Οι τριμελείς επιτροπές 12.811 σχολείων για την παραλαβή έργων ΕΣΠΑ και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Αρμοδιότητα των τριμελών Επιτροπών  είναι η οριστική ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των υπό προμήθεια ειδών σε κάθε Σχολική Μονάδα, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής

25/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Tη  σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής σε επίπεδο Σχολικής μονάδας (εφεξής Ε.Π.Σ.Μ.) των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Σιβιτανιδείου για τα έργα του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του ΤΑΑ που υλοποιεί η ΕΔ ΕΣΠΑ και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΑ, προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Τα έργα αφορούν:

α. «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης»,

β. «Προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM για την εκπαίδευση»,

γ. «Εργαλεία για μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» ,

δ. «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τις δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και

ε. «Αναβάθμιση και εμπλουτισμός εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0,

καθώς και όλων των έργων που θα υλοποιηθούν από τις ανωτέρω Υπηρεσίες και αφορούν σε εξοπλισμό σχολικών μονάδων για το ΕΣΠΑ 2021-2027 και το ΤΑΑ.

Αρμοδιότητα των τριμελών Επιτροπών  είναι η οριστική ποιοτική και ποσοτική παραλαβή των υπό προμήθεια ειδών σε κάθε Σχολική Μονάδα, υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής.

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή πιστοποιεί:

1. Την ποσοτική παραλαβή, καταμετρώντας τα προς παράδοση είδη και ελέγχοντας την ορθότητα των στοιχείων του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής και των σχετικών δελτίων αποστολής.

2. Την ποιοτική παραλαβή, ελέγχοντας πως ο εξοπλισμός έχει στο σύνολό του αποσφραγισθεί και εγκατασταθεί σε χώρους εκπαίδευσης καθώς και ότι λειτουργεί κανονικά.

Αναλυτικές οδηγίες για την ως άνω παραλαβή θα αποσταλούν στις Ε.Π.Σ.Μ. από τους Δικαιούχους των εν λόγω πράξεων, την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ καθώς και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πριν την έναρξη των εργασιών παράδοσης από τις Ανάδοχες εταιρείες.

Οι Επιτροπές ορίζονται ως μη αμειβόμενες.

Οι ως άνω Επιτροπές θα λειτουργούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών Οργάνων (ν.2690/99, Κεφ. Β ́ «Συλλογικά Όργανα της Διοίκησης»).

Η διάρκεια των Επιτροπών ορίζεται έως 31-12-2027.

Σχόλια (1)

GIANNHS
|

οτι θέλουν και όποτε το θέλουν.ρωτούν αν ο εκπαιδευτικός εκείνη τι στιγμή μπορεί να προσέλθει για την παραλαβή; λόγω αυξημένων οικονομικών απαιτήσεων της εποχής με την τόση μεγάλη ακρίβεια, εύλογο είναι οι εκπαιδευτικοί να αναζητούν πρόσθετες απολαβές απ όπου προέρχονται. ΜΟΝΟ στις επιτροπές της Βουλής θα λαμβάνουν πρόσθετες απολαβές οι Εθνοπατέρες......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ