Δείτε πως η Κύπρος απάλλαξε τις οικογένειες από εξέταστρα για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας

22/11/2018

Άκουσε το άρθρο

Συμφωνία  με το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Cambridge Assessment International Education και Cambridge Assessment English), για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, έχει συνάψει το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας από έναν διεθνή οργανισμό, όπως το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο οποίος προσφέρει εξετάσεις αναγνωρισμένες από πανεπιστήμια διεθνούς κύρους, αποτελούσε μια από τις εξαγγελίες στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Στόχος είναι, με την υλοποίηση της απόφασης, οι οικογένειες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Σχολείων να έχουν οικονομικό όφελος, αφού η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας θα προσφέρεται από το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα, θα περιοριστεί το άγχος και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι μαθητές και μαθήτριές  , κατά τις απογευματινές
ώρες.

Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο, από τη σχολική χρονιά 2019-2020, και θα περιλαμβάνει: Διαγνωστική εξέταση (on-line) κατά τον Σεπτέμβριο, σε παιδιά της Α’ τάξης Γυμνασίου, εξέταση PET σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου και εξέταση  IGCSE στην Γ’ Λυκείου, την οποία θα παρακαθίσουν μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η εξέταση IGCSE English as a Second Language είναι επίσημα πιστοποιημένη από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).

Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι των Δημόσιων Σχολείων θα κατέχουν πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας αναγνωρισμένο από πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως και εργοδοτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Κατά την πιλοτική φάση του Προγράμματος, οι μαθητές που θα λάβουν μέρος σ’ αυτό δεν θα επωμισθούν οποιοδήποτε κόστος για τις εξετάσεις, αφού αυτό θα καλυφθεί από το Κράτος. Για την κάλυψη του κόστους υλοποίησης του Προγράμματος που ανέρχεται στις 245 χιλιάδες ευρώ, έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2019.

Σχόλια (6)

Πιστοποίηση γλωσσομάθειας δωρεάν
|

Όσοι μαθητές γυμνασίου θέλουν, μπορούν να πιστοποιηθούν στις ξένες γλώσσες δωρεάν αποκτώντας κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Αυτό γιατί δεν προβάλλεται;

Αγγλικά στο Δημόσιο Σχολείο
|

Με την απόφαση οι οικογένειες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Σχολείων θα έχουν οικονομικό όφελος, αφού η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας θα προσφέρεται στα σχολεία.

Πολύ καλή πρωτοβουλία - φυσικά, πολύ πιο εύκολο να υλοποιηθεί σε ένα νησί 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως η Κύπρος. Όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Στην Ολλανδία, για παράδειγμα, όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείο έχουν και πιστοποίηση Αγγλικών, δε χρειάζονται άλλες εξετάσεις.

Θα έπρεπε και στην Ελλάδα να ενισχυθεί η εκμάθηση ξένων γλωσσών, με περισσότερες ώρες στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και μικρά τμήματα ανάλογα με το επίπεδο της γλωσσομάθειας των μαθητών.

Γλωσσομάθεια
|

Έκανε προσπάθεια για πιστοποίηση επιπέδου Β1Β2 ΚΠΓ στην αγγλική γλώσσα αλλά οι μαθητές γύρισαν την πλάτη.Γιατί όμως; τι έχουν να πουν οι νέοι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου της αγγλικής ; θα το προωθήσουν ή .....;;

Κύπρος και Λύκειο
|

Δεν είναι το μόνο που κάνει διαφορετικά η Κύπρος, είναι σε άλλο επίπεδο πλέον...

Η Κύπρος
|

Η Κύπρος είναι η πραγματική Ελλάδα με σοβαρούς πολιτικούς και πολιτική,με ιδιωτικά ΑΕΙ παγκοσμίως αποδεκτά,με σοβαρό νομικό σύστημα και εθναρχεύουσα Εκκλησία που παρά τις τουρκικές απειλές και ΑΟΖ έκανε και θα βγάλει τον εθνικό της πλούτο.Η Ελλάδα του Τσίπρα και των προκατόχων του το μόνο κοινό που έχει είναι η γλώσσα και η θρησκεία.

Η Κύπρος
|

Δίνει το καλό παράδειγμα.ακούει κάνεις από το εδώ υπουργείο?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ