Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ρanic button και για την παραβατικότητα ανηλίκων

Ταυτόχρονα μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση

25/01/2024

Άκουσε το άρθρο

"Ακόμα δεν έχουμε συγκροτήσει μια οργανωμένη πολιτική ούτως ώστε να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο και να πούμε στους γονείς “τα παιδιά σας από δω και πέρα, όταν θα βγαίνουν έξω δεν θα κινδυνεύουν“", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, πως σχεδιάζεται μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τις περιπτώσεις που εντοπιστούν παραβατικά παιδιά, να δούμε τους εισαγγελείς με άλλες υπηρεσίες, με τα σχολεία, πώς θα τους διαχειριστούμε.

"Ξεκινήσαμε ήδη να δημιουργήσουμε ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα", είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και σημείωσε:

  • Ταυτόχρονα μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση.
  • Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την Αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  σχετικά με τη  μορφή παραβατικότητας που τον ανησυχεί περισσότερο, δήλωσε τα εξής:

"Όλες οι μορφές, αλλά βασικά με ανησυχεί πολύ το ζήτημα των ανηλίκων, διότι είναι κάτι το οποίο θέλει πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση. Απλώνεται πολύ γρήγορα. Αλλά ταυτόχρονα με απασχολεί το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες κάθε μέρα, μικρές εγκληματικές πράξεις, τις οποίες τις λέμε μικροεγκληματικότητα. Όλο αυτό, είναι ένα μαρτύριο για τους πολίτες κάθε μέρα. Με απασχολεί πάρα πολύ η τρομοκρατία. Με απασχολεί τέλος, ένα πρόβλημα το οποίο έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, που είναι η ενδοοικογενειακή βία, το οποίο είναι κάτι φρικαλέο. Όλα αυτά είναι κοινωνικά θέματα τα οποία είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος και θέλω και φτιάξαμε γραφεία σε κάθε περιοχή της χώρας, έτσι ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά. Και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση της αστυνομίας, όταν δέχονται τέτοιες κλήσεις".

Σχόλια (4)

"Όπως έχουμε το panic button"...
|

να κάνετε κι ένα eject button, ώστε ο κάθε υπουργός που μας τάζει λαγούς με πετραχήλια ή που μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να εκτινάσσεται αυτόματα από τη θέση του και ν' απολαμβάνει την παχυλή σύνταξη που του πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης των 1000 ευρώ....

Γονέας
|

Μας κοροϊδεύετε! Το πρόβλημα δεν είναι το panic button. είναι ότι ενώ καταγγέλεται η βία και το μπούλινγκ, δεν υπάρχουν πραγματικές συνέπειες για τους θύτες. Δεν τους διώχνουν διαπαντός απ'το σχολείο, το θύμα συνεχίζει να τους βλέπει κάθε μέρα, δεν "πληρώνουν" τίποτα, δεν υπάρχει αποτροπή. ΑΥΤΑ πως τα διορθώνει μια χαζοεφαρμογή; Αφήστε τις χάντρες και τα καθρεφτάκια!

John T
|

Ευτυχώς που αυτή η μεγαλοφυΐα είναι ξανά υπουργός.

Πάρε με στο τηλέφωνο
|

Ααααντε γειά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ