Δήλωση "σοκ" υφ. Παιδείας: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς να απασχοληθούν σε σχολεία Δυτικής Αττικής

"Η δυνατότητα πλήρωσης, δε, των υφιστάμενων κενών Δασκάλων και Δασκάλων ΕΑΕ της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής περιορίζεται στην ουσία πλέον στο πλαίσιο αρμοδιότητας της ίδιας της Δ/νσης Π.Ε. και στο ήδη υφιστάμενο εκπ/κό δυναμικό της"

27/03/2024

Ενημερώθηκε: 27/03/2024, 20:22

Άκουσε το άρθρο

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. έχει εξαντλήσει τις διαθέσιμες ενέργειες/δυνατότητες για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δασκάλων και Δασκάλων ΕΑΕ για τις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε Δυτικής Αττικής, αλλά δεν υφίσταται σχετικό ενδιαφέρον από τους ίδιους τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς για απασχόληση σε αυτές τις σχολικές μονάδες.

Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ, σχετικά  τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες της Δυτικής Αττικής, 2,5 μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

"Η δυνατότητα πλήρωσης, δε, των υφιστάμενων κενών Δασκάλων και Δασκάλων ΕΑΕ της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής περιορίζεται στην ουσία πλέον στο πλαίσιο αρμοδιότητας της ίδιας της Δ/νσης Π.Ε. και στο ήδη υφιστάμενο εκπ/κό δυναμικό της" προσθέτει στην απάντησή της η υφυπουργός Παιδείας και σημειώνει:

  • Για σχολικό έτος 2023-2024, έχουν πραγματοποιηθεί έως 14/3/2024 στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση προσλήψεις 52.394 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.
  • Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Αττικής προσελήφθησαν 515 εκπαιδευτικοί στην Γενική Εκπαίδευση και 371 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. 

Σχόλια (26)

Νεκταρία
|

Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας:
Μισθοί πείνας, φτώχεια
Έλλειψη αγωγης-αξιων παντού όχι μόνο στο σχολείο που είναι ο καθρέφτης των οικογενειών
Εντατικοποίηση στην άσκηση ψυχικής βίας στο προσωπικό κι αδιαφορία για τα προβλήματα γενικά του ανθρώπινου δυναμικού των σχολείων
Πολιτική και κοινωνική αστάθεια
Καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν
Υποβάθμιση πολιτισμικού επιπέδου εν γένει, η χυδαιότητα να γίνεται ρουτίνα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα
Διευθυντές σχολείων εξουθενωμένοι και απηυδισμένοι από τις πρακτικές της αφ' υψηλού καθοδήγησης εφαρμογής ανόητων διαδικασιών
Τι περιμένουμε;

Μάλιστα.....
|

Η εποχή του Δημοσίου ως επαγγελματική επιλογή έχει τελειώσει....Πλέον υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα αρκετές επιλογές, πλην των κλασικών επαγγελμάτων, ελκυστικότερες του Δημοσίου. Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλα Υπουργεία π.χ. σχολές Ευελπίδων. Και δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει!

Γιάννης
|

με εννιακόσια ευρώ μεικτά; σπίτι με 300 νοίκι πες και άρα καθαρά κάτω από τον κατώτατο μισθό...
που να πάς; και αν έχεις και συνθήκες να πείσει κάτι στο κεφάλι σου ή μια συμμορία ανηλίκων να σε πελεκήσει και να σε αφήσει ανάπηρο ή νεκρό..
δεν πιάνεις γκαρσόνι ή ρεσεψιόν σε ένα ξενοδοχείο; καλύτερες συνθήκες και μεγαλύτερος μισθός...

Μαρία
|

Εύλογο είναι να γίνεται αυτό. Μιλάμε για Αττική. Ένας εκπαιδευτικός κατά βάσιν από την επαρχία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο δυσβάσταχτο κόστος ζωής στην πρωτεύουσα.

Σεμπρε
|

Μα εσείς δεν πάτε ούτε σε αγιασμό σαυτα τα σχολεία!

Εκπαιδευτικός_χ
|

Ο νέος εκπαιδευτικός, σιγά - σιγά βγαίνει από το λήθαργο που μας έχουν επιβάλει και καλά κάνει..... το κλίμα είναι σαθρό...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
|

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ!!!! ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.

Πρώην
|

Εγώ παραιτήθηκα από Δ/ντής για πολλούς λόγους, όπως: χαμηλές αποδοχές, έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και κάλυψη έκτακτων αναγκών, υποχρηματοδότηση, έλλειψη κονδυλίων για επισκευές και τεχνικά έργα που εγκυμονούσαν τεράστιους κινδύνους (κι ευθύνες μου...), υπερβολική γραφειοκρατία, έλλειψη παροχής βοήθειας από Δ/νση Εκπ/σης κλπ. κλπ. Τα σημερινά νέα παιδιά για ποιον λόγο να πάνε να διακινδυνεύσουν όχι μόνον την εκπαιδευτική τους καριέρα, αλλά και την οικογενειακή και ψυχική τους ηρεμία; Για να πάρουν 900 ευρώ; Δεν πάνε καλύτερα λιανοπωλητές στην λαϊκή...; Περισσότερα θα βγάζουν! Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας "Πάμε κι όπου βγει..." (στο στυλ Τεμπών), είναι δεδομένο ότι οδηγεί στην καταστροφή της Παιδείας. Σήμερα έκλεισαν 2 σχολεία στην Αθήνα, λόγω ακαταλληλότητας!! Φανταστείτε να αρχίσουν οι έλεγχοι σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας...! Όχι εκπαιδευτικούς δε θα βρίσκει το Υπουργείο, αλλά ούτε υπαίθριο γήπεδο για να στεγάσει τα μαύρα χάλια μας!!! Α, ρε κατακαημένε ελληνικέ λαέ...!

ΑΠΛΟ
|

Όποιος παίρνει πτυχίο δασκάλου να μπαίνει αμέσως στις λίστες αναπληρωτών και να μην περιμένει δυο χρόνια.Έτσι θα λυθεί αμέσως το πρόβλημα και θα βρουν δουλειά όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ελβετια
|

Η κόρη μου προσλήφθηκε αμέσως στην Ειδική Αγωγή σε σχολείο της Ελβετίας και είναι τόσο χαρούμενη! Δεν είναι μόνο ο μισθός καλός οσο ο προϊστάμενος, οι γονείς το κτίριο...
Και υπουργοί πρωην εκπαιδευτικοί, σοβαροί, δεν γινονται καραγκιοζιλίκια στα υπουργεια τους. Το κορίτσι υπέφερε εδω 4 χρονια στα νησια, επί Κεραμέως και κάθε άσχετου

Λογικός
|

Όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον πρέπει το υπουργείο το δημιουργήσει με το να δώσει κίνητρο είτε μισθολογικό είτε μόρια είτε ο,τι αλλο. Αυτή είναι η δουλειά του και όχι η κριτική αφ' υψηλού με υπονοούμενα.

μπαρμπα-Μήτσος
|

Υπουργέ μου, δεν πρέπει να πάνε οι ιερολοχίτες σ΄ αυτά τα σχολεία. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και να προβλεφθεί η σχέση: ένας ταλαντούχος προς έναν ιερολοχίτη. Επικεφαλής πρέπει να είναι ένας ταλαντούχος διευθυντής και συντονιστής ένας ταλαντούχος σύμβουλος. Με βυζαντινά πρωτόκολλα δεν θα πάμε μπροστά. Ρωτήστε και τον Υπουργό που το είπε πρώτος.

Vic
|

Μα κα υφυπουργέ τα έχετε κάνει σκ...

Εκπαιδευτικός
|

Με τέτοιους μισθούς;;;
Θα τους ψάχνετε...
Και αυτοί που θα διορίζονται θα είναι δυστυχώς οι τελευταίοι τροχοί της άμαξας, ότι και αν σημαίνει αυτό για τη μόρφωση των παιδιών.. Και αυτό είναι κάτι που ήδη το βλέπουμε..

ιωσηφ
|

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στα νησιά

bill
|

Πήγαινε εσύ Ζέττα να κάνεις μάθημα στη Δυτική Αττική με τα μισθά που δίνεις και πάρε μαζί σου και την Κεραμέως. Πας; Σιγά μην πας!

Μαρία
|

Οι αξιοπρεπείς μισθοί που μας έταζαν.....

γιατί άραγε;
|

να πάει αυτή να κάνει μάθημα (με suv , κότερο ή ό,τι άλλο leasing)

Για όσα έγιναν με τασχολικά μαχαιρώματα στα Πατήσια μούγγα!
|

Το σοκ είναι που είναι αυτή Υφυπουργός Παιδείας!

Για όσα έγιναν χθες με τα μαχαιρώματα στο σχολείο στα Πατήσια κανένα σχόλιο!

nik
|

Σε λίγο κανένας δεν θα πάει με αυτούς τους μισθούς και την παραβατικότητα. Πριν μερικούς μήνες είχαμε και παραιτήσεις στελεχών

Γιώργος
|

Πείτε ότι με τέτοιους μισθούς και με τέτοια σχολικά κτήρια δεν μπορεί κάποιος να δουλεύει και να μπαίνει μέσα...

Αςαναρωτηθεί"γιατί ως υπουργός δεν μπορώ ναελκύσω…
|

Ας αναρωτηθεί "Γιατι κάνω το προσωπικό να θέλει να φύγει από τις σχολικές μονάδες του υπουργείου μου;"

χαρης
|

για κάντε μία πρόσκληση ποιοι θέλουν να απασχοληθούν για βο(υ)λευτές να δούμε αν εκεί υπάρχει ζήτηση....χαχαχα τι περιμένεις δηλαδή με τέτοια απαξίωση και τέτοιους μισθούς και να από πάνω να κινδυνεύεις και με τον καθε ψυχάκια!

Διευθυντής
|

Τι περιμένατε να ακούσετε; Ως γνωστόν αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει ποτέ λάθη και δε φταίει επίσης ποτέ. Εδώ φταίν οι καθηγητές. Αμ πως!

Νικος
|

Σε λιγο δεν θα υπαρχει ενδιαφερον για κανενα σχολειο με αυτες τις συνθηκες εργασιας και τους μισθους.

Γιώργος
|

Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον να απασχοληθούν στη Γερμανία που τόσα τους ταξατε και τόσα υποσχεθήκατε και τώρα όλοι εγκαταλείπουν γιατί απλά εσείς πετάτε αετό; έλεος πια μετά σας φταίνε όλοι και όλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ