Σήμερα:Εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης του νόμου “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δίκη δεν θα είναι ο εισηγητής που αρχικά ήταν ο ίδιος ο ανώτατος δικαστικός που έκανε την εισήγηση με την οποία ακυρώθηκε ο νόμος “Μπαλτά-Κουράκη” , αλλά συνάδελφός του δικαστικός, λόγω άλλων υπηρεσιακών υποχρεώσεων .

29/11/2018

Ενημερώθηκε: 29/11/2018, 12:11

Άκουσε το άρθρο

Εκδικάζεται σήμερα Πέμπτη  29 Νοεμβρίου  από το Γ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας  η συζήτηση επί της αίτησης ακύρωσης του νόμου “Γαβρόγλου” για τους Διευθυντές σχολείων που κατατέθηκε από 150 υποψηφίους Διευθυντές, μετά από δύο αναβολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά και δεν θα λάβει νέα αναβολή.

Ωστόσο , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη δίκη δεν θα είναι ο εισηγητής που αρχικά ήταν ο ίδιος ο ανώτατος δικαστικός  που έκανε την εισήγηση με την οποία ακυρώθηκε ο νόμος “Μπαλτά-Κουράκη” (Δείτε εδώ), αλλά συνάδελφός του δικαστικός, λόγω άλλων υπηρεσιακών υποχρεώσεων .

Υπουργός: Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια

Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που κατά τις πρόσφατες κρίσεις  θεωρούν ότι αδικήθηκαν μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , πρόσφατα στη Βουλή.

«Προφανώς οι εκπαιδευτικοί  μπορεί να προσφύγουν νομικά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν προσφύγει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε:

Έκθεση της Κομισιόν για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων και αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ειδικές  αναφορές στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών των Σχολείων και την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών κάνει η Κομισιόν στην ετήσια έκθεσή της για το 2017

Ειδικότερα:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

“Η διαδικασία διορισμού των διευθυντών των σχολείων έχει αλλάξει” σημειώνει η Κομισιόν  και υπογραμμίζει τα εξής:

1. Τον Μάρτιο του 2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική της εκλογής των διευθυντών των σχολείων με μυστική ψηφοφορία των εκπαιδευτικών.

2. Κατόπιν αυτού, η εν λόγω μέθοδος καταργήθηκε με νέο νόμο τον Μάιο, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται στους εκπαιδευτικούς να αποστέλλουν ανώνυμα τη γνώμη τους, η οποία μπορεί να λαμβάνεται υπόψη για τους διορισμούς από τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

3. Δεν είναι σαφές ποια βαρύτητα έχει η γνώμη των εκπαιδευτικών σ’ αυτή τη διαδικασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (12)

ανωνυμος
|

Η λογική του Στράτου είναι η εξής: Γιατί να γίνονται προσφυγές στην δικαιοσύνη αφού πολύ χρόνο παίρνουν και τα αποτελέσματα είναι κάτω του αναμενόμενου. Μήπως δεν την χρειαζόμαστε; Μήπως μπορούμε να νομοθετούμε και ενάντια στο σύνταγμα χωρίς δισταγμούς γιατί έτσι και αλλιώς είμαστε εμείς κάθε λέξη του συντάγματος;

Στράτο
|

γιατί έχω την εντύπωση εδώ και χρόνια οτι δεν είσαι ένα απλός εκπαιδευτικός αλλά ένας από τους συγγραφείς-εμπνευστές της αντισυνταγματικής διάταξης των σχολικών συμβούλων; και ως τέτοιος θα πρέπει να αντιμετωπισθείς στη συνέχεια.

Στράτος
|

@ph
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αυτό ζητούσα να μάθουμε. Επαληθεύονται άρα οι γνωστές φήμες ότι τέτοιοι δικαστικοί αγώνες απαιτούν πολύ χρόνο και υπομονή με τελικό αποτέλεσμα κατώτερο του αναμενόμενου.

ph
|

@Στράτο, από το νόμο της κ. Διαμαντοπούλου, αυτοί που κέρδισαν την προσφυγή (πριν από δύο χρόνια) δέχτηκαν κλήση από τη Δ/νση Εκπ/σης Αττικής (ακόμη και οι συνταξιούχοι) για τις αποζημιώσεις (δυστυχώς μετά από 5 χρόνια και φυσικά κουρεμένες).

@Στράτος
|

Δεν έχουν επιδικαστεί ακόμη συνάδελφε Στράτο. Έπρεπε να το γνωρίζεις σαν ειδικός επί τέτοιων θεμάτων. Το επόμενο διάστημα που θα επιδικαστούν θα το μάθεις... θα μάθεις μάλιστα και και τα ποσά. Τότε θα πρέπει να μας πεις ποιος πληρώνει τα σπασμένα... ένα χρόνο είναι μόνο που έχουν κατατεθεί οι αγωγές μετά την ακύρωση το 2017 του νόμου Μπαλτά. Αυτά θέλουν υπομονή και επιμονή.

Στράτος
|

Εδώ και τρία χρόνια ακούμε για αποζημιώσεις. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να έχει λάβει τέτοια αποζημίωση; Έλαβε πολλά;

ΕΛΕΝΗ
|

Σε αυτό το Υπουργείο δεν τους νοιάζει αν θα πληρώσει το κράτος αποζημιώσεις.Τους νοιάζει περισσότερο να ικανοποιήσουν τις εμμονές τους.

Λευτέρης
|

Έστω και αργά η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Έτσι απλά.

Μαρία Λελε
|

Ε αφού το είπε και ο Στράτος έτσι θα είναο ! ΝΑα ακούτε τον ειδήμονα.!

Πανος
|

ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΞΗ ΑΠΙΦΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΣΚΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

ΑΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ...
|

Αν ακυρωθεί και ο νόμος Γαβρόγλου τότε θα υπάρξει πάλι μπαράζ αγωγών για αποζημιώσεις... ποιος τα πληρώνει αυτά?

Στράτος
|

Επιβεβαιώνω ότι σύμφωνα με το σχετικό έκθεμα του ΣτΕ η συζήτηση για την συγκεκριμένη προσφυγή θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.
Εισηγητής έχει οριστεί ο κ. Παπαγιάννης Ιωάννης, Πάρεδρος του ΣτΕ και βοηθός εισηγητή η κ. Κοντοπόδη Αικατερίνη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ