Το Σχέδιο Νόμου για την Ακαδημία Αθηνών

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 6 Φεβρουαρίου

24/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε από σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, το Σχέδιο Νόμου  «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών»

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη, και ώρα 08:00 π.μ.

Όπως τονίζει ο Κ. Πιερρακάκης στο ενημερωτικό σημείωμα:

  • Με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιχειρείται η ενίσχυση της διαφάνειας και της εξωστρέφειας της Ακαδημίας Αθηνών, και η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της τεχνογνωσίας της με σκοπό την προώθηση της έρευνας και της αριστείας.
  • Επιπλέον, εκσυγχρονίζεται σημαντικά η λειτουργία της με την κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων σε όργανα, και την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής και επιλογής μελών της Ακαδημίας.
  • Περαιτέρω, κατοχυρώνεται ρητά και δεσμευτικά ο θεσμός των υποτροφιών που απονέμει η Ακαδημία, ενισχύοντας τον κοινωνικό της ρόλο.
  • Τέλος, εισάγονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της περιουσίας της και τη συνεργασία της με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και αναβαθμίζεται ο ρόλος της μέσω του εμπλουτισμού των σκοπών και των γνωστικών της αντικειμένων.

Σχόλια (1)

Σκεπτόμενος
|

Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ο Προθυπουργός εξαγγέλει εδώ και καιρό, ότι με νομοσχέδιο θα ενισχύσει πρώτα τη Θράκη, με τη διεύρυνση του Δημοκριτειου Πανεπιστημίου, ο Υπουργός παιδείας θέτει δικές του προτεραιότητες και άλλα κάνει …..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ