Η ανακοίνωση της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων μετά τη συνεδρίαση παρουσία του υπουργού Παιδείας

29/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Από τη Σύνοδο Πρυτάνεων εκδόθηκε  η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα  «Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια»  με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό  αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (4)

Πανος
|

Ως τριτοετης φοτητης του τμήματος θελω να πω πως το προηγουμενο μήνυμα για το Χημικο ειναι σωστο. Οι καθηγητές του τμήματος Χημείας ανακοινωσαν πως δεν μπορούν να διεκπεραίωσουν τις εξετάσεις ηλεκτρονικά καθώς δεν διαθέτουν προσωπικό δίκτυο (wifi) καλής ποιότητας!!! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάπτωση!!!

Ανεπάρκεια
|

Κάποια πανεπιστημιακά τμήματα (πχ Χημικό) αρνήθηκαν τις ηλεκτρονικές εξετάσεις, καθώς δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν λόγω ανεπάρκειας μέσων. Κατόπιν τούτου ας είμαστε φειδωλοί με την κριτική μας στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα
|

Το σύστημα των εξ΄ αποστάσεως εξετάσεων είναι πλήρως διαβλητό και αυτό το γνωρίζουν και η πολιτική ηγεσία και οι πρυτάνεις, αλλά μάλλον για αυτούς είναι δευτερεύον. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για την ουσία. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Φοβερό..
|

Καταγγελω αλλα την ίδια ωρα συμφωνω κι επαυξάνω! Εξετάσεις με teams και αριστη διαφάνεια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ