Γ. Μαυρωτάς: Η άποψη των κυβερνητικών Βουλευτών είναι ότι μπορούν να νομοθετούν ότι θέλουν χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου

17/12/2015

Άκουσε το άρθρο

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ήταν εμφανής η γενική άποψη και στάση από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών ότι μπορούν να νομοθετούν ότι θέλουν (ακόμα και τον νόμο που θα αλλάζει το καθεστώς διοίκησης στα Πανεπιστήμια) χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου, δίνοντας δυστυχώς την εντύπωση ότι ο εθνικός διάλογος για αυτούς είναι απλά μια πρόφαση.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο τομεάρχης παιδείας του ποταμιού Βουλευτής Γ. Μαυρωτάς ,  ενώ τόνισε πως  ο ίδιος   αναγνώρισε μεν το δικαίωμα της κυβέρνησης να νομοθετεί για άμεσα και επείγοντα διαδικαστικά θέματα ωστόσο επεσήμανε ότι αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί ένα σχέδιο νόμου που αφορά τον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ.

Αυτό βέβαια, σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς,   σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «άμεσο», επείγον και διαδικαστικό, αλλά τουναντίον ανήκει στον πυρήνα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαυρωτάς , στην Επιτροπή επέμεινε ότι «δεν είναι σωστό να έρθει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παρακάμπτοντας τον εθνικό διάλογο, αλλά στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να ενταχθεί σε αυτόν για ένα επαρκές διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών (ως τον Φεβρουάριο)».

Εξηγώντας την πρότασή του, ο Βουλευτής του Ποταμιού υποστήριξε ότι πρώτα πρέπει να περάσει από τις υποεπιτροπές που θα γίνουν για αυτόν ακριβώς τον λόγο, και μετά να έρθει στη Βουλή με τις όποιες τροποποιήσεις προκύψουν από την καρποφόρα “ελπίζουμε” διαδικασία του διαλόγου.

Διαφορετικά ,όπως τόνισε ο κ. Μαυρωτάς, ο διάλογος θα είναι προσχηματικός και σε έναν τέτοιο διάλογο το Ποτάμι δεν είναι πρόθυμο να συμμετάσχει δίνοντας άλλοθι σε προειλημμένες αποφάσεις.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ