που μπήκε το ξενόγλωσσο κομμάτι στην Ιατρική του ΑΠΘ οι φοιτητές κάνουν μάθημα σε αμφιθέατρα κοσμήματα... Το να συγκρίνουμε την Ιατρική του ΕΚΠΑ με τα τμήματα που υπάρχουν σε κάθε κωμόπολη της χώρας είναι σαν να συγκρίνεις το Lada με την Porsche. Ναι είναι αυτοκίνητα και τα 2 με 4 ρόδες κάπου εκεί σταματάνε και οι ομοιότητες...

Μάλιστα...
|

Απαράδεκτο ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο να συνεργάζεται με ένα ιδιωτικό με δίδακτρα άνω των 50.000€ .......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ