Αστυνομικοί συνέλαβαν Διευθυντή Σχολείου μέσα στη σχολική μονάδα μετά από μήνυση γονέα

Ο Διευθυντής του Σχολείου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος.

25/01/2024

Ενημερώθηκε: 26/01/2024, 15:28

Άκουσε το άρθρο

Άνδρες της αστυνομίας , εν ώρα μαθήματος, μπήκαν σε σχολική μονάδα  (της  Αττικής) και συνέλαβαν τον Διευθυντή Σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο Διευθυντής συνελήφθη μετά από μήνυση γονέα, η οποία έχει σχέση με το χειρισμό από πλευράς σχολείου υπόθεσης  μαθητή με παράλληλη στήριξη.

Ο Διευθυντής του Σχολείου οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σχόλια (19)

Κόκορας στα μέγαρα
|

Αυτό που συνέβη δεν ήταν και τόσο παιδαγωγικό. Ο μαθητής που βλέπει τον δάσκαλο του να συλλαμβάνεται, απομυθοποιεί την προσωπικότητα του και παύει να λαμβάνει γνώση από αυτόν. Τώρα πώς θα αποκατασταθεί η διδασκαλική υπόσταση του εκπαιδευτικού? Εδώ νομίζω ότι ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για νομικές ενέργειες περί προσβολής προσωπικότητας εκ μέρους του εκπαιδευτικού...

ΤΖΙΝΑ
|

ΕΦΙΚΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(Κ ΟΧΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)...
ΜΙΑ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ Κ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.
(ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ....Ο ΝΟΩΝ-ΝΟΗΤΩ).
Κ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ....

Κατερίνα
|

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει κ από τους γονείς κ από εκπαιδευτικούς.
Υπάρχουν κ γονείς που φέρονται παράλογα αλλά υπάρχουν κ εκπαιδευτικοι που δεν έχουν το θεό τους .

ΗΛΙΑΣ ΤΣ
|

Γιατί να τον συλλάβουν μέσα στο σχολείο; Αν τον καλούσαν στον τμήμα δεν θα πήγαινε; Θα διέφευγε στο εξωτερικό; Τι υπερβολές είναι αυτές από την αστυνομία; Αυτεπάγγελτη νομική υποστήριξη για θέματα που προκύπτουν από την άσκηση των καθηκόντων όπως ζητάει χρόνια τώρα η ΟΛΤΕΕ.

5 γραμμές το άρθρο.... αλλά....
|

@Ναι μεν, αλλά...
Την "εισαγγελική παραγγελία" που ακριβώς την είδατε? Που είδατε επίσης ότι "κάτι θα έκανε ο κύριος"? Ως ο Διευθυντής του σχολείου συνελήφθη, "οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα" και όχι στην Εισαγγελία "έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος". Πόσο πιο σαφές?

@Άκου να δεις
Το άρθρο αναφέρεται σαφώς σε "μήνυση γονέα, η οποία έχει σχέση με το χειρισμό από πλευράς σχολείου υπόθεσης μαθητή με παράλληλη στήριξη".
Το ακαταδίωκτο είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια ΜΟΝΟ για υπουργούς, στελέχη τραπεζών (για δάνεια που έδωσαν σε μερικούς μερικούς και σε δύο πολιτικά κόμματα) και για τους "Ειδικούς" της κυβέρνησης που μας ενημέρωναν για τον covid-19, τα ανοιχτά-κλειστά σχολεία, το άνοιξε-κλείσε παράθυρα, το βάλε-βγάλε μάσκες κλπ.

ΥΓ. Αυτό με τις συλλήψεις εντός σχολείου (επειδή δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί) σε τι ακριβώς εξυπηρετεί κ.κ. της ΕΛ.ΑΣ.? Θα έφευγε μήπως με το ελικόπτερο και δεν θα τον βρίσκατε πχ στο κλείσιμο του σχολείου ή έξω από αυτό? Μήπως να το δει λίγο ο νέος(παλιός) Υπουργός Προστασίας του Πολίτη?

Κατερινα
|

Για τους καταληψίες δεν έχει δικαίωμα η αστυνομία να μπει αλλά για τους εκπαιδευτικούς....

Εξυπνος
|

Κοπανάω μια μήνυση και τον τρέχουνε τον οποιοδήποτε.

Εκπαιδευτικος
|

Δεν ξερω ποσες αντοχες πρεπει να εχει καποιος για ναναι εκπαιδευτικος σημερα!Βαλλεται απο παντου !Απο το υπουργειο που δεν παρέχει ουσιαστικη στηριξη στο εργο του,παρα μονο αξιολογηση ,τα παιδια που μετα τον κορονοιο περιοδο εχουν αγριεψει και εδω ειναι που πρεπει να υπαρχει διαλογος αλλα να τηρουνται και οι κανονες!Καποιοι γονεις που δεν εχουν μαθει στα παιδια τους τι ειναι σεβασμος όχι μονο προς τους δασκαλους τους αλλα και στους συμμαθητες τους κυριως!Γιαυτο παρολες τις εκδηλωσεις για το bullying η κατασταση γινεται χειροτερη..
Ολα τα επαγγελματα,δε λεω, εχουν τις δυσκολιες τους αλλα ο καθηγητης εχει να κάνει με εφηβους που ειναι ακομα πιο δυσκολο.

Εκπαιδευτικός
|

Θεωρώ ότι ποτέ, τα όποια πρόβλημα υπάρχουν σε μια σχολική κοινότητα, δεν λύνονται με μηνύσεις. Λύνονται με το διάλογο, παιδαγωγική προσέγγιση και την εκατέρωθεν καλή πρόθεση. Όταν φτάνουμε στο σημείο της δικαστικής διαμάχης ξεφεύγουμε εντελώς και αυτό που κυριαρχεί είναι η αντεκδίκηση. Στο τέλος αυτής της ιστορίας αυτός που βγει χαμένος είναι ο μαθητής και αυτό είναι μέγα λάθος.

Άκου να δεις
|

Το άρθρο αναφέρει γονέα παιδιού με παράλληλη στήριξη . Εξάλλου το άρθρο δεν αναφέρει τίποτα ουσιαστικό για το λόγο που έγινε η μήνυση Ας μη βιάζονται οι εκπαιδευτικοί να θέσουν και το επάγγελμα τους στο ακαταδίωκτο (είναι και της μόδας τα τελευταία χρόνια).Για μένα προσωπικά το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και ειδικά σήμερα είναι και ψυχοφθόρο.Απο την άλλη όμως, όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα δεν είναι ίδιοι όλοι οι εκπαιδευτικοί

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Πού και πού χρειάζονται και οι ακραίες αυτές αντιδράσεις και να παιρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης , για να μπαίνει φρένο στην αυθαιρεσία γονέων ή εκπκών αντίστοιχα,
όταν θα καταλαβουν ολοι οτι ειμαστε κρινομενοι και αποδιδονται ευθυνες οπου και οταν χρειαζονται , θα γινει η απολυτη συμμορφωση στους κανονες και την κειμενη νομοθεσια.

???
|

Γιατί έκανε μήνυση καλεεεεε?

Γιάννης
|

. . . γενικότερα η σχολική κοινότητα δεν ήταν ποτέ "θωρακισμένη". . . . οι εκπαιδευτικοί στο έλεος του Θεού !

Π. Π.
|

Στο σχολείο μου έγινε το αντίθετο.
Ο διευθυντής μήνυσε γονέα για εισβολή στο σχολείο και υβριστική συμπεριφορά.
Ο γονέας όμως ποτέ δεν συνελήφθη γιατί.....δεν τον έβρισκε η αστυνομία!!!!

Πλατάρος Γιάννης
|

Υπάρχουν αδικήματα που υπόκεινται σε αυτόφορω.
Θυμάστε τους ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ γονείς με τις μυνήσεις και τα αυτόφορα.
Είναι θέμα δικονομιας.
Αυτο που έγινε, έτσι έπρεπε να γίνει, ας μην μας αρέσει.
Ο παλιός σχολιογραφοι "Εκπαιδευτικός" κάνει το ξεκάρφωτο σχόλιο αγανάκτησης που δεν λέει τίποτα,, ενώ ο άλλος αποφαίνεται, ότι κάτι έγινε σίγουρα....
Το "δεν ξέρουμε" δεν είναι στις τιμές των μεταβλητών έκφρασης γνώμης...
Το σχόλιο μου είναι, ότι είναι απίστευτη κατάντια της κοινωνιας να μηνυεται διευθυντής σχολείου. Υπάρχει πρωτόκολλο δεοντολογίας.
Υποβάλλονται παράπονα στον διευθυντή.
Αν δεν λυθεί, πάμε στον ΔΔΕ.
Αν δεν μας το λύσει ο ΔΔΕ, πάμε σπίτι μας, διότι μάλλον δεν λύνεται...
Αν μηνυσει άδικα το σχολείο (ο διευθυντής είναι μπροστά) κάνεις δεν θα ασχοληθεί με το παιδί του "ενεργά" με ενδιαφέρον, αλλά μόνο "διεκπεραιοτικα".
Εις βάρος του παιδιού τελικά...
Εγω ξέρω, ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για τα παιδιά. Και κάνουν κατά κανόνα ΚΑΙ το παραπάνω.

Κωνσταντίνος Ρ
|

Συνήθως τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται όταν λείπει ουσιαστική επικοινωνία σχολείου γονέων. Δεν γνωρίζω τα πραγματικά περιστατικά για να πω οτιδήποτε άλλο.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ
|

Πού έγινε ; να ξέρουμε αν θα πάμε αύριο σχολείο;

Εκπαιδευτικός
|

Συλλαμβανονται καθηγητες... διευθυντές... Διώκονται σε εκδρομές!!! Σάκος του μποξ!!! Η πληρης απαξίωση...η μηπως μπορουμε και πιο κατω;

Ναι μεν, αλλά...
|

Πού το παράδοξο? Για να υπάρχει τέτοια εισαγγελική παραγγελία, κάτι θα έκανε ο κύριος...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ