Άγγιξαν τις 101 οι απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης

95 οι άδειες άνευ αποδοχών εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής

06/03/2024

Ενημερώθηκε: 06/03/2024, 15:46

Άκουσε το άρθρο

Τις 101 έφθασαν οι απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους, τις 95  οι άδειες άνευ αποδοχών εκπαιδευτικών  με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής , ακόμα και στο εξωτερικό, και τις 576  οι αιτήσεις αφυπηρέτησης στο μεγαλύτερο ΑΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας,  σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα των αιρετών της ΔΑΚΕ Χρ.Τρανό   και τον  Θεόδ Μπίρμπα στο  ΑΠΥΣΠΕ Αθήνας.

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα

Σας ενημερώνουμε πως έγινε στις 5 Μαρτίου η 6η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας και η 51η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό Συμβούλιο. 

ΘΕΜΑ 1ο.Εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών.

Υπενθυμίζοντας την πάγια θέση των Αιρετών της ΔΑΚΕ για τη στήριξη της οικονομικής αναβάθμισης των συναδέλφων αναπληρωτών με τη θετική μας ψήφο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια σε 177 μεταπτυχιακούς τίτλους που κατατέθηκαν.

ΘΕΜΑ 2ο.Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα όλη η προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών.

ΘΕΜΑ 3ο.Εξέταση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων μονίμων.

Θυμίζοντας σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ πως για τους Αιρετούς της ΔΑΚΕ ισχύει η πάγια θέση μας για τη στήριξη της μισθολογικής αναβάθμισης και των μονίμων με τη θετική μας ψήφο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους 5-0 αναγνωρίστηκε η συνάφεια σε τέσσερις συναδέλφους που το αιτήθηκαν.

ΘΕΜΑ 4ο.Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε όλους τους συναδέλφους που το ζήτησαν, αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις και οι ώρες απασχόλησής τους ήταν ανεξάρτητες των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων.

ΘΕΜΑ 5ο.Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών για κατ’ οίκον διδασκαλία.

Από τα αιτήματα που κατατέθηκαν εγκρίθηκαν σε δύο περιπτώσεις τα αιτήματα των συναδέλφων με τα περισσότερα τυπικά προσόντα.

ΘΕΜΑ 6ο. Τροποποίηση συμπλήρωσης ωραρίου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα συναδέλφου ΠΕ07 για την τροποποίηση της συμπλήρωσης του ωραρίου της.

Ικανοποιήθηκε το αίτημα συναδέλφου ΠΕ79 ομόφωνα, εφόσον βρεθεί αντικαταστάτης του.

ΘΕΜΑ 7ο. Θέματα αποσπάσεων. 

Αποσπάται ομόφωνα ,ως πλεονάζον προσωπικό ,στο 112ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών συνάδελφος ΠΕ70.

ΘΕΜΑ 8ο.Τοποθέτηση αναπληρωτή Υποδιευθυντή σχολικής μονάδας της Π.Ε.Α’ Αθήνας.

Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια υποδιευθύντρια στο 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών από την 1-3-2024 μέχρι την επιλογή, την τοποθέτηση και την ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών.

Την ίδια μέρα έγινε και η 3η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής με μοναδικό θέμα:

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Στη συνεδρίαση αυτή απαλλάχτηκαν, κατόπιν αίτησής τους, δύο διευθυντές σχολείων της Α’ Αθήνας και μια προϊσταμένη νηπιαγωγείου της Ανατολικής Αττικής.

Σχολιασμός Αιρετών ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:    

Φθάνοντας μέσα στη φετινή χρονιά τις 101 απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους, τις 95 άδειες άνευ αποδοχών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής των συναδέλφων, ακόμα και στο εξωτερικό, και τις 576 αιτήσεις αφυπηρέτησης στο μεγαλύτερο ΑΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας ,πότε επιτέλους το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα αντιληφθεί την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι Έλληνες εκπαιδευτικοί και θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας, τη Δ.Ο.Ε.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

JOHN DEWEY
|

Κάνε το εξής απλό αρχικά και καταργήστε το διδακτικό ωράριο των διευθυντών στην Πρωτοβάθμια, στα πολυθέσια σχολεία τουλάχιστον, δεν θέλει και τόσο μυαλό, για να κοπανάνε τη χαρτούρα.

Νικος
|

Εαν δεν μπουν γραμματεις στα σχολεια και δεν μειωθει ο ογκος της αλληλογραφιας και της γραφειοκρατιας στην απολυτως απαραιτητη, δεν θα μεινει ουτε ενας διευθυντης και θα αρχισουν να πηδανε απο τα παραθυρα και οι μονιμοι εκπαιδευτικοι σιγα σιγα (οι αναπληρωτες πηδανε ηδη). Δεν θελουμε αλλα email με ζητουμενα πινακακια και παραπινακακια να ερχονται 10-10 καθε μερα. Θελουμε ενα κεντρικο συστημα τυπου myschool το οποιο να το διαχειριζεται ενας γραμματεας και απο εκει να γινονται ολες οι δουλειες και οι εκπαιδευτικοι να κανουν το μαθημα τους. Τα εχουμε πει ενα εκατομμυριο φορες. Τα ελληνικα σχολεια ειναι οι μονες υπηρεσιες παγκοσμιως που δεν εχουν ενα γραμματεα. Ολοι μπλεκονται με ολα. Γιατι να κανω εγω το πρακτικο να το κανει ο Νικος, αυριο η Μαρια θα λειπει ποιος θα συμπληρωσει το πινακακι κ.ο.κ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ