Τελετή αγιασμού και κοπή βασιλόπιτας στο ΔΙΠΑΕ

29/01/2024

Άκουσε το άρθρο

Παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε Αγιασμό στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Σίνδου, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. 

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2024. Ο Σεβασμιότατος κ. Βαρνάβας ευχήθηκε δύναμη, υγεία και κουράγιο σε όλους, ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και της Περιφέρειας Κ-Μ, μέσω του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Τέλος, ευχήθηκε στη νέα Πρυτανική Αρχή επιτυχία στο έργο της και κάλεσε την Πρυτανεία και τους καθηγητές να προχωρήσουν σε δράσεις εξωστρέφειας και προόδου, αγκαλιάζοντας όλους τους φοιτητές. 

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο του Διεθνούς Πανεπιστημίου ως μοχλός ανάπτυξης, διεθνοποίησης, διασύνδεσης και πυλώνα αριστείας στην εκπαίδευση και την έρευνα. Όραμα και επιδίωξη είναι η διασφάλιση και εξέλιξη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, ως έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης λόγου και σκέψης, αξιοκρατίας και διαφάνειας, με άμεση προτεραιότητα την προβολή και καταξίωση του και την ακαδημαϊκή αριστεία του. Η νέα χρονιά που ξεκίνησε βρίσκει το ίδρυμά μας σε συνεχιζόμενη τροχιά ανάπτυξης με έμφαση στον εκσυγχρονισμό των Προγραμμάτων Σπουδών, την ενίσχυση των υποδομών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΕΕ Περικλής Μήτκας σημείωσε πως «Είμαι σήμερα εδώ για να δηλώσω την συμπαράσταση της ΕΘΑΕΕ στο έργο σας, στην προσπάθειά σας να λειτουργήσει το ΔΙΠΑΕ ενιαία, με ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό σχέδιο. Επίσης θέλησα να ακούσω τα προβλήματά σας και να εξετάσουμε από κοινού επιμέρους θέματα που σας απασχολούν. Τα τελευταίο διάστημα έχουν υλοποιηθεί από το ΔΙΠΑΕ πολλές δημιουργικές δράσεις και δυναμικές κινήσεις εξωστρέφειας, ενώ παράλληλα καταγράφεται σημαντική πρόοδος του Πανεπιστημίου στα αποτελέσματα των πιστοποιήσεων των Προγραμμάτων Σπουδών».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κ-Μ. για την ενίσχυση των περιοχών που εκτείνεται το Πανεπιστήμιο. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Πρυτανικές Αρχές, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου και Καθηγητές του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) Καθηγητής Π. Μήτκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Γιουτίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης και Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ