Τα μέλη ΔΕΠ της Αρχιτεκτονικής Πατρών αποδοκιμάζουν την κατάληψη

24/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Η Συνέλευση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών τυ Πανεπιστημίου Πατρών με ανακοινωθέν  "αποδοκιμάζει την αυταρχική πρακτική της κατάληψης των χωρών του Τμήματος που εμποδίζει το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και απαγορεύει σε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση στους χώρους εργασίας τους".

Η πρακτική αυτή ου οπτικοποιείται με την τοποθέτηση αλυσίδων στις εισόδους των κτιρίων του ΤΑΜ, τονίζεται στο ανακοινωθέν,  υπονομεύει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η Συνέλευση του ΤΑΜ "εκφράζει την πολύ μεγάλη ανησυχία της ως προς την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου και τη δυνατότητα διεξαγωγής της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου, η ολοκλήρωση της οποίας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9/2".

Σχόλια (5)

@Νικ, από ΔΕΠ
|

Νικ, είμαι καθηγητής σε μεγάλο ΑΕΙ. Θα σου πω γιατί: γιατί φοβάμαι. Όταν πάρω τηλέφωνο απλά το 100 δε θα έρθει κανείς - σου λένε πάνε κάνε μήνυση ή στην εισαγγελία. Στην εισαγγελία πρέπει να εμφανιστείς επώνυμα και φυσικά στην όποια μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά. Όταν οι καταληψίες μάθουν τα στοιχεία μου (γιατί θα τα μάθουν σίγουρα), κανείς δε θα με προστατέψει από ξύλο, από κάψιμο του αυτοκινήτου μου, χτίσιμο γραφείου μου ή ότι άλλο. Δεν έχω αστυνομική προστασία ούτε συνοδεία ούτε φτάνουν τα λεφτά που παίρνω για να προσλάβω σεκιούριτι ή να πληρώσω τις ζημίες. Το ίδιο ισχύει και για προέδρους τμημάτων, κοσμήτορες, πρυτάνεις. Αυτή είναι η αλήθεια και ελπίζω ότι μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Και πιστεύω ότι το ίδιο θα σου πει και η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου (φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που συμφωνούν με τις καταλήψεις).

@Νικ
|

Γιατί τους το λές και δεν έρχονται. Το λέω έχοντας γνώση του τι έγινε προχθές σε σχολή της Θεσσαλονίκης, όπου κατατέθηκε αναφορά σε εισαγγελέα. Αν τον είδες εσύ να "κινείται" τον είδαμε και εμείς.

Γιώργος
|

@Νικ
Πάρε εσύ τηλέφωνο...

Μικυ
|

@Νικ24 Ιαν 2024 13:26
Περιμένω την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Πότε θα έρθει;

Νικ
|

Γιατί κύριοι μέλη ΔΕΠ δεν τηλεφωνείτε τον εισαγγελέα να έρθει η αστυνομία να ανοίξει το Πανεπιστήμιο;
Μόνο λόγια;
Τα χάλια σας και εσάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ