Φωτό από τη διαδήλωση των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας κατά των μη Κρατικών Πανεπιστημίων

Εκρηκτικό το κλίμα στα ΑΕΙ, με τους φοιτητές στα "δυο" για τις συνεχιζόμενες καταλήψεις

25/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές (με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), κατά του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρι η Κυβέρνηση για τη λειτουργία μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές,  αρχικά συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα   κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων 


Πρόκειται τρίτο συλλαλητήριο των φοιτητών,κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, μέσα σε τρεις εβδομάδες .

Στο μεταξύ ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου  λόγω μη διεξαγωγής των εξετάσεων , εξαιτίας των συνεχιζόμενων καταλήψεων, κατά των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στα Πανεπιστήμια, "σπάζοντας"   στα δυο τους φοιτητές:

  • από τη μια οι φοιτητές, που ανεξαρτήτως εάν διαφωνούν ή συμφωνούν με τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, ζητούν άλλες μορφές κινητοποιήσεων , εκτός των καταλήψεων, και,
  • από την άλλη οι φοιτητές  που επιμένουν στη συνέχιση των καταλήψεων.

Οι Πρυτάνεις στην προχθεσινή έκτακτη Σύνοδο προειδοποίησαν  τους "καταληψίες" ΄ότι "οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ