Κονδύλι 13,5 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Πρόκειται για επταώροφο παλαιό ξενοδοχείο (με ημιώροφο, υπόγειο και δώμα) ανεγερθέν περί το έτος 1968 το οποίο αποκτήθηκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1986 και λειτούργησε χωρίς διακοπή μέχρι το έτος 2001.

27/02/2024

Ενημερώθηκε: 27/02/2024, 08:06

Άκουσε το άρθρο

Η ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου προϋπολογισμού 13.581.850,00 , εντάχθηκε   στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το κτίριο της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου βρίσκεται επί των οδών Λαγουμιτζή 15, Παπαζαχαρίου και Καλλιρρόης του Δήμου Αθηναίων , πλησίον του Κεντρικού Κτηριακού Συγκροτήματος του Ιδρύματος. 

Πρόκειται για επταώροφο παλαιό ξενοδοχείο (με ημιώροφο, υπόγειο και δώμα) ανεγερθέν περί το έτος 1968 το οποίο αποκτήθηκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1986 και λειτούργησε χωρίς διακοπή μέχρι το έτος 2001. 

Σύμφωνα με την εκδοθείσα οικοδομική άδεια, η συνολική επιφάνεια των χώρων κύριας χρήσης είναι 4.491,65 μ2 και των υπογείων βοηθητικών χώρων (Η/Μ εγκαταστάσεις, αποθήκες και εξοπλισμός εστιατορίου) είναι 569,90 μ2

Η συνολική δυναμικότητα της προς ανακαίνιση Φοιτητικής Εστίας υπολογίσθηκε σε εκατόν οκτώ (108) δωμάτια, εκ των οποίων ενενήντα έξι (96) δίκλινα και τα υπόλοιπα δώδεκα (12) μονόκλινα με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ, με ανώτατο επίπεδο εξυπηρέτησης 204 φοιτητές. 

Στο κτίριο, στο πλαίσιο παλαιότερης σύμβασης, έχουν εκτελεσθεί εργασίες καθαιρέσεων και αποξηλώσεων σε όλους τους ορόφους πλην του ισογείου, του ημιωρόφου και των υπογείων χώρων όπου λειτουργεί το Φοιτητικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο του Έργου ο Ανάδοχος θα αναλάβει την επικαιροποίηση και συμπλήρωση των μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονικών, στατικών και Η/Μ) που έχουν εκπονηθεί παλαιότερα, καθώς και την εκπόνηση του κτιριολογικού προγράμματος, ώστε να καλύπτονται οι ισχύουσες προδιαγραφές.

 Στο φυσικό αντικείμενο του Έργου (Κύριο Υποέργο) περιλαμβάνονται οι παρακάτω ομάδες εργασιών:

1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ

2. ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΣΕΙΣ

3. ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΣ – ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

4. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ

5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ – ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ

6. ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ

7. ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (ΜΑΝΔΥΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FRP ΑΝΘΡΑΚΑ)

Επίσης, θα απαιτηθούν εργασίες διαμόρφωσης για την προσωρινή λειτουργία χώρου διάθεσης έτοιμων γευμάτων στον Α' όροφο του κτιρίου κατά την διάρκεια των εργασιών στους ορόφους που στεγάζεται το Φοιτητικό Εστιατόριο προκειμένου να υπάρξει αδιάλειπτη σίτιση των φοιτητών κατά τη διάρκεια του Έργου.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού για την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου»

Ωρίμανση του έργου, σύνταξη τευχών δημοπράτησης, δημοπράτηση των Υποέργων 1 και 2, επίβλεψη, παρακολούθηση και διαχείριση των Υποέργων 1 και 2.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

  • Ημερομηνία έναρξης της Πράξης: 01/03/2024.
  • Ημερομηνία λήξης της Πράξης: 31/12/2025. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ