Η ΣΥΠΥΥΠ εκφράζει την ικανοποίηση για την αποδοχή αιτήματος από την ηγεσία του υπ. Παιδείας

22/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΠΥΠ εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης που αφορά στην τροποποίηση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Η πρόταση του ΣΥΠΥΥΠ για νομοτεχνική βελτίωση του νομοσχεδίου, με την προσθήκη των λέξεων «διοικητική ή», στο δεύτερο εδάφιο του άρθρου 33  που αφορά στα προσόντα των Υποδιευθυντών των Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ. – πρώην ΔΙΕΚ), υιοθετήθηκε αυτούσια όπως ακριβώς κατατέθηκε στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (υπ’αριθμ.631/13-01-2024 έγγραφο ΣΥΠΥΥΠ), γεγονός που μας προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Προστέθηκε έτσι ένα δίκαιο κριτήριο για την επιλογή των Υποδιευθυντών που αποτελούσε πάγιο αίτημα του ΣΥΠΥΥΠ, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εφαρμογή της διάταξης χωρίς αδικίες ή αποκλεισμούς, προς όφελος του κλάδου. Η αιτιολόγηση του ΣΥΠΥΥΠ για την αναγκαιότητα της εν λόγω τροποποίησης αποδείχθηκε σαφής και πειστική με αποτέλεσμα η πρότασή να γίνει δεκτή από την επιτροπή και τελικά να υιοθετηθεί αυτούσια από τον Υπουργό  ως εξής: «7. …Ο Υποδιευθυντής πρέπει να έχει τουλάχιστον τετραετή (4) διοικητική ή εκπαιδευτική υπηρεσία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση…» (άρθρο.33 παρ.7 του ν.5082/2024, ΦΕΚ 9/τ.Α’/19-01-2024).

Η συγκεκριμένη επιτυχία του ΣΥΠΥΥΠ, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης/κατάρτισης, αποτελεί προϊόν της τεκμηριωμένης πρότασης του ΣΥΠΥΥΠ και της μεθοδικότητάς του ώστε αυτή να επικοινωνηθεί αποτελεσματικά στα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δικαιωμένος για το έργο του και την προώθηση των συμφερόντων των μελών του, ο ΣΥΠΥΥΠ συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία που έχει χαράξει την τελευταία δεκαετία, την πορεία του αγώνα, των επιτυχιών και των κατακτήσεων για τον κλάδο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ    ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠ.Π.Ε.Θ.  (ΣΥΠΥΥΠ)

Για το ΔΣ του ΣΥΠΥΥΠ

Ο Πρόεδρος     Η Γ. Γραμματέας

Νώντας Αθανασιάδης   Μαρία Γρηγορίου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ